Local

Scandal cu șpăgi la polițiști, finalizat cu o pedeapsă! Ieșean, condamnat după ce a încercat să le dea mită unor agenți! Bărbatul a scăpat de pușcărie, deși mai avea o condamnare!

Publicat: 25 iul. 2020
Un ieșean, Sergiu Marian Popescu, a fost condamnat pentru dare de mită
Judecătorii l-au condamnat cu suspendare pe un ieșean, Sergiu Marian Popescu, pentru dare de mită și conducerea unui vehicul fără permis

Scandal cu șpăgi la polițiști, finalizat cu o pedeapsă! Un ieșean a fost condamnat după ce a încercat să le dea mită unor agenți! Bărbatul a scăpat de pușcărie, deși mai avea o condamnare! Întreg scandalul a pornit după ce Sergiu Marian Popescu a urcat la volan

Scandal cu șpăgi la polițiști, finalizat cu o pedeapsă! Un ieșean a fost condamnat după ce a încercat să le dea mită unor polițiști!

Acesta a scăpat de pușcărie, chiar dacă mai avea o condamnare! Întreg scandalul a pornit după ce Sergiu Marian Popescu a urcat la volan! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Sergiu Marian Popescu la 2 ani, 4 luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită și conducere fără permis. În fapt, magistrații au contopit pedeapsa din acest dosar cu o alta, pe care ieșeanul a primit-o în trecut, tot pentru conducere fără permis. Această faptă ar fi datat din 7 iunie 2018.

„Instanța îi impune inculpatului obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile la Consiliul Local al comunei Țibana sau la Primăria comunei Țibana. Confiscă de la inculpatul Sergiu Marian Popescu suma de 400 de lei”, au menționat magistrații ieșeni. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, ea putând fi contestată.

Sergiu Marian Popescu, acuzat că a vrut să le dea șpagă unor polițiști de frontieră

Procesul lui Sergiu Marian Popescu a început pe 26 septembrie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a bărbatului, sub acuzațiile amintite. Mai exact, tânărul de 26 de ani a fost acuzat că ar fi încercat să le dea șpagă unor polițiști, pentru a nu-i întocmi un dosar penal.  Anchetatorii au menționat că, pe 18 martie 2019, Sergiu Marian Popescu a urcat la volanul unui autoturism marca Peugeot, pe care l-ar fi condus prin satul Runcu, din comuna Țibana.

„La un moment dat, inculpatul a fost oprit de o patrulă de Poliție de Frontieră. Inculpatul le-a oferit polițiștilor suma de 400 de lei pentru a nu-i întocmi un dosar penal sub acuzația de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără permis”, au afirmat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Scandal cu șpăgi la polițiști, finalizat cu o pedeapsă, dar cu suspendare

Anchetatorii au mai menționat faptul că polițiștii de frontieră au refuzat mita oferită de tânăr. Mai mult, pe lângă acuzația de conducere fără permis, oamenii legii i-au întocmit lui Sergiu Marian Popescu un dosar penal pentru dare de mită.

De remarcat este faptul că acesta nu e primul caz în care un om al legii refuză mită în județul Iași. De-a lungul ultimilor ani, mai mulți șoferi aflați în situații similare au încercat să le dea mită unor polițiști. Scopul vizat era acela de a nu le întocmi dosare penale. Însă polițiștii au refuzat aceste șpăgi. Recordul este deținut de un polițist ieșean care a refuzat să ia șpagă de 6 ori până acum. În fiecare caz, acesta a întocmit câte un dosar penal pentru dare de mită.
Acum, rămâne de văzut dacă ieșeanul condamnat pentru dare de mită la polițiști va contesta sau nu decizia luată de magistrați. În cazul în care o va contesta, Curtea de Apel Iași va decide ce se va întâmpla în continuare în acest scandal cu șpăgi la polițiști.

Adauga un comentariu