Secretele istoriei

Scandal în Germania pe tema Holocaustului

Publicat: 06 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal în Germania pe tema Holocaustului
Scandal în Germania pe tema Holocaustului

Scandal în Germania pe tema Holocaustului. Comisia Guvernului German pentru Investigarea Actelor de Antisemitism a întâmpinat cu dispreţ lucrarea unor artişti. Mai exact lucrare de artă din centrul Berlinului care ar conţine cenuşa unor oameni ucişi de nazişti ar trebui demontata.

„Am propus ca un rabin să fie consultat înainte şi în timp ce opera de artă va fi demontată, pentru a ne asigura că legile religiei evreieşti vor fi respectate”, a declarat Felix Klein, reprezentantul comisiei.

„Este deranjant faptul că artiştii din zilele noastre cred că trebuie să recurgă la astfel de măsuri drastice, precum nazismul”

Scandal în Germania pe tema Holocaustului

Lucrarea a fost instalata luni lângă Parlamentul german de către grupul artistic ZPS. Opera se dorea a fi un omagiu adus victimelor nazismului. Aceasta este realizată dintr-o coloană din oţel care ar conţine cenuşa unor victime ale Holocaustului.

Artiştii au ales să amplaseze opera în locul în care parlamentul din acea vreme a votat, în 1933, pentru a-i acorda lui Adolf Hitler puterea supremă, contribuind decisiv la instaurarea dictaturii sale.

Termenul de Holocaust este folosit pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Programul de exterminare a evreilor a fost plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania. Acesta era condus de Adolf Hitler și de colaboratorii acestuia

Adauga un comentariu