Titlurile zilei

Scandal fară precedent! O angajată de la Lidl s-a întors împotriva șefilor după ce a fost obligată să participe la o competiție sportivă! A ajuns la spital și a cheltuit o avere! (Exclusiv)

Publicat: 28 nov. 2020
O ieșeancă a dat în judecată SC Lidl Discount SRL și cere daune materiale de 17.500 de lei și daune morale de 10.000 de euro, după ce s-a accidentat la un meci de volei
Magazin Lidl Discount

Un mare lanț de supermarketuri din România a fost dat în judecată la Iași. O angajată, Irina Andone, le cere magistraților să oblige SC Lidl Discount SRL România să îi plătească daune materiale de 17.500 de lei și daune morale de 10.000 de euro. Ieșeanca afirmă că s-a accidentat în timpul unui meci de volei organizat de către angajator

Scandal fară precedent! O angajată de la Lidl s-a întors împotriva șefilor după ce a fost obligată să participe la o competiție sportivă! Astfel, Irina Andone le cere magistraților să oblige SC Lidl Discount SRL România să îi plătească daune materiale de 17.500 de lei și daune morale de 10.000 de euro. Ieșeanca afirmă că s-a accidentat în timpul unui meci de volei organizat de către angajator.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al litigiului de muncă. Mai apoi, judecătorii ieșeni vor asculta ce au de spus ambele părți, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Irina Andone cere despăgubiri de la Lidl

Irina Andone a dat recent în judecată SC Lidl Discount SRL. Reclamanta le solicită magistraților din cadrul Tribunalului Iași să oblige lanțul de supermarketuri la plata unor despăgubiri. Aceasta a susținut în cererea de chemare în judecată faptul că este angajată a Lidl cu contract pe o perioadă nedeterminată din 2 februarie 2012.
Ieșeanca a mai afirmat că lucrează pe postul de casier în cadrul Magazinului 2, din zona Galata. Aceasta a mai afirmat că, în luna august 2019, reprezentanții conducerii Lidl le-au dispus mai multor angajați să participe la o competiție sportivă organizată de lanțul de magazine în București. Competiția a avut loc în perioada 31 august – 1 septembrie 2019.

Ieșeanca, accidentată în timpul unui meci de volei desfășurat în București

Irina Andone a adăugat că a mers la București, fiind înscrisă în echipa de volei.

„Am fost înscrisă în echipa de volei și am jucat două meciuri. La al doilea meci, din cauza suprafeței degradate a pardoselii sălii de sport în care s-a desfășurat activitatea, am suferit o accidentare la genunchiul drept. Am fost transportată de urgență la Spitalul Universitar «Elias», din București. Acolo am fost diagnosticată cu entorsă la genunchiul drept și am primit o recomandare de a efectua un RMN. Odată ajunsă la Iași, am continuat investigațiile medicale. Am fost internată la Spitalul «Sfântul Spiridon», din Iași. Aici, am fost diagnosticată cu dezinserție proximală a ligamentului încrucișat anterior”, a precizat femeia în cererea adresată instanței de judecată.

Aceasta a adăugat că, după externare, a fost nevoită să participe la mai multe ședințe de fizioterapie și kinetoterapie. În plus, ieșeanca a afirmat că a plătit singură medicamentele și tratamentele necesare.

„Consider că pârâta Lidl Discount SRL România se face vinovată de accidentarea mea. Pe de o parte, pentru că a organizat competiția pe o pardoseală degradată, improprie, iar, pe de alta, nu mi-a asigurat pregătirea fizică și examinarea medicală”, a subliniat angajata lanțului de supermarketuri.

„Lidl are obligația de a suporta cheltuielile efectuate…”

Ieșeanca a mai susținut că, în opinia sa, Lidl ar trebui să suporte cheltuielile efectuate de ea.

„Pârâta Lidl Discount SRL are obligația de a suporta cheltuielile efectuate, iar daunele morale sunt solicitate pentru suferințele pe care le-am îndurat, pentru diminuarea capacității de muncă, pentru riscurile pe care le voi avea în viitor cu privire la vulnerabilitatea piciorului accidentat”, a declarat Irina Andone în fața judecătorilor ieșeni.

Aceasta a mai susținut că a cheltuit 600 de lei pe transportul de acasă, către cabinetele de kinetoterapie și către spital, că a mai cheltuit 7.900 de lei pe diverse medicamente și tratamente. În plus, femeia a afirmat că solicită suma de 9.000 de lei reprezentând diferența de salariu de 25 la sută pentru cele 8 luni în care a fost în concediu de odihnă. De asemenea, ieșeanca a precizat că suma de 10.000 de euro reprezintă daune morale pentru suferințele îndurate de ea în tot acest timp. Reporterii cotidianului BZI au încercat să îi contacteze atât telefonic, cât și prin e-mail, pe reprezentanții Lidl România, însă, până la închiderea ediției, nu au primit vreun răspuns de la aceștia din urmă.

Comentarii
 • Asa e la LIDL se angajeaza casier pe salariu de 15 mil si au pretentia ca pentru 15 milioane sa faci de toate…….de la casier, femeie de servici, brutar, sef magazin pina la campion europeam de volei.

