Local

Scandal monstru la UMF Iaşi! Rectorul Scripcariu sfidează pandemia de coronavirus! Studenţii sunt disperaţi

Publicat: 12 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Scandal monstru, ieri 11 martie în şedinţa de Senat al UMF Iaşi. Studenţii instituţiei i-au transmis rectorului Viorel Scripcariu faptul că nu vor să mai facă stagiile de practică derulate în corpurile din clădirile UMF iAŞI precuma cea de la Farmacie sau fosta Universitate Petre Andrei Iaşi. Aceştia i-au transmis acestuia faptul că situaţia este una gravă şi le este teamă pentru sănătatea lor. Trebuie precizat faptul că dacă absentezi trebuie să plăteşti stagiile, însă tinerii sunt îngrijoraţi pentru viaţa lor. Într-o manieră halucinantă şi inconştienţa, rectorul Scripcariu pare rupt de realitate şi nu conştientizează gravitatea situaţiei. Este revoltător ceea ce se petrece în condiţiile în care în Iaşi şi în toată ţara marile universităţi au decis suspendarea activităţilor.

Se pune următoarea întrebare de bun simţ, dacă se va întâmpla o tragedie, sau se vor îmbolnăvi, cine va răspunde penal pentru acest lucru? Oare până unde merge inconştientă şi arogantă rectorului Scripcariu.

Studenţii au reacţionat pe reţelele de socializare, și cer cu disperare luarea unor măsuri

”Salut, vă rog să-i ajutaţi şi pe colegii vostrii, studenţii de la UMF Iaşi care sunt în continuare nevoiţi să meargă la stagii (transformate într-un fel de cursuri ţinute în amfiteatru cu toată seria), deşi s-au confirmat deja cel puţin 2 cazuri de coronavirus în Iaşi şi un student de la Facultatea Dentară ar fi fost şi el testat pozitiv. În ciuda faptului că toate universităţile de medicină din ţară (Bucureşti, Craiova, Cluj, Constantă) au suspendat activitatea, Consiliu de administraţie al UMF Iaşi nu doreşte acest lucru, încălcând hotărârea de guvern ce stipulează clar interzicerea adunărilor ce depăşesc 99 de persoane, şi a recomandării de suspendare a orelor. Vă rog să semnaţi această petiţie, pentru a capacita atenţia autorităţilor :

Clarificări suplimentare :

Cursurile sunt suspendate, dar în locul lor se fac stagiile practice din spitale, ceea ce face aceasta măsură inutilă. UMF este o universitate aparte fața de celelalte care și au închis sau suspendat activitatea (UPB, UBB, Unibuc, Ase, Academia de Poliţie) pentru că ei lucrează direct cu pacienții, pacienți ei prezintă un risc crescut de infectare.
UMF suspendând cursurile.. Sunt echivalenți cu celelalte universități care nu au practica în spital. Ceea ce vreau să spun este că este o fentare a sistemului : ei au transformat stagiile în cursuri chemând fiecare serie, cu minim 100 de persoane, în amfiteatre” se arata întruna dintre postările publicate pe reţelele desocializare.

Petiţie online
Într-un timp record, petiţia online a strâns peste 1500 de voturi

Vom reveni!

Adauga un comentariu