Titlurile zilei

Scandal monstru, în Podu Roș! Un ieșean ieșit cu un Bichon la plimbare a fost snopit în bătaie și a rămas fără câine. Doi indivizi amețiți de alcool au plecat cu pufosul alb sub braț – EXCLUSIV/FOTO

Publicat: 20 mai 2024
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Scandal monstru în Podu Roș Un ieșean ieșit cu un Bichon la plimbare a fost snopit în bătaie și a rămas fără câine. Doi indivizi amețiți de alcool au plecat cu pufosul alb sub braț - EXCLUSIVFOTO
Doi indivizi au fost condamnați la închisoare pentru că au tâlhărit un bărbat, luându-i un bichon

Scandal monstru, în Podu Roș. Un bărbat care a ieșit la plimbare cu un Bichon a fost atacat de doi indivizi amețiți de aburii alcoolului. Bărbatul a fost agresat și a rămas fără câine. Indivizii au fost reținuți, iar la finalul săptămânii trecute au fost condamnați la închisoare

Cine s-ar gândi că o simplă plimbare cu un Bichon, prin Podu Roș, s-ar putea transforma într-o tragedie? Probabil că nimeni, cum nu s-a gândit nici bărbatul care în luna noiembrie a anului 2019 a ieșit cu un câine în brațe pe Aleea Rozelor. Ieșeanul avea animalul de aproximativ două luni. Îl cumpărase cu 300 de lei. Era un cățel atât de frumos încât a stârnit interesul a doi bărbați care au dat ceva pahare de alcool peste cap.

Astfel, în ziua de 27.11.2019, în jurul orei 19:40, inculpații Bordea Gheorghe Gabriel, zis Monițoiu, și Ursu Ioan Daniel, aflați în stare de ebrietate, în timp ce se deplasau pe Aleea Rozelor, s-au întâlnit cu persoana vătămată în partea lateral stânga a barului S.C. NOVOTRONIC S.R.L și, observând cățelul pe care acesta îl ținea în brațe, inculpatul Bordea Gheorghe Gabriel i-a cerut să i-l lase pentru a-l ține în brațe. Persoana vătămată a dat curs solicitării, astfel că i-a înmânat cățelul inculpatului.

La scurt timp după ce persoana vătămată a remis cățelul inculpatului, i-a solicitat să i-l restituie, însă s-a confruntat de refuzul acestuia, moment în care persoana vătămată, realizând că inculpatul intenționează să plece cu tot cu cățel, a pus mâna pe inculpat cu scopul de a-l opri și a-și recupera cățelul, însă acesta, după ce i-a înmânat cățelul inculpatului Ursu Ioan Daniel, i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu pumnul în zona feței. Din cauza loviturii, ce i-a afectat vederea, persoana vătămată a precizat că nu a mai văzut cine i-a aplicat următoarele lovituri, fără a putea preciza dacă și inculpatul Ursu Ioan Daniel a agresat-o fizic.

Scandal monstru, în Podu Roș: un Bichon, mărul discordiei

Mai multe persoane au fost martore, ba mai mult, au strigat la agresori să-l lase pe bărbat în pace.

„Cei doi inculpați erau deasupra victimei. Tot martorii au sesizat că între cele între cele 3 persoane se afla un cățel, iar apoi, pentru a interveni în ajutorul victimei, persoane adunate în apropiere de locul faptei au început să țipe la autori, solicitându-le acestora să se oprească. Urmare a acestei intervenții, inculpații au părăsit zona, iar la momentul plecării au luat cu ei cățelul rasa Bichon. Ulterior, întrucât persoana vătămată acuza probleme de vedere, aceasta a rămas la sol, până la sosirea unei patrule de poliție care a transportat-o la spital. La aproximativ 15 minute de la momentul plecării patrulei de poliție, inculpații s-au întors în zona magazinului unde erau adunate mai multe persoane, inculpatul Bordea Gheorghe Gabriel având asupra sa cățelul persoanei vătămate, cățel pe care i l-a înmânat martorului, cerându-i acestuia să i-l înapoieze proprietarului”, au precizat anchetatorii ieșeni.

Cei doi bărbați au fost condamnați după aproape 5 ani de la incident

În cele din urmă, cățelul a ajuns la proprietar, iar cei doi indivizi pe mâna poliției. La scurt timp după incident, inculpații au fost reținuți și trimiși în judecată pentru tâlhărie calificată. La finalul săptămânii trecute, după aproape 5 ani de la faptă, cei doi au fost condamnați la închisoare.

„Condamnă pe inculpatul Bordea Gheorghe Gabriel la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani. Dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Primăriei com. Ciurea sau în subordinea Consiliului Local al com. Ciurea. Condamnă pe inculpatul Ursu Ioan – Daniel la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare cu executare în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Comentarii
  • Pentru faptele astea cu violenta ar trebui data lege si sa fie direct la puscarie si fara sa fie condamnat cu suspendare, exact ca la auto cu bautura si drogurile direct cu executare.
    Aude vreun politician ce poate propune asta in Parlament ?
    Ar fi super ok sa aiba curajul sa o faca cineva din politicieni, in folosul tuturor cetatenilor si dupa nu mai stam si ne mai miram ca unii isi permit sa faca ce vor in societate, inclusiv cu politistii si oamenii politici.
    Sa vezi atunci cum se reduc drastic faptele astea si se rezolva toate chestiile cu violenta.

  • De aia Misu Vopsea nu are curaj sa isi ia caine. Are o jagardea de pisica grasa si un motan negru ca un blackjack. Prost si ala ca un drum cu trenul pana la Pascani.

  • Asta e unul dintre motivele pentru care o proprietate in Copou e de 3 ori mai scumpa. Nu ai parte de rezidenti gen Monitoiu, si nici de spelunci ca Novotronic. Se mai aduna figuranti in fata stadionului, dar se poate trai cu asta.

Adauga un comentariu