Sanatate

Sângerări anale. În timpul căror boli apare disconfortul?

Publicat: 06 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sângerări anale. În timpul căror boli apare disconfortul
Această sângerare poate avea cauze diferite și se poate încheia cu aceleași simptome ca și sângerarea rectală

Sângerări anale reprezintă eliminări de culoare roșu aprins din anus, adesea amestecată cu scaun și cheaguri. Această sângerare provine din colon, rect sau anus. Culoarea sângelui depinde adesea de localizarea hemoragiei în tractul gastrointestinal. De obicei, dacă sângerarea apare în anus, sângele va fi roșu aprins.

Astfel, sângerarea rectală, din rect și colon, va fi de culoare roșu aprins, în timp ce sângerarea din colonul transvers și din colonul drept va fi roșu închis sau maro.La unii pacienți, sângerarea poate fi neagră și lipicioasă și are un miros puternic. Scaunele negre și lipicioase se numesc melenă. Melena apare atunci când sângele a stat suficient de mult timp în rect. Astfel, bacteriile s-au dezvoltat acolo, iar substanțele chimice, care sunt de culoare neagră, încep să se descompună. Prin urmare, melena este o sângerare din tractul gastrointestinal superior, deoarece sângele rămâne de obicei în tractul gastrointestinal pentru o perioadă lungă de timp înainte de a părăsi organismul.

Sângerări anale. Cu ce este asociat simptomul?

Uneori, melena poate proveni de la sângerări în colonul drept. Pe de altă parte, sângele din colon și rect nu rămâne de obicei în organism pentru o perioadă lungă de timp și, prin urmare, nu devine negru.

Rareori, sângerările abundente din colonul drept, din intestinul subțire sau din ulcerele gastrice sau duodenale pot provoca o schimbare rapidă a sângelui. În aceste situații, sângele călătorește prin colon atât de repede încât nu se poate înnegri.

Uneori, sângerarea din tractul gastrointestinal poate fi prea lentă pentru a provoca sângerare în rect sau melenă. Această sângerare nu poate fi observată cu ochiul liber. Sângele poate fi detectat doar prin analiza scaunelor în laborator.

Această sângerare poate avea cauze diferite și se poate încheia cu aceleași simptome ca și sângerarea rectală. Adesea, sângerarea rectală este asociată cu anemia, care rezultă din pierderea de fier din sânge.

Cauzele sângerării din anus. Ce afecțiuni anunță hemorogia?

Dacă observați sânge pe hârtia igienică după defecație, chiar dacă procesul de golire a intestinului este nedureros, trebuie neapărat să consultați un proctolog pentru un consult pentru a stabili cauza sângerării.

Hemoroizii sunt un factor comun care provoacă sângerarea din anus. Sângele stacojiu iese din anus la defecație. Fisurile anale sunt a doua cea mai frecventă cauză de sângerare rectală. Se caracterizează printr-o senzație de arsură la defecație și este însoțită uneori de o durere ascuțită. Sângerarea apare în porțiuni mici și mari.

Bolile inflamatorii ale colonului reprezintă, de asemenea, o cauză. Prezența unor excrescențe benigne stârnește disconfortul. Un simptom caracteristic este scurgerea de sânge din rect după defecație. Sângele este mai închis la culoare, adesea cu mucus.

Simptomul de sângerari anale anunță prezența unei tumori maligne a rectului. Se poate secreta sânge de diferite culori. Destul de des, sângele secretat nu diferă în niciun fel de sângele care provine, de exemplu, din țesutul hemoroidal. În timp ce prezența hemoroizilor vă afectează doar calitatea vieții, o tumoare benignă sau malignă poate fi dăunătoare și vă poate pune viața în pericol.

Adauga un comentariu