Culinar

Salată de boeuf de Crăciun. Rețeta tradițională cu care vei obține un adevărat deliciu pentru mesele de sărbătoare

Publicat: 12 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salată de boeuf de Crăciun. Rețeta tradițională cu care vei obține un adevărat deliciu pentru mesele de sărbătoare
Salata de boeuf de Crăciun este gustoasă, aromată și ușor de făcut.

Gustoasa salată de boeuf de Crăciun este pe placul multora dintre noi și pregătită cu grijă de multe gospodine. Pe lângă bucatele făcute ca pe vremea bunicii, nelipsită la ceas aniversar este și delicioasa salată de boeuf. Aceasta poate fi transformată într-un adevărat spectacol culinar dacă o vom decora într-un mod inedit și vom ține cont de câteva trucuri simple. Astfel, succesul culinar va fi garantat, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare savuroasă. Iată rețeta tradițională cu care vei obține un adevărat deliciu pentru mesele de sărbătoare.

Salată de boeuf de Crăciun

Pe lângă bucatele tradiționale nelipsite de la masa de Crăciun, doamnele mai pregătesc și o delicioasă salată de boeuf. Aceasta este ușor de făcut, pe placul tuturor și poate fi decorată în diferite moduri pentru a-i impresiona pe cei dragi. Salata de boeuf poate fi la fel de bine pregătită și la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat irezistibil.

Salata de boeuf este hrănitoare, aromată și cu un aspect deosebit dacă alegem să o decorăm cu legume sau verdețuri proaspete. Metodele de ornare sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Dacă vrem să obținem o salată de boeuf delicioasă, vom avea nevoie de cei mai buni castraveți murați, iar succesul culinar va fi garantat.

De la masa de Crăciun nu trebuie să lipsească prăjiturile de casă fragede și gustoase sau pufosul cozonac cu nucă și stafide. Toate sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta bunicii, la final vom readuce la masă aromele din vremea copilăriei.

Cum să pregătești acasă un preparat savuros

Pentru gustoasa salată de boeuf de Crăciun vom avea nevoie de 700 g de carne de vită, de porc sau de pasăre, 350 g de morcovi, 500 g de cartofi, 150 g de rădăcină de păstârnac, 100 g de rădăcină de țelină, 100 g de rădăcină de pătrunjel, 150 g de ceapă, 100 g de mazăre boabe, 150 g de castraveți murați, 250 g de maioneză și 30 g de maioneză pentru decor, zeama de la o lămâie, 50 g de muștar, sare și piper după gust.

Se pune mai întâi carnea la fiert în apă cu puțină sare. După ce începe să fiarbă carnea, se îndepărtează spuma formată la suprafață. După aceea se pun în apă zarzavaturile întregi. Toate acestea se fierb la foc mic timp de 2 ore. Carnea trebuie să fie la final moale, la fel și legumele. Cartofii se fierb separat într-o altă oală.

Când toate zarzavaturile și legumele au fiert, se scurg de zeamă, ceapa se aruncă, iar restul se taie în cubulețe după ce se răcesc. Toate ingredientele se amestecă într-un bol mare, apoi se adaugă mazărea fiartă. Se pun câteva linguri de maioneză și câteva linguri de muștar, apoi se adaugă sare și piper. Se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează.

Se pune salata boeuf la frigider timp de 2-3 ore, apoi se scoate de la rece și se mai pune deasupra un strat de maioneză. După aceea se ornează salata boeuf de Crăciun. Pentru a oferi acestui preparat un aspect deosebit, vom folosi gogoșari, albușuri de ouă fierte, măsline, castraveți murați și frunze de pătrunjel. Cu siguranță îi vom cuceri pe cei de la masă cu acest preparat savuros.

Salata de boeuf de Crăciun este gustoasă, aromată și ușor de făcut. Acest deliciu este nelipsit la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese.

Adauga un comentariu