Titlurile zilei

Scandal imens la vilele din comuna Bârnova! Dezvoltatorul imobiliar Tudor Toma și-a alungat vecinul mutat recent și i-a blocat poarta: „N-are ce căuta picior de țigan aici, borâtule!” – FOTO

Publicat: 13 aug. 2022
_____ Vizualizări 54 Comentarii
Scandal imens la vilele din comuna Bârnova Dezvoltatorul imobiliar Tudor Toma și-a alungat vecinul mutat recent și i-a blocat poarta N-are ce căuta picior de țigan aici borâtule  FOTO
Tudor Toma l-a alungat pe Artur Todiriu pentru că este de etnie rromă. Victima intenționa să cumpere vila din comuna Bârnova

Afaceristul Tudor Toma și-a fugărit vecinul mutat în vila alăturată, pentru că este de etnie rromă. Artur Todiriu s-a trezit cu poarta blocată, după ar fi fost înjurat, amenințat și discriminat pe criterii rasiale

Dezvoltatorul Tudor Toma este din nou implicat într-un scandal, după ce s-a trezit cu un nou vecin într-o zonă de vile din satul Vișan, comuna Bârnova, județul Iași. Totul a început în urmă cu câteva zile, când Artur Todiriu, în vârstă de 39 de ani, s-a mutat într-o vilă amplasată chiar în vecinătatea afaceristului. De precizat că în zonă sunt trei case construite pe strada Sf. Ilie, cu o curte comună. Accesul este comun și se realizează printr-o poartă acționată cu ajutorul unei telecomenzi.

„Eu am semnat o înțelegere cu proprietarii, familia Carp. Am dat un avans de 5.000 de euro. Am semnat un contract de comodat pe o perioadă de 6 luni. Intenționez să cumpăr casa, este vorba de 150.000 de euro. Am soție și trei copii. În ultima perioadă, am lucrat 3 ani în Norvegia. Pentru că suntem o familie numeroasă, ne-am hotărât să ne mutăm din apartamentul din Tătărași, de la Piața Chirilă. Am găsit această casă. Pe data de 10 august ne-am mutat, am adus toate lucrurile. Atunci l-am văzut și pe unul dintre vecini, Tudor Toma. Nu mă așteptam la ce a urmat”, a precizat Artur Todiriu.

Vila este formată dintr-un parter de 57,73 de metri pătrați, compus din living, baie, hol și terasă. Mansarda este compusă din 3 dormitoare, dressing, baie și două terase, cu o suprafață utilă de 55,59 de metri pătrați.

Scandal imens la vilele din comuna Bârnova. Artur Todiriu a fost alungat de afacerist

Crezând că se află în bună vecinătate cu Tudor Toma, Artur Todiriu a avut parte de o surpriză neplăcută pe data de 11.08.2022, când a încercat să intre în casă. Telecomanda pe care a primit-o pentru poartă nu mai funcționa. Și-a dat seama că au fost schimbate codurile. A încercat să obțină lămuriri din partea lui Tudor Toma. Cel din urmă ar fi devenit foarte violent în limbaj.

„Nu mi-a permis accesul în curte, deși am dreptul. A început să ne înjure pe mine, pe soție și pe copii. Mi-a spus că nu are ce căuta picior de țigan aici. A zis că-și bagă și scoate. «Băga-mi-aș p..a în gura ta de țigan, borâtule!»”, a mai spus Artur Todiriu.

Supărat că nu poate intra în locuință, bărbatul a apelat la avocați și a declarat că va folosi toate căile legale. Între timp, în ultimele zile a fost nevoit să cazeze familia la un hotel din Iași. Intenționează să recupereze sumele cheltuite de la dezvoltatorul Tudor Toma. Contactat telefonic, Tudor Toma a refuzat să ofere un punct de vedere. Ba mai mult, a pretins că este altă persoană, după care a întrerupt brusc apelul. Tudor Toma este fratele lui Călin Toma, implicat, de asemenea, în afaceri imobiliare, dar nelipsite de probleme.

