Prima pagină » Eveniment-Social » Săptămâna aceasta, se desfășoară competiția națională de inovație în domeniul alimentar „Ecotrophelia” 2024, organizată de USV Iași
Săptămâna aceasta, se desfășoară competiția națională de inovație în domeniul alimentar „Ecotrophelia” 2024, organizată de USV Iași

Săptămâna aceasta, se desfășoară competiția națională de inovație în domeniul alimentar „Ecotrophelia” 2024, organizată de USV Iași

10 iun. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Universitatea de Științele Vieții (USV) Iași alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR) organizează, în perioada 12-14 iunie, ediția a X-a a Concursului Național „Ecotrophelia” România 2024. Competiția va avea loc pentru a doua oară consecutiv în cadrul USV Iași.

„Ecotrophelia” 2024 are loc săptămâna aceasta la USV Iași

O nouă ediție a Concursului Național „Ecotrophelia” România are loc săptămâna aceasta, în perioada 12-14 iunie 2024, la USV Iași. Este al doilea an consecutiv în care universitatea din Iași este gazda acestui eveniment.

„Este o deosebită plăcere să organizăm, pentru a doua oară, acest concurs. Pentru patru zile, industria alimentară se va muta pentru a doua oară la Iași, va însemna centre universitare de profil, specialiști în domeniu, studenți în domeniu, care vor veni și vor prezenta cele mai bune inovații alimentare. Această competiție desemnează reprezentantul României în competiția internațională, care are loc în Franța în acest an”, spune șef. lucr. dr. Marius Mihai Ciobanu.

Competiția reprezintă o veritabilă revelație și o platformă de excepție pentru inovație și inspirație în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman, prietenoase cu mediul înconjurător și este deschisă tuturor studenților înscriși la programele de studii de licență și masterat.

Etapa internațională a competiției va avea loc în Franța

Echipa câștigătoare va merge la etapa internațională în Franța. În ediția din anul 2023, studenții de la USV Iași au reprezentat România la faza internaţională în Germania, cu pastele din carne „Meatatelli”.

Echipa „Meatatelli” a fost formată din Cosmina-Liliana Ghetla, Răzvan-Andrei Calcan, Beatrice-Angela Gheorghe, Teodora Elena Acsinte, Elena Iuliana Flocea și coordonată de șef lucr. dr. Marius Ciobanu.

„Vorbim de un număr de șapte centre universitare, Iași, București, Suceava, Bacău, Oradea, Cluj-Napoca și Timișoara. Sunt produse inovative, cu potențial, care cu siguranță le vor da de treabă membrilor din juriu. Juriul este format din cinci persoane cu experiență din mediul antreprenorial, lucru foarte important pentru că validarea trebuie să vină și din mediul antreprenorial.

Îmi aduc aminte cu bucurie de momentele din Germania, de la competiția de anul trecut, unde produsul Meatatelli a câștigat premiul pentru cel mai bun produs cu potențial antreprenorial, iar asta înseamnă că el poate fi adus la raft. Un alt aspect foarte important în ceea ce înseamnă această competiție, Ecotrophelia înseamnă și o invitație a celorlalți parteneri din țară să vină alături de produsul care va reprezenta România în Franța”, spune conf. univ. dr. ing. Cristian Dima, Știința și Ingineria Alimentelor, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *