Titlurile zilei

Scandal izbucnit de la două tinere care făceau videochat, în care a intervenit un membru al clanului Corduneanu! Lovitură pentru lumea interlopă din Iași! Au fost ridicați de „mascați” și duși la audieri!

Publicat: 16 ian. 2021
Bogdan Corduneanu
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis în judecată doi indivizi sub acuzația de șantaj

Un membru al clanului Corduneanu și un apropiat de-al său vor fi nevoiți să dea explicații, după ce au fost acuzați de șantaj. Întreg scandalul a izbucnit după ce victima a mers la Poliție. Bogdan Corduneanu și Cosmin Ionuț Mihăianu au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași

O nouă lovitură pentru lumea interlopă din Iași! Doi indivizi au fost ridicați de „mascați” și duși la audieri! Scandalul a izbucnit de la o acuzație de șantaj! Acum, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis ieri în judecată pe Bogdan Corduneanu și Cosmin Ionuț Mihăianu. Cei doi sunt acuzați de șantaj. În cadrul dosarului, Petru L. este parte vătămată.
Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate în acest scandal, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Bogdan Corduneanu și Cosmin Ionuț Mihăianu, acuzați de șantaj

La finele lunii decembrie 2020, oamenii legii au fost alertați cu privire la o infracțiune de șantaj. Polițiștii au demarat cercetările, ajungând la Bogdan Corduneanu și Cosmin Ionuț Mihăianu. Cei doi au fost ridicați de „mascați” și duși la audieri.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că doi bărbați de 37, respectiv 21 de ani, ar fi amenințat cu acte de violență și ar fi intimidat un tânăr de 21 de ani, pentru a le remite bani, respectiv echivalentul în monedă virtuală. Pe data de 22 decembrie 2020, polițiștii l-au prins în flagrant delict pe tânărul de 21 de ani bănuit de comiterea faptei, după ce ar fi luat de la persoana vătămată 8.200 de lei. Pe baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați bănuiți de comiterea faptei au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore”, au menționat la acea dată reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Duși în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă

A doua zi, Bogdan Corduneanu și Cosmin Ionuț Mihăianu au fost duși la instanță cu propunere de arestare preventivă. Atunci, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis în parte propunerea formulată de anchetatori. Astfel, Bogdan Corduneanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Totuși, judecătorii au respins cererea formulată de Parchetul de pe lândă Judecătoria Iași referitor la Cosmin Ionuț Mihăianu.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași în ceea ce îl privește pe inculpatul Bogdan Corduneanu. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Bogdan Corduneanu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, pentru o perioadă de 30 de zile. Respinge, ca nefondată, propunerea de arestare preventivă în ceea ce îl privește pe inculpatul Cosmin Ionuț Mihăianu. Dispune punerea în libertate a inculpatului reținut. Dispune față de inculpatul Cosmin Ionuț Mihăianu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj (2 acte materiale), luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile”, au arătat atunci judecătorii ieșeni.

Cum s-a ajuns la acest scandal

Anchetatorii au menționat că Bogdan Corduneanu a ajuns să fie ridicat de „mascați” după ce ar fi intervenit într-un conflict iscat între două videochatiste. Scandalul a izbucnit după ce două tinere s-au apucat să facă videochat împreună, cu acordul iubiților lor. După o vreme, una dintre tinere a renunțat la colega ei și a făcut videochat pe cont propriu. Mai apoi, prietenul fetei care a rămas fără parteneră ar fi vrut să se răzbune și i-ar fi cerut fostului partener să îi dea câteva mii de euro. Pentru a primi acești bani, tânărul ar fi apelat la Bogdan Corduneanu.
Acesta s-ar fi întâlnit cu victima și i-ar fi spus să plătească banii ceruți. Ulterior, victima a depus o plângere pentru șantaj, iar polițiștii ieșeni au intrat pe fir.

Comentarii
Adauga un comentariu