 • Asa va trebuie prostilor, ati iesit in strada #rezist sa protestati impotriva maririi salariului minim pe economie.
  #ramaneti sclavii multinaționalelor
  Spuneati ca pkeca multinationalele din tara daca va creste salariul PSD!!!
  Uite M#IE PSD nu ma e,,,, DRAGNEA nu ma e DAR S A SCHIMBAT CEVA????
  Au venit altii sa se imbogateasca, voi tot SCLAVI ramaneti
  #rezist sa fiu manipulat,
  Ultima sansa era cu guvernu PSD sa va fie bine, acuma,,,,,,, sclavi
  #rezist sa imi fie mila, la munca!!

 • Mai rezistentule, pana nu te ridici de pe canapeaua de unde comentezi (la propriu si la figurat) si nu pui osul la treaba nu o sa se schimbe nimic in viata ta !, iar ce li se intampla romanilor e din cauza lor !, DIN CAUZA LIPSEI STIMEI DE SINE !, DACA NU STII SA TE STIMEZI VEI FI TOT TIMPUL O CARPA DE STERS PE JOS !, asa ca romanii sa mai lucreze un pic la demnitate si stima de sine !, de cate ori vor cobora ochii in jos tot de atatea ori sa se si aplece sa fie …..

 • Iasi de iasi”,,,, de ce sa ma ridic, s au ridica boii si au iesit in strada MANIPULATI, acuma sa traga invataminte, sa lucreze pe salariul minim si ala destul de mare datorita PSD!
  „viatta mea”,,, vai astia care le stiti pe toate, viata mea e excelenta, nelucrand in Romania, tara sclavilor, unde patronii sunt BOIERI si angajatii sclavi. Nu mai sunt sindicatele, nu ma nimic care sa poata unii oamenii,,,,, a scuze a fost M#ie PSD, tii minte si jos Dragnea. Ai mai auzit ceva de Teldrum sau Belina??? Chiar crezi ca au existat???
  Romania tara in care toti hotii si interlopii sunt „investitori imobiliari”, in care primaru are 4 case din salar de bugetar, la fel si presedintele si romanii tot pe ei ii voteaza! Pai isi merita soarta!
  Succes cu viata ta si cu replici la viata unuia si ce sa faca. Vezi de ale tale si familiei tale ca imbatranesti si ttece viata pe langa tine!

 • Sigur rezistentule !, rezista in continuare acolo sclav in Babilon !, pacat ca nu plangi si nu faci nimic pentru Romania ! si nici macar nu realizezi ce sclav esti tu acolo printre straini si ca aia dupa ce nu o sa mai dai randament o sa se pise pe lanturile tale !, ti-o spune unul care a muncit ani muuulti din anii 90 pana mai ieri ”pe afara ” si care este satul de strainataturi !

 • Iasi de iasi,,,, Daca ai muncit de prin 90 si esti acasa inseamna ca ai pierdut timpul sclavagind pe acoli, mancand prin restaurante si platind fufelor distractii. Pacat de tine ca ai imbatranit occidental si te ai intors sarac si fara pensie. Ce sa faci pentru Romania??? #rexist au iesit sa protesteze, sa dea jos guvernu ca LE MARISE SALARIUL MINIM, auzi??? E vorba „pacat sa mori pentru un popor de boi” si nu decidem noi ci aia care dupa 90 ne au distrus! Dar tu de ce ai fugit in occident, de ce nu ai incercat tu sa schimbi ceva pentru generațiile astea. Acuma esti ca un leu imbatranit, alungat (neacomodat) de occident si probabil fara familie. Pacat sa traiesti din amintiri, macar in viata ta ai incercat sa ajutinalti romanini care ajungeau fraudulos in UE??? Sau ai fost ala care sunai si ii turnai?
  #nu merita poporul altceva decat ceea ce i se intampla

 • Navea grija pensiei mele !, ca daca vind doar UN TEREN din cele cateva care leam achizitionat prin anii 90 cu 1000, 2000 de marci pot trai 10 ani decent la mine acasa, la casa de 200 metri patrati construita pe 1,5 hectare la 15 minute de Podu Ros !, in privinta sclavagelii mele fii linistit ca sa meritat la 3000 de marci pe luna can am cumparat apartament 3 camere cu 10.000 marci in 1994, , cu doua camere in podu ros prin 1996 cu vreo 8000, chiriile merg bine ! asa ce eu sunt bine !, nu fumez , nu beau iubesc respect munca !, si da acum mai muncesc pe aici la amenajari interioare exterioare asa de antrenament da tot e bine la 1500, 2000 pe saptamana !, ia mai intereseazate sa vezi ca un supermeserias face si 2000 de euro pe luna aici acasa in Romania si nusi vede capul de treaba !

 • Professore coate goale sunt la o varsta la care ma pis pe ea si ma duca la beci sa beau cand vrea muschii mei un vin spumant ori sampanie sami realimentez corpul si rinichii !, singura problema este luarea deciziei grele de alegere dintre zecile de sortimente din sutele de sticle de sampanie adunate in timp !, mai ales de 1 Decembrie !, tu ramai sclav acolo la straini si ai grija cu ce platesti taxele si chiria la aia ca nu ramai cu mai nimic acolo dupa ce iti rupi spatele o luna cu mandrie !, mai ales ca anul 2021 va fi un an de grave crize economice, sociale, somaj si faliment !, pe mine ma doare fix la basca si dupa un an de Apocalipsa ca am pe ce pune mana prin jurul casei si cu ce plati facturile !

 • Mai lasă băutura că vezi săraci pe net în loc să te uiți la sticlele goale din vitrină. Sortează-le separat și aruncă-ți averea la gunoi!

Adauga un comentariu