Eveniment-Social

Scandal la o terasă din Iași, terminat cu o arestare! Un polițist a fost amenințat în văzul lumii de un individ pe care îl sancționase!

Publicat: 26 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal la o terasă din Iași terminat cu o arestare Un polițist a fost amenințat în văzul lumii de un individ pe care îl sancționase
Percheziții în această dimineață la Iași, în zona Ciurea - Grajduri

Un polițist din Iași a fost amenințat în văzul lumii, la o terasă din Iași. Pe data de 21 septembrie, un individ pe nume Ionuț Adrian Corciu se afla la o terasă în comuna ieșeană Țibana. La un moment dat, bărbatul în vârstă de 24 de ani a văzut un polițist care intrase în magazin. Și-a adus aminte că, la un moment dat, omul legii l-a sancționat și, astfel, a început să-l amenințe

Ionuț Adrian Corciu, un tânăr în vârstă de 24 de ani, a fost recent arestat după ce a provocat un scandal la o terasă și a amenințat un polițist. Povestea s-a petrecut în data de 21 septembrie, când bărbatul se afla la un magazin din Țibana. La un moment dat, la magazinul respectiv a ajuns un polițist aflat în timpul liber. Tânărul și-a adus aminte că, la un moment dat, a fost sancționat de către omul legii. S-a gândit că ar merita să-i dea o lecție și să-l batjocorească de față cu oamenii aflați la magazin.

A început să-l amenințe, sperând că dacă omul legii nu este în uniformă, nu poate păți nimic. Nu a fost, însă, așa. Polițistul și-a anunțat colegii, iar scandalagiul a fost ridicat. După ce a fost audiat, a fost reținut 24 de ore, iar mai apoi a fost dus în fața judecătorilor. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea făcută de procurori pe numele individului.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, în ceea ce îl privește pe inculpatul Ionuț Adrian Corciu. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, pentru comiterea infracțiunii de ultraj, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată de către ieșean. Acum, urmează ca judecătorii din cadrul instanței superioare să hotărască ce se va întâmpla în continuare cu Ionuț Adrian Corciu.

Un alt ieșean a fost condamnat la închisoare tot pentru ultraj

Un alt ieșean a fost pedepsit de către judecatori după ce a fost acuzat de comiterea unor infracțiuni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlau au dispus condamnarea lui Claudiu Carp la doi ani și șase luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj în formă agravantă și distrugere.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioada de 100 de zile. Admite în parte acțiunea exercitată de partea civila M.S. și-l obligă pe inculpat să-i platească acesteia suma totală de 10.370 de lei, cu titlu de despagubiri civile”, au menționat judecătorii.

Procesul individului în vârsta de 33 de ani a început pe data de 17 decembrie 2019. Acesta a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, sub acuzațiile amintite.

„Pe data de 23 noiembrie 2019, inculpatul i-a aplicat o lovitura cu pumnul în zona umărului persoanei vatamate P.D.C., agent de Poliție judiciară aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a tras de buzunarul uniformei persoanei vatamate M.S., agent de Poliție judiciară, rupând buzunarul și distrugând uniforma persoanei vătămate, a adresat amenințări cu acte de violență atât persoanei vatamate P.D.C., cât și persoanei vătamate M.S., după care i-a aplicat o lovitură cu capul în zona feței persoanei vatamate M.S.”, au precizat procurorii.

Adauga un comentariu