Tudor Toma a făcut o golănie cu două blocuri în Bârnova

De precizat că Tudor Toma a fost implicat în afaceri dubioase după ce a reușit să atragă mai mulți clienți. În 2009, a construit două blocuri de locuințe colective în satul Vișan, comuna Bârnova, pe strada Sf. Ilie, nr. 28. Deși un apartament valora în jur de 100.000 de euro, clienții plăteau doar 6.000 de euro, după care semnau un contract de împrumut cu dezvoltatorul. Împrumutul trebuia returnat în 293 de rate egale, a câte 320 de euro fiecare, începând cu data de 28.04.2011, până pe data de 27.09.2035. Prin această schemă, Tudor Toma a evitat plata impozitului pe profit și a TVA-ului. Totodată, în 2018, în satul Vișan, din comuna Bârnova, o bătrână, în vârstă de 76 de ani, a declarat că nu mai avea liniște din cauza afaceristului. Totul a început de la mutarea unui gard. Tudor Toma a cumpărat în urmă cu câțiva ani un teren situat între două proprietăți pentru a construi mai multe locuințe. După ce a verificat zona, a dat peste vecina sa, Margareta Crăescu, potențială victimă, deoarece deținea peste 1,5 hectare de teren.

Femeia a precizat că a fost amenințată și înjurată. Nu în ultimul rând, Tudor Toma este cunoscut pentru o condamnare cu suspendare, după ce a condus de mai multe ori un autoturism, deși avea permisul suspendat. Scandalul de la vilele din comuna Bârnova, unde este implicat dezvoltatorul Tudor Toma, ar putea fi tranșat în instanță.

Comentarii
  • La cate ilegalitati a comis pana acum pentru banii pe care i-a facut, Tudor Toma trebuia de mult arestat. Numai pentru spagile date la primaria Barnova era suficient.

  • Acest Arthur, este un țigan de la piata chirila, îl cheamă Bălăci.. sigur a muncit el 3 ani în Norvegia. Sapca aia a lui nu o mai schimba și el. O poarta de 20 de ani.

  • Vai, dar ce discriminare !!!1 Si inca pe motive de etnie !!!
    Daca proprietarul ii vinde romului, tot cartierul va avea de suferit, nu doar vecinii. I-a sa vedeti cum se strang cate 20-30 de bucati ori la stabor ori la gratar. Pentru a va convinge frecventati va rog Piata Chirila din Tatarasi si vedeti ce lasa ei in urma dupa o sezatoare din asta.
    Domnului Proprietar, sincer, nu cred ca ati procedat corect, ati procedat FOARTE CORECT !!!!! Daca vreti liniste si sa vindeti in continuare ramaneti tare pe pozitie !

  • Mai e un țîgan în Dacia, mare patron de firma de transpirt, Dinte îi zice. Habar nu are sa scrie si sa vorbeasca. Are un bloc construit ilegal si stau cu totii în el ca la satra!!!

  • @Laura K: La CNCD cu tine vita decalibrata !!!
    @Toma: Sa mai vii sati dau fetitze gunoiule dupa ce iai facut lui varu-miu…Te bat ca pe chelneri!

  • Ar trebui facuta plângere la oficiul național de discriminare. In România anului 2022 este de neconceput sa discriminezi o persoana pe criterii rasiale….

  • Bă ce bine e în Norvegia. Dacă reușești sa strângi 4.166 de epuroi pe lună hai să mergem toți acolo să îi îmbogățim pe dezvoltatori.

  • Ptr iubitorii de ciori le doresc sa aiba vecini de genul sa moara in cantece de manele,galagie injuraturi etc,bine le a facu in Rajastan cu ciorile

  • Ma intreb ce o lucrat etnicul in Norvegia. Are vreo meserie? Stie carte?
    Iar tontul care o semnat contractul de comodat o sa aiba o basculanta de belele. N-o sa vada el 150000 euro niciodata.

  • Nu aveți ce ne face mai labagiiltor! Avem prieteni sus puși in procuratura! Nu pot sa dau nume dar suntem foarte protejați ! De exemplul am dat un telefon și băieții de la corpul de control s-au urcat in avion și a doua zi au ajuns la ORC! A lucrat la ministrul justiției domul Schroder junior și soția lui! Suntem cei mai jmekeri! Hai pa!

  • Ba înțelegeți ca nu aveți ce ne face! Avem prieteni sus puși atât in procuratura cât și la Ministerul justiție! Vedeți va de treaba voastră!

