Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal de proporții, cu filme deocheate, în lumea medicală din Iași! Prof. dr. Sorin Andrian și-a dat demisia: „Fiecare face ce vrea, cum vrea” – FOTO

Scandal de proporții, cu filme deocheate, în lumea medicală din Iași! Prof. dr. Sorin Andrian și-a dat demisia: „Fiecare face ce vrea, cum vrea” – FOTO

07 mart. 2024, 02:00, 3 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Scandal de proporții în lumea medicală din Iași, după ce prof. univ. dr. Sorin Andrian și-a dat demisia, joi, 29 februarie 2024, din toate calitățile și funcțiile deținute în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi (CMS) Iași și al Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR).

Prof. univ. dr. Sorin Andrian și-a dat demisia de la conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi Iași după 4 luni

Prof. univ. dr. Sorin Andrian și-a dat demisia, în data de 29 februarie 2024, din funcția de președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi (CMS) Iași, din calitatea de membru al Consiliului Medicilor Stomatologi din Iași, calitatea de reprezentat al Consiliului Medicilor Stomatologi din Iași în Adunarea generală a CMSR, din toate consiliile și comisiile la nivel național din care a făcut parte în virtutea funcției de președinte al CMS Iași, precum și din funcția de președinte al Comisiei de specialitate în specialitatea Stomatologie generală. Reporterii BZI au intrat în posesia documentului în care prof. dr. Sorin Andrian a explicat toate motivele pentru care și-a depus demisia. Acesta susține că i-a fost impus să organizeze o ședință extraordinară a Consiliului Medicilor Stomatologi Iași, în acest sens recurgându-se la ilegalități.

„Mă simt dator să fac câteva precizări vis-a-vis de tentativa ilegală, de fapt, eșuată a unui grup de inițiativă format din unii membri ai Consiliului CMS Iași, de a impune prin forță, fără respectarea prevederilor legale, prin minciună și dezinformare, președintelui CMS Iași, organizarea unei ședințe extraordinare, fapt inacceptabil și ireconciliabil. În fapt am fost pus în fața unor circumstanțe din care am remarcat următoarele: 1) Intenția unui așa-zis «grup de inițiativă» de a forța desfășurarea unei ședințe extraordinare a CMS Iași în mod ilegal prin: Înregistrarea la secretariatul Colegiului a unor documente nesemnate nici olograf, nici electronic, care de fapt nici nu au fost depuse după înregistrare, cele originale fiind preluate personal de către doamna Neacșu Ioana, fapt sesizat și de către personalul de la secretariat: este vorba de documentele cu nr: 170/19.02. 2024 și 171/19.02.2024.

Dublurile actelor, cu ștersături ale numărului și datei de înregistrare, greșite în viteză de d-na Neacșu au fost lăsate pe biroul meu! Inducerea în eroare a unor consilieri prin insuficienta/greșita informare privind demersul respectiv, aceștia declarând că dacă ar fi văzut documentele în momentul discuției inițiale, nu ar fi fost de acord cu acesta; în discuțiile purtate cu mine când au văzut documentele ai căror așa zis «semnatari» erau, și-au retras imediat acordul verbal de participare la această ședință, astfel încât nu mai erau îndeplinite condițiile legale cerute ca să se organizeze o ședință extraordinară, cvorumul de 2/3 nefiind îndeplinit. Inițiatorii demersului au omis cu rea-voință în discuțiile cu colegii să menționeze faptul că solicitarea respectivă făcea parte dintr-un demers ce se încadra în prevederile art. 90, alin 2 în care se specifică că în mod excepțional se poate solicita o ședință extraordinară de consiliu la cererea a minimum 2/3 din consilieri, fiind indus faptul că ședința organizată generic «de către toți și de către nimeni», fapt relatat de către mai mulți colegi trecuți pe listă ca semnatari și care de fapt nici nu au citit acel document, unii din ei fiind plecați în străinătate.

Ordinea de zi specificată în convocatorul ilegal era aceeași cu ordinea de zi menționată în convocatorul pentru ședința ordinară ce a fost convocată în data de 16.02. 2024, de președintele colegiului pentru data de 06.03.2024, fapt ce subliniază că această ședință impusă sub presiune avea cu totul alte scopuri! În concluzie, prin înregistrarea unor acte nesemnate, care ulterior au fost preluate personal de d-na Neacșu și profitând de neatenția sau de buna-credință a unor colegi care, cu scopul de a obține acordul, au fost mințiți sau insuficient informați, am asistat la încercarea ilegală și frauduloasă de a forța organizarea unei ședințe extraordinare de Consiliu”, a explicat prof. dr. Sorin Andrian.

