Titlurile zilei

Scandal cât casa între un șmecher cu BMW și polițiștii de la Rutieră! „O dau în ultraj! O dau în pușcărie!” – VIDEO

Publicat: 21 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal cât casa între un șmecher cu BMW și polițiștii de la Rutieră O dau în ultraj O dau în pușcărie - VIDEO

Judecătorii ieșeni au pus punct unui dosar de ultraj. Un individ cu BMW s-a arătat foarte iritat după ce a fost oprit în trafic de polițiști, în zona Târgu Cucu

Un individ acuzat că s-a luat la harță cu polițiștii nu a scăpat de pedeapsă. Astfel, magistrații din cadrul Curții de Apel au respins apelul formulat de Florin Ovidiu Pancu împotriva deciziei luate de Judecătoria Iași.
La prima instanță, Florin Ovidiu Pancu a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de ultraj. De asemenea, instanța a admis acțiunile civile formulate de cei doi oameni ai legii și l-a obligat pe Pancu la plata unor daune morale în valoare totală de 30.000 de lei.

Traficul rutier era aglomerat la acel moment

Conform anchetatorilor, pe data de 12 septembrie 2015, în jurul orei 19:00, doi agenți din cadrul Poliției Rutiere Iași se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu autospeciala din dotare, efectuând supravegherea și controlul traficului rutier pe bulevardul Independenței.

În timp ce aceștia se deplasau dinspre Piața Mihai Eminescu către intersecția Târgu Cucu, au observat un autoturism de culoare albă, marca BMW, care avea aplicate pe geamurile laterale ale portierelor din față folii de culoare neagră, neomologate RAR.

Întrucât traficul rutier era aglomerat la acel moment, un agent i-a făcut semn regulamentar șoferului să oprească înainte de intersecția Târgu Cucu, chiar înainte de trecerea pentru pietoni, acesta conformându-se, sens în care a oprit autoturismul în spatele autospecialei Poliției, după care a coborât din autoturism.

 

 

 

„Am câinele cardiac!”

Procurorii au mai spus că polițistul i-a indicat individului să mute autoturismul pe scuarul din imediata apropiere, iar Pancu, foarte revoltat, a început să amenințe pe un ton ridicat agenții de Poliție, folosind expresia: „O dau în ultraj! O dau în pușcărie!”, fiind nemulțumit că a fost din nou oprit în trafic. Unul dintre agenți i-a cerut individului actele personale și ale autoturismului.

„Inculpatul Pancu Florin Ovidiu a trântit portiera, a ridicat tonul la agenții de Poliție, a țipat, a adus injurii în general polițiștilor și instituției, dar în special unui agent, care îl mai sancționase, motivând că are aplicate foliile pe geamuri deoarece are câinele cardiac, circulă 5.000 de kilometri până în Anglia și folia îl protejează de soare. Inculpatul a provocat părțile civile „să meargă în parcare pentru a se bate”, i-a amenințat pe cei doi polițiști că „va avea grijă de ei”, făcând în același timp gesturi de lovire cu pumnul în podul palmei”, au subliniat procurorii.

Deoarece individul a refuzat să prezinte actele la control, un agent a luat stația din mașină pentru a verifica datele de stare civilă declarate verbal de Pancu, în vederea întocmirii procesului-verbal de contravenție, timp în care ieșeanul a continuat același comportament agresiv.

Individul a fost blocat în trafic

Mai mult, spun magistrații, în timp ce agenții se aflau în autospeciala Poliției, individul, profitând de culoarea verde a semaforului, a demarat în trombă, a depășit mașina Poliției și a traversat intersecția Târgu Cucu, cu intenția de a ajunge acasă, în cartierul Tătărași, astfel că agenții au plecat imediat în urmărirea lui, solicitând prin stație ajutor celorlalți colegi care erau de serviciu în trafic.

Individul a fost blocat în trafic, iar Pancu a ieșit nervos din autoturism, a coborât și soția lui, care a încercat să îl calmeze.

„Până să ajungă la fața locului celelalte echipaje de Poliție, inculpatul a luat două pavele din trotuarul aflat în lucru la acea dată și, agitând în aer pavelele, i-a amenințat pe cei doi polițiști că „va avea grijă de ei”, făcând gesturi de aruncare. Când au ajuns la fața locului celelalte echipaje, inculpatul a lăsat jos cele două pavele”, au adăugat anchetatorii.

La audieri, individul a recunoscut că a pus mâna pe două pietre, susținând că voia să se apere.

Adauga un comentariu