Actualitate

Șapte locuri de vizitat în octombrie. Cele mai frumoase destinații de toamnă din România

Publicat: 01 oct. 2022
Șapte locuri de vizitat în octombrie. Cele mai frumoase destinații de toamnă din România
Țara noastră este plină de obiective turistice care merită vizitate în orice moment al anului, însă toamna sunt perfecte de vizitat, deoarece dau un plus de culoare și frumusețe peisajelor

Toamna este anotimpul așteptat de mulți dintre români. Este perioada aceea a anului când afară nu este nici prea frig, nici prea cald, iar peisajele sunt de vis oriunde prin țară. Pentru luna octombrie ne-am gândit să îți prezentăm șapte locuri de vizitat în România. Sunt cele mai frumoase destinații de toamnă din țara noastră și trebuie să ajungi aici ca să te convingi!

Țara noastră este plină de obiective turistice care merită vizitate în orice moment al anului, însă toamna sunt perfecte de vizitat, deoarece dau un plus de culoare și frumusețe peisajelor. Dacă în luna octombrie îți dorești să vizitezi locuri frumoase, atunci privește-le doar pe cele de mai jos!

De ce să mergi în vacanță în luna octombrie

În luna octombrie cad frunzele din copaci, iar pe jos se așterne un covor superb din ele. Este sezonul numai bun de vizitat locuri cu peisaje de vis și, de altfel, este ideal să mergi în vacanță în octombrie, pentru că atunci afară nu este nici prea frig, nici prea cald. Noi v-am pregătit deja șapte locuri frumoase pe care merită să le vizitați toamna aceasta în România.

Șapte locuri frumoase din România de vizitat în octombrie

Cetatea Poenari

Cetatea Poenari este situată în vârful muntelui Căpățânii, la o altitudine de 850 de metri. Această cetate veche merită vizitată toamna, deoarece are peisaje de vis și locuri perfecte unde poți face poze cu diverse culori specifice acestui sezon.

Cetatea adăpostește legende, povești războinice din vremuri medievale și o încăpățânare istorică de a rezista secolelor de abandon. A fost fortificată și extinsă în timpul domniilor lui Vlad Țepeș.

Parcul Național Cheile Nerei-Beuşniţa

Parcul Național Cheile Nerei-Beuşniţa este ideal de vizitat toamna, fiindcă reprezintă unul dintre cele mai frumoase locuri protejate din țara noastră. Este situat într-un Banat multicultural, iar parcul se întinde pe mai mult de 36.000 de hectare.

Lepșa

Un loc minunat de vizitat toamna se află la Lepșa. Aşezarea de lângă munte se află în Vrancea și este renumită pentru podgoriile ei. Lepșa este destinația ideală de vizitat în octombrie și se află la aproximativ 75 de kilometri de Focșani.

Săcărâmb

Săcărâmb este un sat aflat în comuna Certeju de Sus din județul Hunedoara. Aici, toamna veți găsi peisaje superbe unde puteți face poze, iar copacii și covoarele de frunze de pe jos se completează perfect într-un tablou de toamnă.

Casa de Piatră din Apuseni

Casa de Piatră este un cătun ascuns printre stânci, aflat în Munţii Apuseni. Acestui cătun i se spune satul de la capătul lumii, iar turiștii care ajung aici toamna rămân fascinați de piesajele superbe.

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării oferă turiștilor priveliști de vis. Dacă îți dorești să ajung vreodată aici, toamna este momentul potrivit, căci chipul lui Decebal este înconjurat de culorile superbe ale toamnei, iar pozele aici vor ieși ca într-un tablou.

Lacul Colibița

Lacul Colibița este superb toamna, fiindcă este înconjurat de culorile minunate ale acestui sezon. De altfel, aerul din zona lacului are o concentrație importantă de iod, ceea ce face ca zona să fie benefică pentru cei care suferă de afecțiuni pulmonare.

Cum va fi vremea în luna octombrie 2022 în România

În România, în luna octombrie a acestui an, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi normale pentru această perioadă din an. Va fi o vreme perfectă pentru o bluză mai subțire și o pereche de pantaloni lungi, căci temperaturile nu sunt foarte scăzute. De altfel, și precipitațiile își vor face simțită prezența, dar nu vor fi atât de dese.
Adauga un comentariu