Eveniment-Social

Săptămână plină de evenimente culturale, la Ateneul Național Iași

Publicat: 08 nov. 2019

Săptămâna 11-17 noiembrie 2019, plină de evenimente la Ateneul Național din Iași. Vorbim despre proiecții de film, premiere de gală cu invitați, un spectacol de teatru și un concert aniversar. Lista filmelor cuprinde titluri recente din cinematografia românească și din străinătate. Lungmetrajul de debut al lui Liviu Săndulescu, „Cărturan”, poate fi vizionat vineri, 15 noiembrie. Asta în cadrul unei proiecții de gală în prezența echipei. Filmul spune povestea unui bărbat de 60 de ani. Viața lui este dată peste cap când află că, din cauza unei boli incurabile, despre care nu știa nimic, mai are de trăit foarte puțin.

Drama „Între chin și amin”

Tot în prezența echipei va rula și drama regizorului Toma Enache, „Între chin și amin”. Pelicula va putea fi vizionată sâmbătă, 16 noiembrie 2019, de la orele 16:00 și 19:00, în Sala Mare „Radu Beligan”. Proiecțiile de film vor fi însoțite și de expoziția mobilă „Caravana Eroilor”. Ea va putea fi admirată în foaierul Ateneului Național din Iași.

„În programul de săptămâna viitoare regăsim și drama «Maria, Regina României», dar și «Parazit/Părăsite», filmul regizorului fenomen Bong Joon-Ho, câștigător al Palme d’Or la Cannes 2019. Iar, pentru cei care nu au reușit să vizioneze filmele din cadrul Zilelor Filmului LUX, aducem, în premieră, pelicula «Dumnezeu există și numele lui e Petrunjia» și «Jocuri de putere», filmul lui Rodrigo Sorogoyen”, arată cei de la Ateneu.

Marți, 12 noiembrie 2019, de la ora 19:00, este programată piesa de teatru „Insula femeilor”. E în regia lui Gheorghe Mândru, fiind un spectacol oferit de Teatrul Republican Muzical-Dramatic «B.P. Hasdeu», din Cahul. De asemenea, joi, 14 noiembrie 2019, este programat un concert al Trupei Taxiloading...

Adauga un comentariu