Local

Scandal la spitalul mobil de la Lețcani. Maricel Popa a intrat în containere fără nicio calitate. Presiuni pe medicii care răspund de unitatea medicală de lângă Iași

Publicat: 05 apr. 2021
Spitalul mobil de la Lețcani, județul Iași, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, și senatorul PSD Maricel Popa
Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași, a intrat în spitalul mobil de la Lețcani fără a avea vreo calitate oficială, provocând un scandal uriaș la vârful județului

Maricel Popa, fostul șef al Consiliului Județean, a pătruns în spitalul mobil de la Lețcani fără a avea vreo autoritate. Șefii județului au cerut lămuriri pentru escapada senatorului care a forțat mâna medicilor pentru redeschiderea unității de lângă Iași. Unitatea va rămâne închisă până la remedierea totală a deficiențelor semnalate de Ministerul Sănătății

Situație incredibilă la spitalul mobil de la Lețcani. Fostul șef al Consiliului Județean (CJ) Iași, Maricel Popa, a încercat din nou să pună presiune pe cadrele medicale de acolo, pentru ca unitatea medicală să fie redeschisă. Deși nimeni nu știe când va fi redeschis spitalul de la marginea municipiului Iași, actualul senator PSD a încercat să-și mai acopere din neregulile făcute cu achiziția containerelor medicale. De altfel, actuala conducere a Consiliului Județean Iași a arătat că Maricel Popa nu avea nicio calitate pentru a putea pătrunde în incinta spitalului mobil și astfel ar trebui tras la răspundere.

„Nu înțeleg zbuciumul fostului președinte Maricel Popa de a obliga echipa medicală să intre într-un loc în care ei nu mai au încredere să intre. Nu știu în ce calitate a intrat el în spital acum, unde a filmat, spunând că nu plouă acolo. Mă și aștept să nu plouă acum, pentru că sper că s-au rezolvat problemele. După incidentele pe care echipa medicală le-a trăit de-a lungul timpului acolo, ei nu au mai vrut să riște”, a precizat Marius Dangă, vicepreședintele CJ Iași.

Comisie de anchetă la spitalul mobil de la Lețcani

Marius Dangă a explicat și motivele care au dus la înființarea unei comisii de anchetă pentru spitalul mobil de la Lețcani. Decizia a fost luată în cursul săptămânii trecute, în urma unei ședințe a plenului CJ Iași.

„Consiliul Județean Iași a decis să înființeze o comisie de evaluare formată din aleși județeni, care să răspundă inclusiv la întrebarea: „Ce se întâmplă cu spitalul mobil?”. Astăzi, acesta este închis de către conducerea Spitalului de Boli Infecțioase, în așteptarea unor documente tehnice care să le ofere certitudinea echipelor de medici că în special la rețeaua electrică totul e în regulă. Asta e în sarcina proprietarului. Aceste lucruri au fost promise că ar fi gata în circa o lună. Cred că au trecut aproape 3 săptămâni de atunci”, a mai spus vicepreședintele CJ Iași.

Când va fi redeschis spitalul mobil de la Lețcani?

Scandalul artificial creat de conducerea Euronest și grupul PSD din CJ Iași, controlat de Maricel Popa, a fost legat de redeschiderea spitalului mobil. În acest caz însă, până la remedierea deficiențelor, unitatea va rămâne închisă. Vicepreședintele CJ a menționat că se dorește ca spitalul să fie deschis cât mai repede.

„Nu CJ l-a închis, nu noi decidem deschiderea, ci sunt alte instituții. Sperăm să se deschidă cât mai repede. Ne dorim să sprijinim proprietarul să-și recupereze banii printr-o rambursare de fonduri europene. Sperăm ca banii să se întoarcă în bugetul CJ, având nevoie de ei ca de aer. Sistemul medical ieșean are nevoie de facilitățile de la Lețcani”, a mai susținut Marius Dangă, vicepreședintele CJ Iași.

Ce spun medicii despre redeschiderea spitalului de la Lețcani?

Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași a menționat că se așteaptă în continuare răspuns de la Asociația Euronest cu privire la îndeplinirea condițiilor de remediere a deficiențelor.

„Spitalul modular de la Lețcani este în curs de organizare. Așteptăm un răspuns din partea Euronest. Spitalul de Boli Infecțioase va constata dacă sunt îndeplinite condițiile”, a spus Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

„În momentul în care Ministerul Sănătății va da o rezoluție legată de îndeplinirea neconformităților, noi vom putea lua în calcul reluarea activității medicale. Spitalul de Boli Infecțioase are în sarcină doar îngrijirea pacientului. Partea tehnică aparține proprietarului, respectiv Euronest”, a spus dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași.
Adauga un comentariu