Eveniment-Social

Scandal cu topor si pistoale la un bar din Bucium – FOTO, VIDEO

Publicat: 15 mart. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Sase tineri au sarit la bataie la trei agenti de paza de la Molid Total Security, unul dintre angajatii firmei fiind impuscat cu un pistol cu bile de cauciuc

In noaptea de miercuri spre joi, mai multe persoane au ajuns la spital in urma unei altercatii intre un grup de tineri ametiti de aburii alcoolului si trei agenti de paza de la Molid Total Security. Potrivit Politiei, scandalul a pornit de la Alexandru N., de 25 de ani, din Iasi. Tanarul a fost dat afara dintr-un bar din zona, urmare a unor scandaluri anterioare in care fusese implicat. Deranjat de interdictie, barbatul a devenit agresiv, moment in care paznicul barului a apasat butonul de panica, cerand ajutorul firmei de paza Molid Total Security. Trei angajati ai acesteia s-au prezentat la fata locului. Intre timp, Alexandru N. a chemat intariri pentru a-i lua la bataie pe agentii de paza care au indraznit sa ii refuze accesul in bar. Inarmati cu pistoale cu bile de cauciuc si un topor, cei sase ieseni, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, i-au atacat pe lucratorii firmei de paza. Scandalul a fost aplanat de politistii ajunsi la fata locului.

Trei victime au fost duse la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, pentru a primi ingrijiri medicale. Doi tineri au fost transportati de doua echipaje ale Serviciului de Ambulanta, iar celalalt a mers cu masina firmei. „Cei care au fost adusi cu ambulanta se aflau in stare grava, fiind diagnosticati cu politraumatism, ambii suferind traumatisme cranio-cerebrale, traumatisme cranio-faciale si multiple fracturi costale. Tanarul de 22 de ani mai prezenta o fractura de humerus drept si o contuzie toraco-abdominala. Ambii au fost stabilizati in UPU si transferati la Spitalul de Neurochirurgie pentru tratament de specialitate, unde au ramas internati. Celalalt pacient prezenta o plaga impuscata la nivelul coapsei. Din fericire, nu a ridicat foarte multe probleme. A fost evaluat in UPU, supravegheat de medici, dupa care a plecat acasa”, a declarat conf. dr. Diana Cimpoesu, sefa Unitatii de Primire Urgente din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, din Iasi.

Au incercat sa scape fugind cu un BMW

Trei dintre agresori au fost retinuti pe loc, iar ceilalti trei au reusit sa fuga cu un BMW alb, cu numere de Germania. „Sunt identificati toti cei sase. O parte sunt la sectie. Vom vedea care este gradul de participare al fiecaruia. In cadrul conflictului s-a folosit si un pistol cu bile de cauciuc, un agent de paza a fost impuscat in zona feselor si a ajuns la spital. Unul dintre agresori avea si un topor, pe care intentiona sa il foloseasca, insa nu a lovit pe nimeni. Urmeaza sa vedem in ce conditii s-a folosit pistolul. In functie de ce se va mai constata pe parcursul anchetei, se vor dispune si alte masuri”, a spus subcomisarul Madalin Taranu, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Iasi.

Potrivit informatiilor furnizate de Politie, una din cele sase persoane era detinatoare legala de arma neletala. Oamenii legii vor face cercetari pentru a stabili cine a folosit arma. Atacatorilor li s-au intocmit dosare penale pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii publice.

Adauga un comentariu