Consilierii urmăreau filme deocheate în timpul ședințelor CMS Iași

Prof. dr. Sorin Andrian susține că Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Stomatologi Iași s-a întrunit, în cadrul mandatului său, de două ori, ședințele având loc la Palatul Braunstein. În timpul acestora, președintele CMS Iași i-a surprins pe unii consilieri urmărind filme deocheate în loc să fie atenți la discuțiile purtate de ceilalți colegi.

„Alăturat documentului cu titlul «Convocare» la secretariatul Colegiului s-a depus încă un document nesemnat, după înregistrare, fiind luat de către d-na Neacșu la purtător cu nr. 170/19.02.2024, cu titlul «Solicitare» care este urmarea convocatorului și care în mod logic conține aspecte organizatorice pe care «grupul de inițiativă» dorește să fie discutate la Ședința extraordinară. Din necunoștință de cauză sau rea-voință, pe lângă tonul imperativ adoptat în document, care nu caracterizează respectul și dorința de colaborare în cadrul CMS Iași, aspecte atât de clamate, dar foarte rapid uitate de unii colegi din Consiliu, conținutul acestor solicitări, pe lângă caracterul aproape pueril, dezvăluie și faptul că acești consilieri nici până acum nu-și cunosc atribuțiile și îndatoririle stipulate în Regulamentul de Organizare și Funcționare al CMSR: Primele două ședințe ale BEX au fost organizate gratuit în clădirea Palatul Braunstein.

În ambele ședințe timpul alocat a fost de cel puțin 2 ore, perioadă care s-a dovedit arhisuficientă pentru dezbateri, niciunul din consilieri neavând vreun comentariu din acest punct de vedere. Oricum atmosfera din consiliu de «serbare câmpenească», în care fiecare vorbea când voia/ce voia și se plimba care încotro, l-a obligat pe președinte să facă de mai multe ori admonestări pentru intrarea în spiritul respectului față de colegi și față de momentul respectiv. S-a văzut că mulți consilieri nu erau obișnuiți cu astfel de activități sub formă de ședințe, pierzându-și foarte repede răbdarea, pentru care cel puțin unul a început să urmărească în timpul ședinței «filme deochiate» pe telefon, deranjându-i pe colegii din jur.

Subliniez că până acum NICIUNUL nu a făcut nicio observație pe care să o adreseze Președintelui sau membrilor BEX, telefonic sau în scris, cu privire la faptul că Ședințele anterioare ale Consiliului s-ar fi desfășurat într-un spațiu impropriu”, a adăugat prof. dr. Sorin Andrian.

Scandal în lumea medicală! Prof. dr. Sorin Andrian îi acuză pe unii membri ai CMS Iași de boicot

Prof. dr. Sorin Andrian a explicat că și-ar fi dorit ca ședințele să se desfășoare într-un spațiu mai generos, pentru ca locația să nu afecteze activitatea Colegiului Medicilor Stomatologi Iași.

„Oricum, acum 3 săptămâni când s-a discutat despre Ședința ordinară de pe data de 06.03.2024, Bex-ul a stabilit locația într-un spațiu mai generos. Oricât ar dori domnii/doamnele să arate că doresc să se implice în optimizarea activității colegiului, ei nu pot stabili, oricât de ultimativ ar fi tonul: forma minutelor  Bex/Consiliu să fie următoarea: sub formă de tabel, sub ce formă aceste documente să fie transmise. În cadrul ședințelor de Consiliu sau Bex  transmise tuturor colegilor sub forma minutelor, au fost specificate acțiunea/propunerea/obiectivul urmărit și cine este responsabil sau cine s-a ocupat de desfășurarea lui. Dacă unii consilieri nu pot urmări cele transmise informațiile în formatul cerut.

