Sport

Salvarea ne vine de la ruși! Naționala de handbal a României are asigurată prezența la turneul preolimpic

Publicat: 10 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salvarea ne vine de la ruși Naționala de handbal a României are asigurată prezența la turneul preolimpic

Naționala de handbal a României a avut drept obiectiv la Mondialul de acum, din Japonia, clasarea între primele 7 echipe, loc care să ne permită accesul la turneul preolimpic. Au fost unii care au sperat și la semifinale, dar acest obiectiv a dispărut după eșecul de duminică, în dauna Rusiei.
Cert este că, în acest moment, handbalistele noastre sunt sigure de prezența la miniturneul ce va stabili echipele ce vor participa la Olimpiada de la Tokyo 2020.
Pentru a fi sigură de prezența la turneul preolimpic, naționala de handbal a României trebuie să se claseze între primele 7 echipe la acest turneul final. Cum însă acest lucru pare destul de complicat în acest moment, salvarea fetelor noastre vine chiar de la ruși.

În afara echipelor calificate direct, la turneul preolimpic de la anul se vor califica și două echipe care vin de la Campionatul European 2018. Franța este campioană europeană, Rusia a terminat pe locul doi, Norvegia, pe 3, iar România pe 4. Pentru ca România să prindă unul dintre cele două locuri ce permit accesul, era obligatoriu ca una dintre Rusia sau Norvegia să se claseze între primele 6 la Mondial.

România poate da iar de Ungaria în turneul preolimpic

Cum Rusia este sigură de acest lucru, atunci e limpede că naționala lui Tomas Ryde va lua startul la mini-competiția ce va decide restul selecționatelor care vor merge la Tokyo 2020.
Chiar și cu acest obiectiv îndeplinit, România mai are o miză la acest Mondial. Dacă vom termina turneul final între primele 8 echipe, atunci, teoretic, vom avea o grupă ușoară la turneul preolimpic. Va fi o competiție cu trei grupe, a câte patru echipe. Dacă va fi așa, atunci vom face parte din urna a doua valorică, și vom fi într-o serie cu o singură echipă din Europa și două din afară.

Dacă nu vom fi în primele 8, atunci vom face parte dintr-o grupă cu două echipe din Europa și una din afară. La Tokyo 2020 se vor clasa doar primele două clasate.
Deja sunt calificate la acest turneu, din afara Europei, Senegal, Argentina, China și Coreea de Nord. În plus, sunt șanse ca România să pice iar în grupă cu Ungaria, dacă Suedia se va clasa între primele 8 la Mondial.

Adauga un comentariu