Titlurile zilei

Scandal imens, în familia unui doctor din Iași! Soția își acuză soțul că ar fi agresat-o. Medicul a cerut un ordin de protecție – FOTO (EXCLUSIV)

Publicat: 31 mai 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Scandal imens în familia unui doctor din Iași Soția își acuză soțul că ar fi agresat-o. Medicul a cerut un ordin de protecție  FOTO EXCLUSIV
O doctoriță li s-a plâns judecătorilor ieșeni că ar fi terorizată de soț, aceasta solicitând emiterea unui ordin de protecție

Un scandal de proporții a avut loc recent în familia unui doctor din Iași. Astfel, medicul Gabriela Zota-Rusu le-a cerut magistraților ieșeni să dispună emiterea unui ordin de protecție pe numele soțului său, Mihail Alexandru Zota. Totuși, judecătorii au respins solicitarea medicului.

Un scandal de proporții a avut loc recent în familia unui doctor din Iași. Așadar, medicul Gabriela Zota-Rusu le-a cerut magistraților ieșeni să dispună emiterea unui ordin de protecție pe numele soțului său, Mihai Alexandru Zota.

Totuși, judecătorii au respins solicitarea medicului.

„Instanța respinge apelul declarat de reclamanta Gabriela Zota-Rusu împotriva sentinţei civile din 8 martie 2022, pronunţată de Judecătoria Iaşi, sentinţă pe care o păstrează. Definitivă”, au precizat recent judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Scandal, în familia unui doctor din Iași

Inițial, Judecătoria Iași a respins, la rândul ei, solicitarea formulată de medicul Gabriela Zota-Rusu.

„Instanța respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a ordinului de protecţie formulată de reclamanta Gabriela Zota-Rusu, în contradictoriu cu pârâtul Mihail Alexandru Zota”, au afirmat magistrații.

Procesul dintre medicul Gabriela Zota-Rusu și Alexandru Mihail Zota a început pe data de 2 martie 2022. Reclamanta le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași emiterea unui ordin de protecție pe numele soțului. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ce a cerut medicul Gabriela Zota-Rusu

Medicul ieșean le-a solicitat judecătorilor să emită un ordin de protecție. Aceasta a depus la dosar o înregistrare video, dar și mesaje, dorind să arate că soțul ei ar fi amenințat-o. De asemenea, medicul primar din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași, a susținut că a formulat două plângeri la adresa soțului, Alexandru Mihail Zota, la Secția II de Poliție.

Gabriela Zota-Rusu a susținut în instanță că soțul i-ar fi indus o stare de temere, prin ameninţare verbală, urmărire, supraveghere (potrivit unei înregistrări video din 28 februarie 2022, ora 17:30, din stația peco Lukoil), urmărirea locurilor frecventate de ea, cu o frecvență aproape zilnică. Aceasta a mai arătat că, în trecut, a primit un mesaj de la soț, care i-ar fi transmis:

„Vezi că mă temperez, să nu fac scandal! Dacă mai faci odată ceva ce ţine de copilul meu şi al tău fără să mă asculţi, va ieşi urât.”

Totuși, magistrații au constatat că acesta datează cu mult anterior sesizării instanţei şi, în aceeaşi măsură în care acest mesaj denotă o stare de tensiune din partea soțului, denotă şi intenţia şi puterea de autocontrol ale acestuia.

La ce concluzie au ajuns judecătorii ieșeni

Pentru a respinge cererea făcută de medicul Gabriela Zota-Rusu, judecătorii ieșeni au reţinut în esenţă că, din probele administrate, rezultă că nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de dispoziţiile legale, respectiv nu s-a făcut dovada existenţei unei stări de pericol pentru viaţa, integritatea fizică sau psihică ori libertatea reclamantei.

„Coroborând probele administrate în cauză a reţinut instanţa că părţile se află într-o situaţie conflictuală ce are la bază deteriorarea relaţiilor de familie şi separarea în fapt a soţilor, precum şi modul în care reclamanta înţelege să faciliteze păstrarea legăturilor personale ale pârâtului (părintele separat de copil) cu minorul rezultat din căsătorie. Mesajele depuse de reclamantă la dosar datează dintr-o perioadă mult anterioară inclusiv intervenirii separării în fapt a celor doi soţi, mesajele respective neputând constitui o bază factuală suficientă pentru a determina luarea vreuneia dintre măsurile prevăzute de lege. Pe de altă parte, ameninţările adresate reclamantei, pentru a conduce la concluzia necesităţii emiterii unui ordin de protecţie, trebuie să fie apte de natură a crea reclamantei o stare de temere pentru siguranţa acesteia. Din probatoriul administrat nu a rezultat faptul că mesajele trimise de pârât au fost apte să creeze reclamantei o stare de temere actuală pentru siguranţa sa”, au concluzionat magistrații ieșeni.

Reporterii cotidianului BZI au încercat ieri să îi contacteze pe ambii soți, pentru a-și expune un punct de vedere cu privire la acest scandal ce a avut loc în familia unui doctor din Iași, dar fără succes.

Comentarii
  • Iesean, 47 de ani, vaduv, tata a 3 copii, 2 joburi pentru minimul absolut cat sa nu mori de foame spune:

    Oameni bogati, lumea buna….
    Jeepuri, case cu curte frumoasa, vacante…
    Copiii lor au viitor bun, frumos… tot ce trebuie…

    ….

    Altii sunt amarati, cu 2 joburi abia platesc chiria si dau o felie de paine goala la copii sa mearga la scoala, nici vorba de masina, haine noi, pregatire la copii, carti…

    Asta-i Romania, asta-i Iasul!

    Bravo Romania!!!

  • DOI mizerabili care ragaie de bani multi nemunciti.In sistemul medical este un dezmat si un jaf de nedescris la adresa banului public cat si la portofelul cetateanului de rand.O rusine de tara a ajuns Romania!

  • De unde stiti voi ca-s nemunciti ?! asta-i Romania intr-adevar,toti marlanii se cred ce nu sint si se compara cu altii in loc sa-si vada ograda proprie.sPALATUL RUFELOR IN PUBLIC TINE de educatie nu de studii

  • Bai idiotilor de ce nu raspunde nimeni la nr. de telefon afisate la Contact? Sunteti de toata jena habarnistilor. Nu ma deranjeaza ca nu veti afisa mesajul.

Adauga un comentariu