Local

Șanse egale pentru persoanele cu deficiențe! Patru femei care nu aud și nu vorbesc au avut șansa de a face cursuri de hairstyle, tuns și vopsit!

Publicat: 14 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șanse egale pentru persoanele cu deficiențe Patru femei care nu aud și nu vorbesc au avut șansa de a face cursuri de hairstyle tuns și vopsit

Direcția de Asistență Socială Iași a organizat un curs gratuit de dezvoltare profesională pentru beneficiarele Centrului „Sf. Prooroc Zaharia”. Astfel, patru persoane cu deficiențe de auz și vorbire au avut posibilitatea de a primi recomandări de hairstyling și servicii gratuite de tuns și vopsit la un salon de coafor și frizerie cunoscut din Iași. Tot în luna noiembrie, aceștia au făcut diverse vizite culturale în Iași.

Șanse pentru cei care nu aud și cei care nu vorbesc

Pentru cultivarea sensibilității culturale a persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire, Direcția de Asistență Socială Iași desfășoară o serie de activități venite ca sprijin. Astfel, în această săptămână, aceștia au vizitat Mănăstirea „Atanasie și Chiril” Podgorii din Copou.
Interpretul în limbaj mimico-gestual Ovidiu Vasiliu a povestit beneficiarilor, în timpul vizitei, faptul că Mănăstirea a fost ctitorită de domnitorul Vasile Lupu în anul 1638. Acesta a construit mănăstirea în semn de mulțumire că a găsit-o pe Doamna Tudosia, soția lui, teafără și nevătămată. Aceasta se ascunsese într-o scorbură de copac, în timpul unei invazii a tătarilor în Iași. Aceste activități fac parte dintr-o serie de acțiuni cultural-educative, pe care Centrul de Zi „Sf. Prooroc Zaharia” și le-a propus să le organizeze în cadrul proiectului Descoperirea Iașului Cultural, prin ochii persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire.

Adauga un comentariu