National

Scandal la Federaţia Română de Tenis. Un echipaj medical şi unul de Poliţie, chemate la faţa locului. Finul lui Klaus Iohannis implicat – VIDEO

Publicat: 27 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal la Federaţia Română de Tenis. Un echipaj medical şi unul de Poliţie chemate la faţa locului. Finul lui Klaus Iohannis implicat - VIDEO
Situația a degenerat după ce reprezentantul unui club de tenis din Sibiu, Marius Vecerdea, l-a acuzat pe Ion Țiriac de minciună

În timpul Adunării Generale de la Federaţia Română de Tenis a izbucnit un scandal care s-a lăsat cu îmbrânceli. Situația a degenerat după ce reprezentantul unui club de tenis din Sibiu, Marius Vecerdea, l-a acuzat pe Ion Țiriac de minciună.

Fostul președinte al Federației a cerut vehement că patronul de club, care este finul președintelui României, Klaus Iohannis, să fie dat afară din sală și să se suspende ședința.

La puţin timp după acest incident, un reprezentant al Adunării Generale i-a smuls lui Marius Vecerdea microfonul din mână. Acesta a acuzat comportament agresiv și a sunat la Poliție pentru a chema un echipaj. De asemenea, la faţa locului a fost solicitată şi un echipaj medical pentru că i s-a făcut rău.

„Din postura de membru afiliat, şi nu asociat, am dreptul să iau cuvântul. Am o simplă calitate de pasionat al tenisului… şi e o mare ruşine, domnule Ţiriac, să nu menţionaţi centrul regional din Sibiu, o investiţie foarte mare. Lăsaţi-mă să vorbesc, pentru că am avut aici un personaj care a vorbit 24 de minute în calitate de demisionar (n.r. – Ion Ţiriac).

Lăsaţi-mă să răspund la minciunile pe care le-a debitat. Raportul de activitate nu cuprinde una dintre cele mai mari investiţii din tenis făcute din bani privaţi complet. Tenis Club Pamira este printre cluburile care plătesc cei mai mulţi bani la stat, bani care se duc, culmea, la majoritatea celor care votează aici. Este o bătaie de joc să ne chemaţi aici fără să ne trimiteţi bilanţul, fără să trimiteţi planul, fără să ne trimiteţi pe cine afiliaţi, pe cine dezafiliaţi… Ce faceţi cu federaţia asta? Nimic, zero, zero, zero… păi nu vă e ruşine?”, a spus Vecerdea, moment în care un reprezentant al unui club din Adunarea Generală i-a smuls lui Vecerdea microfonul din mână.

Şedinţa FRT a fost suspendată, după ce a izbucnit un scandal

Scandalul nu a luat amploare, cei doi bărbaţi fiind despărţiţi de cei aflaţi în sală, iar Vecerdea a continuat: „Vă rog frumos să-l daţi afară din sală pentru agresiunea la care am fost supus. Sau consemnaţi în procesul verbal acum. Este o agresiune”.

Majoritatea persoanelor au solicitat că Vecerdea să nu mai fie lăsat să discute, iar Ion Ţiriac s-a ridicat de pe scaunul de la prezidiu şi a afirmat: „Opreşte şedinţa şi dă-l afară”.

La scurt timp, Ion Ţiriac a părăsit sala de şedinţă, la fel şi Vecerdea, care a sunat la numărul unic de urgenţă 112. În urma apelului său, la Adunarea Generală a FRT a venit un echipaj de poliţie.

După aproximativ 20 de minute de la incident, Vecerdea a revenit în sală şi a cerut suspendarea şedinţei: „Vă rog să suspendaţi şedinţa până la clarificarea agresiunii la care am fost supus. Poliţia este aici, am sunat la 112. Nu votaţi pentru că votul este viciat până nu rezolv agresiunea la care am fost supus”.

Vicepreşedinta Alina Tecşor a supus la vot dacă se suspendă şedinţa, dar membrii afiliaţi au fost împotrivă. Şedinţa a continuat cu votul bilanţului contabil.

Conflictul de la Adunarea Generală a FRT poate fi vizionat la 1:22:00.

Ion Țiriac și-a dat demisia din funcția de președinte al FRT

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a declarat, luni, 26 iulie 2021, în discursul său din şedinţa Adunării Generale a FRT în cadrul căreia şi-a anunţat demisia din funcţie, că tenisul românesc nu mai poate cumpăra de la supermarket o altă Simona Halep şi că pentru descoperirea de noi talente este nevoie de mărirea masei de selecţie la nivel naţional.

„Mi-am depus mandatul astăzi. Eu cu ceva timp în urmă am spus că e de datoria mea morală după o viaţă petrecută în tenis să candidez la funcţia de preşedinte pentru un timp limitat. Din păcate timpul limitat (n.r. – 6 luni) s-a prelungit pentru că federaţia a fost năpăstuită de 1.000 de procese din diferite raţiuni. Din păcate, MTS a interpretat greşit o lege şi nu avea voie să o facă… dar noi am câştigat procesul la cea mai înaltă instanţă, mai exact ne-am câştigat dreptul de a fi refinanţaţi pentru aceşti trei ani în care FRT nu a fost finanţată deloc.

Dar în toţi aceşti ani, fără fonduri guvernamentale, această federaţie s-a ţinut în picioare. Lucru care îl face şi azi. Dar şi pe viitor va fi foarte greu ca FRT să se bazeze numai pe banii care vin de la stat. Nu se poate cumpăra din nou o Simona Halep de la supermarket. S-a închis supermarketul de mari valori. La un moment dat trebuie să se facă într-un fel şi o selecţie naturală. Iar această selecţie nu se poate face decât dacă ai masă. Tare îmi e frică să nu ajungem şi noi, tenisul, cum a ajuns gimnastica românească”, a afirmat Ţiriac în faţa membrilor Adunării Generale, conform înregistrării video a şedinţei publicate pe contul oficial de Facebook a FRT.

 

Adauga un comentariu