Local

Scandal în Consiliul Local pe titlul de cetățean de onoare. Replica lui Mihai Chirica pentru consilierul USR Timofciuc: „Și-a găsit şi coada de topor care să vorbească despre asta”

Publicat: 02 oct. 2023
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Scandal în Consiliul Local pe titlul de cetățean de onoare. Replica lui Mihai Chirica pentru consilierul USR Timofciuc Și-a găsit şi coada de topor care să vorbească despre asta
Scandal în Consiliul Local! Consilierul Răzvan Timofciuc a fost luat la rost de Mihai Chirica

Scandal în Consiliul Local! Răzvan Timofciuc a fost luat la rost, în direct, de Mihai Chirica, primarul Iaşului. Consilierul local USR, deranjat de numărul mare de cetățeni de onoare

Vineri, 29 septembrie 2023, a avut loc şedinţa ordinară din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi. Peste 50 de proiecte au fost aprobate în întâlnirea de la Palatul Roznovanu, ce a durat mai mult de 4 ore. Înainte de votarea şi aprobarea primului proiect de hotărâre ce includea acordarea titlului de cetăţean de onoare lui Nicolae Manolescu, consilierul USR Răzvan Timocfiuc a luat cuvântul, susținând faptul că edilul oferă distincții urmărind, mai degrabă, un interes propriu, nicidecum unul public.

Scandal în Consiliul Local! Consilierul Răzvan Timofciuc a fost luat la rost de Mihai Chirica

În prezent, Iaşul are peste 300 de cetăţeni de onoare. Distincțiile au fost oferite prin votul Consiliului Local în ultimii 30 de ani, însă acestea au fost acordate cu preponderență de 6 ani. Cetățenii de onoare ai Iașului beneficiază de anumite facilităţi, precum faptul că pot călători gratuit cu transportul public și au acces liber la Muzeul Municipal Iași, precum și la toate manifestările cultural-sportive organizate de instituțiile aflate în subordinea Consiliului Local.

De asemenea, pot lua oricând cuvântul în plenul CL și pot participa la toate manifestările desfășurate sub patronajul acestuia sau în care este coorganizator. La începutul şedinţei, înainte de prima votare, consilierul USR Răzvan Timofciuc a atras atenţia plenului CL în ceea ce priveşte uşurinţa cu care se acordă şi aprobă titlurile de cetăţean de onoare. Mai mult decât atât, acesta a susţinut că edilul Iaşului, Mihai Chirica, urmăreşte prin acordarea titlurilor doar beneficiile şi interesele personale.

„În ultimii 6 ani s-au acordat mai multe titluri de cetăţean de onoare decât în ultimii 25 de ani. Avem o inflaţie de cetăţeni de onoare. Vom fi, în curând, mai mulţi cei care vor avea titluri de cetăţeni de onoare decât plătitori de taxe şi impozite, cum spunea o colegă de-a mea. Domnule primar, rugămintea mea este să nu abuzăm totuşi de această prerogativă pe care o aveţi, de a acorda titluri de cetăţeni de onoare. Avem după lungi dezbateri în Consiliul Local un regulament şi acolo sunt trecute o serie de prevederi pe care trebuie să le respecte un cetăţean de onoare în viitor.

Un cetăţean de onoare al oraşului să-şi aducă contribuţia la binele comunităţii, să se fi implicat în proiecte pentru comunitate, să fi promovat interesele oraşului la nivel naţional sau internaţional. Pentru multe dintre aceste titluri, pe care noi le-am votat, nu ştiu câte dintre aceste criterii se respectă, de aceea, haideți să fim mai reţinuţi atunci când aceste titluri care ar trebui să reprezinte un statut al celor pe care îl primesc, care să promoveze oraşul la nivel naţional şi internaţional, şi nu doar pentru a intra în relaţii mai bune cu unii sau cu alţii, cum este cazul”, a spus Răzvan Timofciuc consilier local USR.

Mihai Chirica, deranjat de intervenția consilierului USR: „Şi-a găsit şi coada de topor care să vorbească despre asta”

Edilul Iaşului, Mihai Chirica, vizibil deranjat de subiect, a sărit la gâtul lui Timofciuc, susţinând faptul că acesta s-a transformat în reportofonul unui jurnalist cu care se află într-un conflict de o perioadă de timp. Mai mult decât atât, Chirica i-a spus consilierului USR că este „coada de topor care să vorbească despre asta”.

„Eu sunt oarecum surprins şi nu credeam că voi asista vreodată la un asemenea comportament. Subiectele acestea sunt de o sensibilitate fantastică şi am asistat, de-a lungul timpului, şi din cariera de primar sau de funcţionar public la diverse discuţii referitor la prezenţa sau neprezenţa unor persoane sau personalităţi în lista de onoare. Dar despre asta vorbesc oameni pricepuţi, de asta nici eu nu îmi permit să vorbesc pentru că mulţi, dacă nu aproape toţi cei nominalizaţi şi, ulterior, desemnaţi cetăţeni de onoare ai municipiului Iaşi, sunt cu mult superiori mie. Şi nu pot permite eu să aduc în discuţie personalitatea domniilor lor.

