Local

Scandal-monstru într-o comună ieșeană aflată în plină dezvoltare. Viceprimarul a fost ales după 3 runde de vot, în timp ce primarul a fugit cu tot cu consilieri din sală. Filmul unor alegeri uluitoare în Primăria Rediu

Publicat: 01 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal-monstru într-o comună ieșeană aflată în plină dezvoltare. Viceprimarul a fost ales după 3 runde de vot în timp ce primarul a fugit cu tot cu consilieri din sală. Filmul unor alegeri uluitoare în Primăria Rediu
Primăria Rediu din județul Iași are un viceprimar ales după 3 runde de vot, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local în care a fost și un scandal fără precedent

Scene incredibile în Primăria Rediu din județul Iași. Consiliul Local și-a ales viceprimarul comunei la aproape jumătate de an de la alegerile locale 2020, după o ședință cu scandal printre aleșii partidelor. Primarul USR-PLUS Ciprian Grosu a fugit din sala de ședințe cu ceilalți consilieri ai alianței chiar înainte de votul final. Consilierii rămași au reușit să-l impună pe Ștefan Paraschiv (PMP) viceprimar al comunei

Scandal fără precedent în comuna ieșeană Rediu, localitate aflată în coasta municipiului Iași. Ultima ședință a plenului Consiliului Local Rediu s-a lăsat cu o serie de dispute incredibile între primarul USR-PLUS Ciprian Grosu și alți consilieri locali. Totul a pornit de la nominalizarea viceprimarului comunei, proiect pe care Ciprian Grosu l-a amânat deliberat de la alegerile locale 2020 până săptămâna trecută. Ciprian Grosu a încercat să-și impună un consilier apropiat pe funcția de viceprimar, însă majoritatea consilierilor din Rediu nu au fost de acord cu acest lucru. Iar lucrurile s-au blocat aproape jumătate de an în comuna ieșeană. Înainte de alegerile locale 2020, viceprimarul a fost implicat într-o dispută cu fostul primar al comunei.

Ședință cu scântei în Primăria Rediu. Ștefan Paraschiv, ales viceprimar după 3 runde de vot

Ștefan Paraschiv (PMP) a fost desemnat ca viceprimar al comunei după 3 runde de vot la ședința de săptămâna trecută. Paraschiv a ocupat această funcție de viceprimar în ultimii 16 ani, iar consilierii au dorit să continue cu acesta pe funcție. Doar că primarul Ciprian Grosu s-a opus de fiecare dată, încercând să impună un ales USR-PLUS.

„Primarul nu și-a dorit un viceprimar de la noi. Și-ar fi dorit un viceprimar de-al lor. L-a păcălit până și pe un consilier local de la noi să voteze cu ei. A tot spus că va face alegeri pentru viceprimar la următoarea ședință și plănuia să-și pună un apropiat. Lună de lună a tergiversat situația. Ba un consilier a demisionat ca să fie mâna sa dreaptă în primărie, iar desemnarea unui nou ales a fost lungită. Nu a vrut ca proiectul să fie introdus pe ordinea de zi”, a spus Ștefan Paraschiv, viceprimarul comunei Rediu.

Actualul primar al comunei are în spate și un trecut imobiliar.

Filmul unor alegeri cu scandal în Consiliul Local Rediu

Ședința de CL de vineri, 26 februarie 2021, a fost suplimentată cu două proiecte. După ce a depus jurământul un ales USR-PLUS, primarul Grosu și ceilalți 4 consilieri ai săi au fugit din sală. În urma mai multor intervenții, Grosu a revenit în sală și a asistat neputincios la alegerile pentru postul de viceprimar. A fost nevoie de 3 runde de vot pentru ca Primăria Rediu să aibă viceprimar. Inițial au fost 5 candidați înscriși, câte unul de la PMP, PNL, USR-PLUS și PNL, dar și cel care a trădat Mișcarea Populară pentru primarul Grosu.

Ulterior, în turul 2 au intrat Ștefan Paraschiv (PMP), Ionuț Iliescu (PMP- cel care a mers cu primarul USR-PLUS) și Vasile Flora (USR-PLUS). Paraschiv a avut 7 voturi, iar ceilalți câte 4. În al treilea tur, Ștefan Paraschiv a adunat 8 voturi, iar ceilalți câte 3. Astfel, cel care a ocupat funcția de viceprimar vreme de 16 ani va fi pentru următorii 4 ani pe aceeași funcție.

Jumătate de an de negocieri în Consiliul Local Rediu

Liviu Dobre, liderul de grup al aleșilor PMP Rediu, a arătat că au fost purtate negocieri cu celelalte partide din consiliu imediat după alegerile locale din 27 septembrie 2020. Dobre a precizat că, de fiecare dată, primarul Ciprian Grosu a încercat să blocheze nominalizarea altui viceprimar prin diferite tertipuri.

„În calitate de președinte al organizației PMP Rediu, am purtat negocieri în cadrul Consiliului Local pentru alegerea viceprimarului, încă din prima zi în care am fost investit în funcția de consilier. După luni de discuții și negocieri, în sfârșit s-a ajuns la un numitor comun. Comuna Rediu are viceprimar, și anume pe domnul Ștefan Paraschiv. În următorii aproape 4 ani va fi din nou în slujba cetățenilor din poziția de viceprimar al comunei Rediu. Țin să le mulțumesc colegilor consilieri din PNL, PSD și Pro România”, a spus Liviu Dobre, liderul grupului de consilieri locali PMP din Rediu.

Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu, a salutat numirea viceprimarului.

„În cea mai mare parte votul consilierilor pe punctele de pe ordinea de zi a fost pozitiv. În plus față de punctele deja propuse, s-a suplimentat ordinea de zi cu alegerea viceprimarului comunei. Avem viceprimar în persoana domnului Paraschiv Ștefan (Fănică), succes în activitate!”, a susținut primarul comunei Rediu.

Adauga un comentariu