  • Deci.. daca purandelu cumpără acolo casa nu își mai cumpără nimeni în zona, da de-a ăla drumul la fum cu mici și slobozea o boxa cu manele… Credeți mă că pe o raza de minim 1km nu era nimeni bucuros, că sa nu ne mai gândim la stilul lor spurcat de a se țigani !!!

  • Asta-i romanul il judeca pe tigan dar pe romanaul care a facut atatea inegalitati nu si apoi felul in care a vorbit romanul nostru li se pare normal.

  • Cunoasteti vreo rezolutie a CNDC (Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii) care sa fi venit in interesul majoritatii?

  • Dar dacă acei cetățenii de etnie irelevantă merg să își facă un cartier al lor (gen Tichilești) credeți că Românii vor merge sa cumpere case acolo ?

  • In Budapesta, tiganii au un cartier izolat, la margine. Au magazine, scoli, tot. Daca ies de acolo, politia le pune 5 intrebari. Unde domiciliezi? Unde lucrezi? Unde te duci? In ce scop? Ai cazier? Daca raspunsul la o singura intrebare este necorespunzator, ii baga la duba si-l duce la domiciliu.
    Daca vi se pare exagerat, sa vedeti in Franta. Acolo nu-i numai politia, sunt si arabii care au o ciuda pe tigani de nu-ti vine sa crezi.

  • Da, corect, sa cumpere la Zanea, sau la Grajduri. Acolo ar fi la el acasa, printre cunoscuti cu aceleasi obiceiuri si aceleasi preferinte muzicale.

  • da, asa-i la budapesta. jozsefvaros se cheama cartierul tiganilor. politia nu-i lasa afara decat daca au motive intemeiate. nu ca merg sa-si cumpere detergent din centru. au magazine in cartier.
    e foarte bine sa faca la noi la fel.

  • Confirm! Asa este!
    In Budapesta, tiganii au un cartier izolat, la margine catre Halaszbastya.
    Dar nu numai in Budapesta este asa.Si la Gyor si la Pecs si la Veszprem, Sopron, Szeged sau Miskolc.Tiganii au cartierele lor, cu magazine, scoli etc. Cum au iesit din cartier sunt legitimati iar autoturismele sunt verificate:Cum te numesti? Unde domiciliezi? Unde te duci? In ce scop? Unde lucrezi? Daca raspunsul la o singura intrebare este necorespunzator, ii baga la duba si-l duce la domiciliu.
    Si apropos, toti circula cu actul de identitate la ei.
    Nu ai actul de identitate la tine, OBLIGATORIU esti amprentat si verificat in bazele lor de date.

  • Aici nu vorbim de țiganul asta împuțit, vorbim de românul asta figurant și cu aere de smardoi, acolo este un litigiu între el și fraierul de Emil care merge la 6 capete, păcat xaci sa ajuns aici dar fraierilor va meritați soarta ,apropos cu blocul o sugeti toți, demisol și plus 3 metri deasupra. Tot o inegalitate,dar cit de curând o sa plătiți toți, va credeți inviciboli? Dacă țiganul avea titlul de cumpărare o sugeai fraiere, așa te joci puțin cu ei dar sincer îți spun căci boi veni și chiar am sa cumpăr acolo casa cu banii Cash și după am sa te vad smardoile ce te crezi.

  • Ce s-a reactivat CNCD-ul cand a auzit de critici la adresa celulitei…
    Da’ tot anul trecut cand milioane de romani erau discriminati daca nu se vaccinau ca sa aiba mizeria aia de certificat verde, n-a avut nicio roblema. Ba mai mult nea Asztalozs a zis ca privilegii pt. o categorie nu inseamna discriminare.
    OK, pai atunci vreau si eu privilegii ca etnic roman.

  • CNCD papa banii statului de pomana. Nu face decat sa starneasca ura si nedumerire. Asztalosz trebuia schimbat de mult. S-a sesizat imediat in chestia cu celulita, dar s-a facut ca ploua cand udemeristii (neamurile lui) au aplaudat partea cu puritatea rasiala din discursul lui Orban de la Tusnad.

