Culinar

Salată de piept de pui cu ciuperci. Cu ce îi dai gust bun

Publicat: 07 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salată de piept de pui cu ciuperci. Cu ce îi dai gust bun
Salata din imagine este o variantă excelentă în locul clasicei salate boeuf

Pe masa de Crăciun e musai să faci loc şi unui platou cu salata de piept de pui şi ciuperci. Dacă te-ai săturat de salata boeuf ori salata a la russe, aceasta e o variantă foarte convenabilă. Reţeta, cu ingredientele şi modul de preparare, o găseşti mai jos.

Nu e greu să prepari salata de piept de pui şi ciuperci. Ai nevoie doar de câteva ingrediente şi un pic de timp liber. Spor la treabă şi poftă bună să ai!

Ingrediente:

  • 350 gr ciuperci champignon
  • 1 buc. piept de pui
  • zeamă de la o lămâie proaspăt stoarsă
  • 1 ou crud
  • 1 ou fiert
  • 220 ml ulei
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Se pune pieptul de pui la fiert, cu un pic de sare. Separat, tot la fiert se pun şi ciupercile. Bineînţeles, acestea trebuie mai întâi curăţate şi apoi spălate. După ce sunt gata, se scurg de apă şi se lasă la răcit. Când sunt suficient de reci, ori se toacă mărunt, ori se dau prin maşina de tocat carne. Dacă şi pieptul de pui e gata de fiert, se scoate şi el din apă şi se lasă la scurs şi la răcit. Apoi se va tăia şi el mai mărunt.

Urmează pregătirea maionezei de casă. Mai întâi pui gălbenuşurile într-un bol uscat. Amestecă-le bine cu lingura de lemn. După ce s-au omogenizat, adaugă puţină sare şi ulei. Nu te opri din amestecat. După ce se omogenizează, pune iarăşi ulei şi iarăşi omogenizează. Din când în când incorporează şi zeama de lămâie. În momentul în care ai obţinut cantitatea necesară de maioneză, te poţi opri.

Urmează asamblarea. Pune carnea şi ciupercile într-un lighean. Adaugă maioneză şi omogenizează. Păstrează câteva linguri de maioneză pentru decor. Nu uita să potriveşte gustul salatei cu sare şi piper. La final, transferă salata de piept de pui cu ciuperci în platou, acoperă uniform cu maioneză şi decorează după preferinţe. Spre exemplu, foloseşte câteva fâşii de ardei roşu murat, puţin pătrunjel verde tocat şi câteva măsline. Va arăta bine şi dacă pui fâşii de albuş.

Nu uita de salata Moș Crăciun, care sigur va face senzație printre musafiri.

sursa foto: nifty

Adauga un comentariu