Local

Salubris demarează campania ”Orașe curate–Iași”: „Vei primi un mărțișor surpriză!“

Publicat: 25 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salubris demarează campania Orașe curateIași Vei primi un mărțișor surpriză
Salubris a demarat o nouă campanie de colectare, la început de primăvară

Salubris, împreună cu mai mulți parteneri, demarează campania ”Orașe curate–Iași”, prin care se încurajează reciclarea deșeurilor electrice, electrocasnice și electronice (DEEE). Ca să fie în ton cu anotimpul și tradițiile, reprezentații Salubris au anunțat că participanții vor primi un mărțișor special. În trecut, Salubris a demarat mai multe astfel de activități legate de colectarea DEEE-urilor. Și atunci, societatea a oferit premii semnificative pentru participanții care au ales să depună DEEE-uri la punctele de colectare

În prag de primăvară, Salubris, împreună cu Asociația ECOTIC, Primăria Iași și Asociația pentru Protecția Mediului (APM) Iași, lansează campania ”Orașe curate–Iași”, în cadrul căreia se vor colecta deșeurilor electrice, electrocasnice și electronice (DEEE). Așadar, ieșenii care dispun de astfel de aparate vechi sau defecte le pot duce acum la centrele de colectare din oraș, în loc să le depoziteze neconform la punctele gospodărești. Cei care au DEEE-uri mari, de exemplu frigidere sau mașini de spălat, pot suna la Salubris pentru a beneficia de preluare și transport gratuit chiar de la domiciliu. Mai mult de atât, cei care aleg să selecteze și să depoziteze responsabil DEEE-urile vor primi din partea Salubris un mărțișor special.

„În întâmpinarea primăverii, te invităm să predai deșeurile electrice, electrocasnice și electronice și vei primi din partea noastră un mărțișor surpriză!”, au precizat reprezentații companiei de salubritate.

Unde se pot preda DEEE-uri în campania ”Orașe curate–Iași”

În cadrul campaniei demarate de Salubris împreună cu partenerii săi, ieșenii pot preda DEEE-urile la mai multe centre de colectare din oraș. Campania a luat startul la data de 21 februarie și se va sfârși la data de 12 martie 2022. Toți cei care doresc să scape de DEEE-uri trebuie să se încadreze într-un anumit program de colectare. Luni, între orele 10:00 și 18:00, cei din Iași pot preda DEEE-urile la Platou Bărboi (în spate la BRD). Marți, deșeurile vor fi colectate în parcarea Complexului Alimentar Ciurchi, pe strada Ciurchi, nr. 117, în același interval orar. Pe strada Nicolae Iorga, nr. 15, se vor putea preda miercuri deșeuri de acest tip, intervalul orar fiind neschimbat. Nici în ziua de joi nu se va schimba intervalul orar.

În schimb, joi se vor colecta deșeurile în Piața Păcurari. Iar vineri în Piața Sudului, cunoscută ca piața CUG, în același interval orar ieșenii pot preda DEEE-urile din gospodăriile proprii. Pentru cei care doresc să predea DEEE-uri mai voluminoase, pot solicita preluare lor de la domiciliu prin apel la numărul 0232. 270. 223. Singura condiție pentru aceștia este să se încadreze în următorul program de colectare: 26 februarie, 5 martie și 12 martie 2022. De asemenea, în Iași circulă și ”Tramvaiul Reciclării”, proiect demarat de Salubris și Primăria Iași în parteneriat cu CTP Iași.

Cum pot beneficia ieșenii de premiile oferite în cadrul campaniei

Toți cei care predau în cadrul campania ”Orașe curate–Iași” DEEE-uri într-o cantitate totală de 15 kilograme sau mai mult, vor beneficia pe loc de un premiu special.

„În momentul predării a minimum 15 kg DEEE sau a mai multor DEEE cumulate în perioada campaniei desemnată, fie la punctele fixe, fie preluare DEEE voluminoase de la domiciliul solicitanților, se primește un premiu instant”, se arată în regulamentul campaniei.

Mai mult, de premii vor beneficia și persoanele care predau becuri sau neoane.

„În momentul predării a 5 becuri sau neoane în perioada campaniei desemnată, fie la punctele fixe, fie în momentul preluării DEEE voluminoase de la domiciliul solicitanților, se primește un premiu instant”, se mai precizează în regulament.

Salubris, alături de mai mulți parteneri, a mai desfășurat în trecut mai multe campanii de colectare a DEEE-urile. Prin toate aceste inițiative și campanii atât societatea de salubritate ieșeană, cât și partenerii ei doresc să informeze și să mobilizeze ieșenii către reciclare și depozitare responsabilă a deșeurilor. Valoarea premiilor oferite în campania ”Orașe curate–Iași” este de 3.480 de lei+TVA .

Adauga un comentariu