  • Aici e vorba despre 100.000 euro șpagă pentru a obține un post la ministerul justiției , e vorba ca Marilisa are ministerul justiției la mâna ei! Doar da un telefon si băieții a doua zi au poposit in Iasi la ORC si se substituie instanței de judecata!!!! Emit ei păreri in locul Instanței de Judecată!!!

  • … adica astalosz pune in miscare o institutie a statului de aproape 100 de oameni pentru ca unu a zis ca femeile cu celulita n-au fason? … si cheltuie banu public, ca sa ce? care-i scopu? sa nu mai aiba voie femeile sa faca celulita? sa faca obligatoriu toate femeile celulita?? … dileala, bha, dileala de prea mult bine pe banii statului … daca ala ar fi zis de bataturi, cndc-ul tot il lua la biza, ca sa nu zica lumea ca stau de pomana …

  • Toma a spus la nervi ceea ce gandim cu totii de fapt. Nu gandim cu cuvintele acelea, dar esenta este aceeasi : nu-i vrem langa noi.

  • CNCD ar trebui sa aiba sediul central pe Aleea Livezilor in Ferentari si tot acolo sa locuiasca aia 100 de paraziti ai banului public.
    In Iasi, USR si alte povesti neomarxiste ar trebui sa se „imbogateasca cultural” si sa „experimenteze diversitatea” in Cicoarei/ Dalas sau la caminul de nefamilisti din Cantemir, in special dupa 9 seara. Acolo sa aiba sediile si acolo sa si locuiasca.

  • Lacheul asta de Tudor se cearta cu toți vecinii,amenință și latră ca un bezmetic.De fapt el și cu asociatul lui Emil xare se cearta și se războiesc de ceva timp din cauza tepilor sate 8ntre ei,de asta sa ajuns aici. Bu vedeți blocul care este construit il3gal xa înălțime în spatele casei,dar este alta poveste frumoasa.

  • @CNCD+Ferentari=Love Imi sunteti atât de drag pentru parerile expuse, si ati spus totul atât de scurt si bine, incât va admir pur si simplu, chiar si din situatia asta de anonimat reciproc. Experimentul personal imbogateste cultural pentru toata viata omul nou, progresist, activist al egalitarismului si incluziunii sociale, pe orice imbecil care viseaza cai verzi pe pereti din locsorul lui caldut si pasnic, din cuibusorul lui generator de idei tâmpite si inutile, din mijlocul gastii lui de idioti progresisti inumani. Sa-i punem la un loc, sa se iubeasca in veci !

  • De ce nu a rămas în Norvegia. Nicio țară nu îi primește pe țigani. Si nici ei nu vor sa plece. Unde este mai bine ca în România unde au atâtea drepturi.

  • Bai. Voi astea de comentați de. Țigani. Romanilor ce dracu aveți. Atata cu țigani Nu toti sunt la fel RÂSURI DE OAMENI CE SUTETI AȚI VREA SA AVEȚI INIMA UNI ȚIGAN
    LA VOI CÂND MOARE. UN PĂRINTE NU STI. CUM SA VINDEȚI CASA MAI REPEDE. SA. VA VINA PARTEA. RÂSURI CE SUNTEȚI LUAȚI ȘI NU MAI VORBIȚI DE. ȚIGANI URAT CA NU TOTI. SUNT LA FEL. BOSHETARILOR CE SUNTEȚI. ATATA STI SA. VORBIȚI GUNOIELOR NU MAI. SPUNE-ȚI CA SUNTEM. CIORI PANARAMELOR

  • Romani spurcati ce sunteți panaramele dracu vorbiți frumos. Ca țigani din România. Sunt jegoșilor naveti voi inima unui. Țigan ȚIGANUL. NU TE LASĂ SA MORI DE FOSME CA ROMANU
    ROMANUL (ai muncit. Manaci n-ai muncit nu manaci ) oameni de ras sunteți romani dracului. ȚIGANI AU INIMA MARE.

  • Magdaleno, mancatzas, MAI BINE SA. VINDEM CASA DE CAT. S-A HO DAM TAXA. DE PROTECTIE LA. VRE-O BORATURA.
    FARA MELETIE. S-AU POLITIE. AN ANI ’90. SA VAZUT. HADEVARATA FATA. A TAGANILOR.