Solicitarea domnilor/doamnelor consilieri ca «să fie elaborat un protocol de lucru în cadrul comisiilor», demonstrează încă o dată că până în ziua de azi Comisiile nu au lucrat nimic, nu știu atribuțiile și nici prevederile ROF: Art. 94. Ședințele comisiilor de lucru ale consiliului vor fi convocate de către membru coordonator din cadrul biroului executiv, care va stabili modalitatea de desfășurare a acestora. Toți membrii Consiliului au dorit să fie Directori de Departamente, disputele și discuțiile dintre ei fără sfârșit pe această temă, întârziind începerea reală a activității cu cel puțin o lună. În cadrul Ședinței Consiliului Județean al CMS Iași din data de 17.01. 2024, văzând că în cadrul Comisiilor nu are loc organizarea, stabilirea datelor ședințelor săptămânale, nu s-a stabilit un flux de lucru, membrii Bex au solicitat optimizarea activității acestora și transmiterea unui program al întâlnirilor, obiective și acțiuni concrete propuse spre desfășurare: organizarea fluxului de lucru și a programului comisiilor și ierarhizarea informării între departamente și comisii; până acum Bex nu a primit nimic (vezi proces verbal al Consiliului Județean al CMS Iași din 17.01.2024). În următoarea solicitare fiind cerută verificarea gestiunii actelor existente se subînțelege că aceiași consilieri nu sunt mulțumiți de fluxul de lucru în cadrul comisiilor; cerând o mai bună organizare.

De fapt nu sunt mulțumiți de ceea ce trebuiau să facă în cadrul Comisiilor, iar Bex în aceeași ședință a solicitat optimizarea acesteia: organizarea fluxului de lucru și a programului comisiilor și ierarhizarea informării între departamente și comisii (vezi proces verbal al Consiliului Județean al CMS Iași din 17.01.2024). Ultima solicitare demonstrează încă o dată că domnii consilieri nu știu că în fiecare contract de muncă sunt menționate atribuțiile din fișa postului! Nu am fost sunat de nimeni să mă întrebe de contractele de muncă și nu ar fi fost niciodată problemă să le prezint la cerere! În Bex am decis finalizarea proiectului de buget pe data de 23.02.2024 și trimiterea lui imediată la consilieri astfel încât pe data de 01.03.2024 să primim propunerile și amendamentele din partea lor, iar Ședința de Consiliu și Adunarea generală programate pe data de 06.03.2024 să le prezentăm tuturor colegilor”, a explicat fostul președinte al CMS Iași.

Prof. dr. Sorin Andrian susține inclusiv că a fost sabotat de unii dintre membrii Colegiului Medicilor Stomatologi Iași, care au recurs la

„acțiuni vecine intenția de sabotare a unor solicitări ale președintelui de către unii colegi din Consiliu fie prin întârziere (mai mult de o lună) sau chiar prin refuz de a le duce la îndeplinire. Desfășurarea unor întâlniri informare în diferite locații doar între anumiți membri ai Consiliului care au vizat organizarea unor acțiuni paralele cu cele ale Colegiului, care nu au fost discutate în ședințele de Consiliu sau Bex, ceea ce denotă din punctul meu de vedere dorința de segregare/divizare a Consiliului, fapt inacceptabil și ireconciliabil”, a explicat prof. dr. Sorin Andrian în demisia depusă.

Prof. dr. Sorin Andrian a devenit președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi Iași în noiembrie 2023, iar la doar 4 luni distanță, din cauza conflictelor cu ceilalți membri, a decis să demisioneze din funcție, fapt ce a dat naștere unui scandal de proporții în lumea medicală din Iași.

Comentarii
  • Filmele deocheate erau cu nevasta dintarului Pogdan Bancu. Nu radeau de ea, ci de el.

  • Bonuri fiscale, mai dăm și noi??? Preturi de neam prost,dar bon fiscal niciodată,nu mai vorbim de garanție la ceea ce-ți lucrează!! Cabinetele stomatologice cred că sunt pe primul loc la evaziune fiscală,dar ANAF îi verifică pe cei care vind covrigi și pufuleți!

  • Auslingher..

    Bonuri fiscale, mai dăm și noi??? Preturi de neam prost,dar bon fiscal niciodată,nu mai vorbim de garanție la ceea ce-ți lucrează!! Cabinetele stomatologice cred că sunt pe primul loc la evaziune fiscală,dar ANAF îi verifică pe cei care vind covrigi și pufuleți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024