Despre Nicolae Manolescu care nu este prezent aici sau despre domnul profesor Târcoveanu, profesor al Universităţii de Medicină, sunt foarte mulţi medici în Consiliul Local care au fost pregătiţi de domnia sa, sau ceilalţi de care putem discuta. Nu este o bagatelă! Faptul că Iaşul este bogat în personalităţi este o mândrie locală cu care putem ieşi. Să nu uităm faptul că mare parte din descoperirile ştiinţifice şi din revoluţia culturală şi artistică a teritoriilor româneşti înainte de apariţia României au apărut pe teritoriul Iaşului, absorbind personalităţi din toate celelalte zone ale Moldovei istorice.

Deci e o mândrie, eu, personal, sunt mândru să văd panoplia cu cetăţenii de onoare ai acestui oraş. Că se trezeşte un neica nimeni şi un consilier local intelectual îşi permite, sunteţi într-o capcană. Am sperat să nu aud subiectul în Consiliul Local, dar, spre surprinderea mea, subiectul nu a întârziat, şi-a găsit şi coada de topor care să vorbească despre asta”, a răspuns acid Mihai Chirica, primarul Iaşului.

Consilierul Timofciuc a părut surprins de răspunsul uşor acid al edilului.

„Nu înţeleg de ce vă enervaţi. Eu nu am citit nicio presă dimineață”, a adăugat Răzvan Timofciuc.

În trecut, Răzvan Timofciuc, consilier local din partea USR, a votat cu două mâni ca nevasta să facă parte din Consiliul de Administrație al Colegiului „Octav Băncilă” Iaşi.

Scandal în Consiliul Local. Încă de la începutul şedinţei ordinare de vineri, consilierul USR Răzvan Timofciuc a fost luat la rost, în direct, de edilul Iaşului. Acesta a criticat uşurinţa cu care ieşenii primesc titlul de cetăţean de onoare.

Comentarii
  • Ba primare Chirica, ai fi tu smecher sau un pui de smecher, dar cum iti sapi tu groapa singur ..
    Te asteptam azi la deschiderea noului an universitar la UPA, sa bem un pahar de sampanie.

  • Chirica gunoi penal escroc ai furat si ai distrus tot in Iasi ,la puscarie cu tine dupa tatuca tau ce lai lins in fund nikita !

  • Razvanel…..lipitor de afise al lui Adomnitei, acum un nimic USR-ist se crede mai marele, mai desteptul, mai inteligentul dintre consilierii locali …….sa-ti fie rusine!

  • Nu bine va facut Cezarica a lu’ Baciu!!! S a kakat in gura voastra de usr-isti si a plecat in tabara lui Chirica. Distept om, a luat si bacu’ pina la urma….

  • USR Romania, dar și filiala Iasi trebuie să o aducă inapoi pe Cosette Chichirău. Are Doctorat in SUA, e doctorat pe bune...nu vrăjeală ca astea de la noi. Istoria se repetă! Fără Cosette C, USR devine PNȚ(cd) 🙃 spune:

    Fară Cosette Chichirău,membră a Camerei Deputaților din Parlamentul României…filiala locala a u.s.r nu mai are culoare. Acea femeie are studii in SUA, pardon, are DOCTORAT IN SUA !!!

    Cum să renunți la o așa femeie puternică, cu studii la cea mai bună universitate din lume…ca să ce? Cu cine înlocuiești o valoare? Cine ?

  • O valoare o inlocuiesti cu alta valoare, alt diamant al politicii. Trebuie adusa de urgenta Cezar Alexandru BACIU!!!

  • Cosette C are studii pe bune in SUA ( doctorat la cea mai puternică universitate din lume)... ceilalți politicieni ieșeni au "studii" la univ. Gheorghe Asachi, Petre Andrei,Danubius...🤭 spune:

    🤣😅😅@@Prîslea cel voinic si merele de HAUR
    octombrie 2, 2023 la 11:54 am🤣😅😅

    Da, propunerea ta e perfectă , e omul potrivit,la timpul nepotrivit…!!!

    Urgent, …cum spunea cineva, fără Cosette C….USR devine sau mai bine zis are soarta PNȚ-ului ( dă google să vezi ce a pățit partidul țăranesc cu ani in urmă).

    Singura soluție e să fie adusă ( la conducerea USR Iasi) Cosette Chichirău ( doctor in economie in cea mai bună universitate din lume). Atât. Cosette C e singura persoană care poate câștiga alegerile dar și respectul extern.

    Iar USR România sa-l demită URGENT pe D. Barna ( după ce a pierdut la alegeri trebuia demis) și numirea altui sef interimar până la organizarea unor alegeri in interiorul partidului.

    Voi la USR …NU aveți înlocuitor de calibrul și educația lu’ Cosette Chichirău, efectiv nu poți înlocui un Bugatti Veyron ( pret bucată 2.5 milioane Euro ) cu un Trabant ( pret bucată, maxim 500 euro)…! 😋

    Cum se spune în popor: Cosette C și restul candidaților!
    Efectiv această femeie super deșteaptă nu are rival( studii, carismă, istețime, etc)…avem nevoie de ea să reprezinte zona de nord-est a țării !

  • @Ion ca si el e om@@@@ m-am referit ca trebuie adusa Cezar Baciu deoarece el e o fetiță, o traseista si o cwrva politica. Ala nu e barbat, e o steoarfă…..

Adauga un comentariu