Titlurile zilei

Scandal între bulibașa de la Grajduri și cel mai cunoscut fermier din Neamț! La mijloc e o sumă mare de bani – FOTO

Publicat: 09 mart. 2024
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Scandal între bulibașa de la Grajduri și cel mai cunoscut fermier din Neamț La mijloc e o sumă mare de bani - FOTO
Un conflict a izbucnit între familia bulibașei de la Grajduri și un fermier din județul Neamț

Un scandal a izbucnit între bulibașa de la Grajduri, Ferdinand Stănescu, și Vasile Balcan, cel mai cunoscut fermier din județul Neamț. Familia Stănescu îl acuză pe agricultor că nu le-a dat toți banii pentru hala construită anul trecut, dar și că e rasist

Acuzații grave între Ferdinand Stănescu, bulibașa de la Grajduri, și Vasile Balcan, cel mai cunoscut fermier din județul Neamț, zona Roman. Familia Stănescu îl acuză pe agricultor că i-a construit o hală și nu i-a dat toți banii.

„Noi am colaborat cu un fermier din Roman pentru construirea unei hale de 1.500 de metri pătrați. Problema e că nu ne-a plătit montajul și diferența de profile. În contract scrie că era de 220 de milimetri pe jumătate din hală și 200 de milimetri în cealaltă jumătate. S-a răzgândit și a vrut toată hala cu profile de 220 de milimetri. Am terminat lucrarea la termen, a cerut-o la moft. Ne-a plătit o parte din bani, iar când a venit vorba să plătească și restul, 60.000 de lei montajul și 20.000 de lei diferența de profile, nu ne-a mai plătit. Oamenii care au muncit vin la poartă să ne ceară banii pentru lucrare. Noi am terminat hala anul trecut, înainte de Crăciun. În 3 luni a fost gata. Valoarea lucrării a fost de 300 de milioane (n.r. – 30.000 de lei)”, spune Ferdinand Stănescu, bulibașa de la Grajduri.

Un scandal între bulibașa de la Grajduri și cel mai cunoscut fermier din Neamț, Vasile Balcan

Acesta mai spune că fermierul Vasile Balcan e rasist.

„El e un fermier mare, are bani cu ce să plătească. Nu știu de ce s-a supărat așa de tare, că doar am cerut drepturile noastre, așa cum e în contract, pe munca noastră. Noi nu suntem oameni care să facă rău, dar mă împinge gândul să depun plângere la poliție. Eu am vorbit și cu avocatul, să facem o plângere. E rasist, ne-a făcut țigani, ne-a scos afară din birou. Nu am știut cu cine lucrăm. Am înțeles de la oamenii de prin satele alea că peste 20 de persoane au fost păcălite de el. Am vorbit cu el, băiatul a vorbit acum două săptămâni, omul a dat-o la cotit. De două luni așteptăm banii. Noi am mers pe cuvântul lui, că-l cunosc de 35 de ani, dar am aflat și eu că este escroc. Am aflat că i-a păcălit și pe alți oameni, veneau la noi plângând și povesteau că le-au luat terenurile, că le-au dat țeapă cu pesticidele”, spune Ferdinand Stănescu.

Un scandal a izbucnit la o sală de jocuri din Iași.

Vasile Balcan: „Toată valoarea din contract a fost plătită”

Contactat telefonic de reporterii BZI, fermierul Vasile Balcan susține că familia Stănescu nu a respectat contractul și că a plătit tot ce era de plătit.

„La o familie de țigani, să te încurci cu ei, nu am ce comenta. Problema este că au făcut, e făcut devizul, recepționat, plătit tot. Ei mai au să plătească pentru că și-au deschis altă firmă. Mai mult de atât, pe firma Marsat Unic (deținută de Ferdinant Stănescu – n.r.) au încercat să facă tot felul de minuni… Nu am ce comenta. Eu am dispoziție, tot, expertiză, dar să arunci așa cu vorbe… Să meargă să depună plângere la poliție, nu e nicio problemă. Din contră. La devizul care era mai aveau de adus materiale. Toată valoarea din contract a fost plătită, vreo 78.000 de euro. Trebuie probat tot ce spun ei. Dacă este vreun leuț de plătit, să se adreseze în instanță sau să facă reclamație la poliție”, susține fermierul Vasile Balcan.

Fermierul din Neamț este proprietarul Marsat SA Roman, cunoscut ca fiind lider al pieței agricole din Moldova, cu silozuri performante și cu obiect principal de activitate „depozitarea și producția agricolă în sectorul vegetal”. Fermierul exploatează 2.600 de hectare de terenuri agricole. Un scandal a izbucnit între fermieri și Direcția Agricolă. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cazul scandalului dintre bulibașa de la Grajduri și cel mai cunoscut fermier din Neamț, Vasile Balcan.

Comentarii
  • Nu cunosc pe nimeni care sa își fi făcut de lucru cu țiganii și să fie mulțumit. Întotdeauna dar absolut întotdeauna fac scandal și mai vor bani după ce au fost plătiți deja conform înțelegerii.
    Dacă ți-ai făcut de lucru cu țiganii obligatoriu ieși în pierdere și ești și furat.

  • Cand iti faci de lucru cu tiganii, sa te astepti sa fii tras pe sfoara. Asta probabil le-a pus piciorul in prag si nu a intrat in jocul lor. Ei din prima socotesc cu tot cu ce pot fura de la tine. Eu sunt patit, cunoscuti de ai mei, la fel. Atentie la cei ce pun anunturi cu ‘reparatii acoperis, firma serioasa”. Is tigani din Harghita, alta natie. Te intelegi cu un pret, fac treaba in bataie de joc, sa termine repede si te ajunge dublu, la urma,te amentinta, stau pe capul tau cu toata satra…. Asa le este felul, se jura pe copii, te iau cu vorba, te pacalesc. De altfel nu s-ar justifica la niste oameni care nu lucreaza, masini scumpe si palate luxoase, doar din mosteniri.

  • Cel mai cunoscut fermier din Neamț (si din Roman) este Culiță Tarata. Mă rog, a fost. Dar băieții lui continua afacerea, așa că asta e cam păduche…

Adauga un comentariu