Culinar

Sarmale cu ciuperci. Rețeta cu care vei obține un deliciu de post

Publicat: 08 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sarmale cu ciuperci. Rețeta cu care vei obține un deliciu de post
Sarmalele cu ciuperci sunt gustoase, sățioase și ideale de pregătit în zilele de post.

În zilele de post putem face niște sarmale cu ciuperci gustoase, aromate și sățioase. Când vine vorba de mâncărurile de post, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Sarmalele cu ciuperci au o savoare aparte, se fac ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care vei obține un deliciu de post.

Sarmale cu ciuperci

În zilele cu restricții alimentare, putem face niște sarmale cu ciuperci în foi de varză. Acestea sunt gustoase, hrănitoare și recomandate nu doar în zilele de post, ci și atunci când ne aflăm la dietă. Sarmalele pot fi făcute după diferite rețete și adaptate după preferințe. De la savuroasele sarmale cu ciuperci până la cele cu carne de porc sau de vită, toate sunt delicioase și pe placul celor de la masă.

Pe lângă niște sarmale cu ciuperci, putem face și niște ciuperci umplute de post cu legume. Acest preparat are un aspect deosebit și este ideal la mesele festive alături de alte bucate alese, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative. De asemenea, în zilele de post putem pregăti și niște chiftele de soia de post.

Pentru aceste mâncăruri gustoase avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, dar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Preparatele cu ciuperci sunt sățioase, gustoase și ideale de făcut nu doar în zilele de post, ci și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unor mâncăruri deosebite.

Cum să pregătești acasă o mâncare de post delicioasă

Pentru savuroasele sarmale cu ciuperci vom avea nevoie de 1 varză murată, 500 g de ciuperci champignon, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 bucată de țelină, 150 ml de suc de roșii, ulei de floarea-soarelui, 1 pahar cu orez, sare, piper și boia de ardei.

Mai întâi se pregătește frunza de varză pentru sarmale. Se spală frunzele în apă rece dacă sunt prea acre și se lasă la desărat timp de 30 de minute. Se alege orezul, se spală foarte bine în mai multe ape apoi se lasă la scurs. După aceea se curăță ceapa, ciupercile, morcovii, pătrunjelul și țelina apoi se spală foarte bine.

Ceapa și ciupercile se toacă mărunt, iar morcovii și pătrunjelul se dau prin răzătoare. Într-o tigaie cu ulei încins se călește ceapa împreună cu morcovul, pătrunjelul și țelina. Se adaugă după aceea ciupercile, orezul și sucul de roșii și se lasă la fiert la foc mic în tigaie timp de 10 minute. Se pune la final sare, piper și boia de ardei după gust.

După ce umplutura de sarmale este gata, se ia de pe foc și se lasă la răcit. Se împachetează sarmalele delicioase de post. Se pune câte o lingură generoasă de umplutură în mijlocul unei frunze potrivite de varză apoi se rulează și se strânge foarte bine la capete. Se așază sarmalele una peste alta într-o oală sau într-un ceaun special apoi se pune apă cât să acopere sarmalele și deasupra se așază câteva frunze de varză. Se lasă sarmalele la fiert la foc potrivit, iar când sunt gata se iau de pe foc și se lasă la răcit. Gustoasele sarmale se servesc împreună cu mămăliguță și ardei iute.

Sarmalele cu ciuperci sunt gustoase, sățioase și ideale de pregătit în zilele de post. Acest preparat culinar se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu