Din lumea filmului

Sarah Connor revine pe ecrane

Publicat: 03 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sarah Connor revine pe ecrane

Sarah Connor şi T-800, legendarele personaje ale universului „Terminator”, revin pe marile ecrane. După 28 de ani de aşteptare: Linda Hamilton şi Arnold Schwarzenegger sunt protagoniştii noului lungmetraj al acestei francize, „Terminator: Dark Fate”.

Să revină după atâta timp a fost un lucru foarte dificil, a declarat Linda Hamilton, într-un interviu acordat agenţiei EFE.

Actriţa care a interpretat legendarul personaj Sarah Connor în primele două filme s-a temut că publicul nu o va privi cu aceiaşi ochi după trecerea a aproape trei decenii. „A trebuit să mă desprind de această idee pentru că, deşi pot face acelaşi volum de muncă, nu pot pretinde că am acelaşi corp ca acum 28 de ani”, a spus ea.

Regizat de cineastul Tim Miller Deadpool, 2016), „Terminator: Dark Fate”, care va fi lansat în cinematografe pe 31 octombrie, este continuarea directă la „Terminator 2” şi nu ţine seama de subiectul prezentat în ultimele trei filme ale francizei.

Sarah Connor revine pe ecrane

Noul lungmetraj, relatat prin intermediul a trei personaje feminine, arată cum Sarah Connor îşi uneşte forţele cu cyborgul uman Grace (Mackenzie Davis) pentru a o proteja pe Dani Ramos (Natalia Reyes) de un nou Terminator (Gabriel Luna) care vine din viitor în anul 2022 pentru a o ucide.

În plină odisee a salvării lui Dani, intră în scenă o versiune îmbătrânită a letalului android T-800 care, după ce a convieţuit de-a lungul timpului cu diferite persoane, a început să împrumute din obiceiurile oamenilor.

„Mi-a plăcut ideea de a fi în continuare o maşinărie de ucis, un Terminator, însă de data aceasta să dezvolt o conştiinţă proprie”, a declarat Arnold Schwarzenegger pentru EFE.

„Umorul pe care îl implică faptul de a prezenta această latură umană a robotului este ceea ce a făcut ca filmul să fie antrenant şi distractiv”, a explicat actorul austriac, care interpretează acum un cyborg proiectat pentru a ucide dar care are totodată un mare simţ al umorului.

„În mod ironic, în acest film Terminator este mult mai uman decât Sarah Connor”, a explicat Linda Hamilton, care a recunoscut „provocarea” pe care a presupus-o pentru ea procesul creării personajului. În acest film, Connor este o femeie „singură, pierdută şi plină de amărăciune”, dar este totodată puternică şi feroce. „Să-mi însuşesc această stare de spirit a fost un lucru dificil”, a recunoscut ea.

„În unele aspecte ale vieţii mele sunt ca un Terminator, înfrunt viaţa fără să ţin seama de piedici”, a asigurat actriţa. „Doar cei învinşi rămân la podea, învingătorii se ridică mereu în picioare, a spus Linda, aruncându-i o privire complice colegului său de platou. Spre deosebire de Schwarzenegger, Hamilton, care joacă rolul unei femei dure, a mărturisit că viaţa sa reală nu are nicio legătură cu personajul Sarah Connor. „Este pură actorie”, a mărturisit ea.

Sarah Connor revine pe ecrane

Deşi cei doi sunt figurile legendare ale francizei, „Terminator: Dark Fate” are o întreagă distribuţie nouă. Tinerii actori au recunoscut că filmările au fost deosebit de exigente.

„Am lucrat câte 14 ore pe zi, astfel încât menţinerea senzaţiei de realitate a luptelor a fost o adevărată provocare”, a recunoscut Gabriel Luna, care îşi face debutul în această saga interpretând un nou model de Terminator.

În afară de multă acţiune, filmul include şi un mesaj subliminal al leadershipului feminin. Spre deosebire de celelalte episoade, în acest film se acordă un rol esenţial femeilor care nu mai sunt importante doar pentru capacitatea lor de reproducere, ci şi datorită aptitudinilor lor. Un alt element inclus în actuala intrigă este reprezentarea culturii mexicane, prezentând scene din viaţa cotidiană ale acestei ţări şi menţinând dialogurile între personaje în versiunea originală.

„Ceea ce a dorit Tim, regizorul, este ca filmul să fie real. Dacă nu avea sens ca personajele să vorbească în engleză, atunci se exprimau în spaniolă”, a spus actriţa columbiană Natalia Reyes. „A arătat un mare respect faţă de cultura mexicană şi de latino-americanii care vor vedea filmul. Este unul dintre motivele pentru care sunt mândră că am putut să joc în acest film”, a adăugat ea.

Filmările s-au desfăşurat în mai multe locaţii din Spania, unde a fost recreat un oraş din Mexic, iar din distribuţie mai fac parte actorii hispanici Alicia Borrachero, Tristan Ulloa sau Enrique Arce.

„Cred că acest film aduce un tribut filmelor originale care au fost atât de incredibile, însă cu un nou regizor şi cu o nouă perspectivă. Cred că oamenii vor fi foarte emoţionaţi”, a asigurat la rândul său actriţa şi protagonista Mackenzie Davis.

Adauga un comentariu