Economic Local

Sancțiuni usturătoare pentru ieșenii care desființează pereții din apartamente fără autorizație

Publicat: 14 ian. 2020

Proprietarii care fac renovări în apartamente prin dezafectarea pereților de rezistență, fără autorizație de construire, sunt aspru sancționați de autorități. Multe persoane aleg să facă lucrări de renovare în interiorul locuințelor fără să țină cont de structura de rezistență a clădirilor, punând astfel în pericol întreaga structură. Pentru a interveni la pereții de rezistență este nevoie de autorizație de construire, dacă autoritățile eliberează una în acest sens.

Se solicită aducerea imobilului în forma inițială

Cei care sunt depistați că fac astfel de lucrări în interiorul apartamentelor fără a avea autorizație de construire primesc sancțiuni conform Legii 50 din 1991.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism Afișaj Stradal au sancționat contravențional, cu suma de 1.000 lei, pe numitul I.I, domiciliat în municipiul Iași, care a executat lucrări de construire, respectiv modificări interioare în apartament prin desființarea pereților de compartimentare, fără a deține autorizație de construire”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

În astfel de situații se dispune în general sistarea lucrărilor de construire/desființare și intrarea în legalitate prin obținerea autorizației de construire dacă condițiile urbanistice permit acest lucru, în caz contrar aducerea imobilului la starea inițială.loading...

Comentarii
  • Chiar daca individul ia amenda, odata modificata structura de rezistenta prin dezafectarea unui perete sau a unei parti din acesta, rezistenta in acel punct este compromisa. Amenda primita in acest caz de 1000 ron, este una foarte mica. Amenzi incepand de la 10.000 ron in sus, vor mai tempera avantul temerarilor si marilor mesteri de a face din casele lor cocine in detrimentul pe termen lung al vecinilor.

Adauga un comentariu