Economic Local

Sălile de sport ale Școlilor „Alexandru Vlahuță” și „Nicolae Iorga” din Iași vor fi racordate la sistemul centralizat de termoficare. Proiectul are o valoare de peste 780 de mii de lei

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sălile de sport ale Școlilor Alexandru Vlahuță și Nicolae Iorga din Iași vor fi racordate la sistemul centralizat de termoficare. Proiectul are o valoare de peste 780 de mii de lei
Sălile de sport de la Școlile „Alexandru Vlahuță” și „Nicolae Iorga” vor fi racordate la sistemul de termoficare

Primăria Iași a inițiat, recent, două achiziții directe pe SEAP. Două săli de sport ale școlilor vor fi racordate la sistemul de termoficare

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Iași a încheiat două contracte de racordare la sistemul de termoficare al municipiului. Primul are valoarea de 474.289 de lei, fără TVA, ce are ca obiectiv proiectarea, execuția și modulul termic al sălii de sport de la Școala „Alexandru Vlahuță”, iar cel de-al doilea se referă la serviciile de proiectare și execuție a racordului termic la sala de sport a Școlii „Nicolae Iorga”.

Două săli de sport ale unor școli din Iași vor fi racordate la sistemul centralizat de termoficare. Primăria a semnat contractele de proiectare și execuție a lucrărilor

Firma Instal Construct SRL, administrată de Gigel Bejenariu, a primit, prin încredințare directă, contractul în valoare de 474.289 de lei, fără TVA, ce are ca obiectiv realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de racordare a sălii de sport de la Școala „Alexandru Vlahuță” din Iași.

„Lucrările constau în racordarea sălii de sport a Școlii Gimnaziale Alexandru Vlahuță din racordul existent în vecinătate către PT 11 Dacia având 2XDn200mm. Trafeul rețelei termice în lungime estimativă de 117 metri va fi realizat cu ajutorul conductelor preizolate, având diametrul de DN50, montate direct în pământ pe pat de nisip. Racordurile secundare de la modulul termic nu fac parte fin acest proiect fiind în sarcina executantului instalațiilor interioare sălii de sport. De asemenea, există necesitatea devierii unor rețele termice secundare existente pe amplasamentul sălii de sport. Astfel, pe o lungime de traseu de 56 de metri, este necesară realizarea unei porțiuni de rețele secundare alcătuite din conducte Dn100 pentru încălzire, respectiv Dn 25 pentru recirculare. Conductele utilizate vor fi preizolate, montate direct în pământ pe pat de nisip. Modulul termic va fi amplasat în camera tehnică prevăzută în clădirea sălii de sport”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Firma din Iași se va ocupa și de racordarea sălii de sport a Școlii „Nicolae Iorga”

Firma administrată de Gigel Bejinaru, Instal Construct SRL, se va ocupa de racordările și de la sala de sport a Școlii „Nicolae Iorga” din Iași. Primăria a dat contractul, ce are o valoare de 310.624 de lei, fără TVA, prin încredințare directă, potrivit informațiilor publicate pe SEAP.

„Se solicită proiectarea și executarea lucrărilor propuse. Perioada totală de finalizare a lucrărilor este de 6 luni, inclusiv perioada de notificare a defecțiunilor incluzând perioada alocată proiectării și obținerii tuturor autorizațiilor, avizelor și acordurilor de 3 luni. Termenul de execuție a serviciilor nu cuprinde perioadele intermediare necesare emiterii Certificatului de Urbanism și a avizelor, acordurilor stipulate în acesta. Perioada de prefabricație, procurare, construcție, execuție păropriu-zisă, la care se adaugă perioada pentru testele înainte de terminare, perioada de testare până la emiterea Certificatului de Recepție la Terminarea Lucrărilor este de 3 luni”, se arată în caietul de sarcini al procedurii.

Două săli de sport ale unor școli din Iași vor fi racordate la sistemul centralizat de termoficare al municipiului. Proiectele valorează, în total, peste 780 de mii de lei.

Adauga un comentariu