  • Tudor Toma are dreptate si vecinii conteaza enorm, nu poti sa spurci o intreaga zona cu o familie de tIgani fiindca ei aduc scandaluri, furturi si violuri feriti-va de acesti oameni si trimitetii undeva la marginea Iasului, tot orasul ar trebui sa stea separat de aceasta natie

  • Trebuie acceptata realitatea: suntem natii diferite, cu obiceiuri diferite. Nu avem de ce sa ne amestecam. Daca va simtiti mai bine in alta tara, mergeti acolo. Lumea-i mare. De ce sa nu traiesti acolo unde iti este mai bine?

    Au ceva romanii impotriva tiganilor? Au. Noi muncim, iar voi folositi fara a fi contribuit cu nimic. Mergeti pe drumurile construite de noi, fara a fi dat un ban pentru realizarea lor. Nu platiti asigurari medicale, dar mergeti la spitalele construite de noi si va trateaza doctorii platiti de noi. Nu platiti impozite, dar va trimiteti copiii la scolile construite de noi si la profesorii platiti de noi. Pai ce dreptate-i asta in care unu-i cu ponosul si altul cu folosul? Vreti respect? Atunci munciti alaturi de noi.

  • @pentru tiganii care au comentat
    Stimabile nu știu cum sa-ți spun, dar îți răspund la toate elucubrațiile tale, pe rând:
    1.Ceea ce nu știi tu, este că fiecare individ este diferit, nimeni nu seamănă cu celălalt, chiar și frații gemeni au ADN-ul diferit.
    2.Noi suntem deja amestecați. Nu există țară pe globul pământesc care să nu aibă în componență și străini.
    3. Românii nu au nimic cu țiganii, exemplu sunt nenumăratele căsătorii mixte.
    4.Românii nu se simt ei bine în țara lor, d-asta rup zările pentru o viață mai bună și asta datorită politihoților din ’89 încoace.
    5.Cunosc o groază de contribuabili țigani dar cunosc și mai mulți, cu mult mai mulți români asistați social, pe care dacă vrei să-i iei la muncă nu vor deoarece le ajunge ajutorul social și au multă treabă pe la crâșmă.
    5.Cunosc medici care sunt țigani dar tratează orice pacient, cunosc țigani ingineri care fac autostrăzi sau lucrează în fabrici, cunosc profesori care sunt țigani dar educă atât români cât și celelalte etnii deopotrivă, cunosc chiar și polițiști care sunt țigani, știu un judecător care este țigan sadea, nu mai spun de avocați, cunosc și țigani, muncitori simpli care trudesc în diverse domenii și-și câștigă pâinea cinstit.
    Da, cunosc și țigani hoți, golani chiar și criminali.
    Probabil știți și dumneavoastră destule cazuri, din păcate zic eu, de români care au furat, înșelat, violat sau mai rău, chiar ucis (Cazul de la Pitești este proaspăt iar ucigașul este român neaoș).
    Nu există pădure fără uscături!
    Avem loc sub soare toți, români, țigani sau orice etnie am fi!
    Toți ne naștem copiii lui Dumnezeu, depinde doar de noi, da, și de împrejurări, unde, ce și cum ajungem.
    Așa că, stimabile, mai reflectă!
    Mai învață!
    Fii deschis, fii open-minded, încearcă să devii cea mai bună versiune a ta!
    Crede-mă, n-ai nimic de pierdut!

  • Rămâne de văzut mai anonimule! Sa vedem dacă pilele doamnei Marilisa la Ministerul Justiției se vor topi in fata lui nea Arturica! Ia sa vedem cum poate explica Marilisa ca a doua zi după o fictivă plângere cei de la Ministerul Justiției au zburat la Iasi si au călcat in picioare ORC-ul substituindu-se Instanței de Judecată!

  • Afaceristul sange pur alb, cativa ani de puscarie si gata, nu mai exista rasism la el in casa…

  • Glumeam, foarte bine face… omul stie ce zice si face, e om de afaceri nu oricine…

    Bravo! ASA DA!

  • @Sebi, ne iei de prosti? Ce-i cu delirul asta? Ne ceri sa ignoram realitatea pe care o traim si sa luam de bune gogosile tale? Trezeste-te, neamule, ca esti penibil. Daca nu poti, muta-te in Pacuret.

Adauga un comentariu