Eveniment-Social

Sărbătoare în Garnizoana din Copou. Militarii au aniversat Ziua Artileriei

Publicat: 11 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sărbătoare în Garnizoana din Copou. Militarii au aniversat Ziua Artileriei

Ieri, militarii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” au avut motiv de sărbătoare. La 10 noiembrie, în Armata României a fost sărbătorită Ziua Artileriei. Anul acesta se împlinesc 176 de ani de la înființarea primei baterii de artilerie în oastea română. Militarii ieșeni au ținut la rândul lor să celebreze această zi specială.

„La ceas aniversar, le dorim tuturor militarilor care slujesc armei traiectoriilor precise, multă putere de muncă și succese deosebite în întreaga activitate! La mulți ani, Batalionului 335 Artilerie Alexandru cel Bun! La mulți ani, artileriștilor Brigăzii 15 Mecanizată «Podu Înalt»!”, au arătat reprezentanții Garnizoanei din Copou.

Noi manifestări ale Armatei

Tot în această perioadă, la Batalionul „Lupilor Negri” din Tătărași a avut loc o altă manifestare. De această dată, evenimentul a fost dedicat rezerviștilor.

„În aceste zile a început stagiul de instruire a militarilor voluntari rezerviști în cazarma Batalionului 151 Infanterie Războieni. Activitatea a debutat cu intonarea Imnului Național al României, prezentarea Drapelului de Luptă al unității și defilarea gărzii prin fața formației. De asemenea, locțiitorul comandantului unității, locotenent-colonelul Vasile Mironescu a înmânat în cadru festiv armamentul individual unuia dintre militarii rezerviști. Este un moment unic în viața fiecărui militar, în care se rostește pentru prima dată «Servesc Patria»! Evenimentul s-a încheiat cu alocuțiunea locțiitorului comandantului privind semnificația activității desfășurate. Le urăm bun venit noilor recruți și mult succes în modulul de pregătire militară generală!”, au mai arătat reprezentanții Garnizoanei ieșene

Adauga un comentariu