Local

Scandal pe bugetul județului. Amendamentele opoziției au dispărut din listă. Revoltă printre aleșii Iașului

Publicat: 15 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal pe bugetul județului. Amendamentele opoziției au dispărut din listă. Revoltă printre aleșii Iașului

Săptămâna viitoare, plenul Consiliului Județean Iași va discuta despre proiectul de buget pe anul în curs. Până atunci însă, aleșii județeni ai opoziției s-au trezit că amendamentele depuse la buget au dispărut subit din proiectul de hotărâre. Aceștia susțin că nu vor vota bugetul dacă amendamentele nu se vor regăsi în proiect

Discuții aprinse pe proiectul de buget al județului Iași. La începutul săptămânii viitoare va avea loc o ședință ordinară a plenului instituției în care se va discuta și proiectul de buget pe anul în curs. Ieri au avut loc primele discuții în cadrul comisiilor de specialitate, discuții care s-au lăsat însă cu scandal. Aleșii opoziției au constatat că amendamentele pe care le-au depus la buget au dispărut subit și că nu se vor regăsi pe lista largă.

„Surprinzător, după ce membrii PSD din Comisia pentru Sport și Tineret au votat amendamentele cu privire la finanțarea sportului ieșean de performanță, astăzi (ieri- n.r.), foarte probabil după ce Maricel Popa i-a muștruluit, nu au fost de acord cu finanțarea acestor activități. În acest mod, sportivii pe care Maricel Popa i-a folosit doar pentru o simplă propagandă de partid la Gala Sportului ieșean nu vor beneficia de niciun sprijin financiar în 2020”, a menționat consilierul PNL Vasile Cotiugă, președintele Comisiei pentru Sport și Tineret.

Nu vor vota bugetul

În aceste condiții, aleșii opoziției, cei ai PNL și PMP, nu vor vota bugetul. În plus, aleșii susțin că la vară, la rectificarea bugetară, vor cere din nou fonduri pentru sportul ieșean. „În acest caz, după desfășurarea alegerilor locale, când suntem convinși că ieșenii vor alege o altă cale politică, la rectificarea bugetară vom mai da o șansă sportului ieșean”, a mai spus Vasile Cotiugă. Acesta ceruse inițial două milioane de lei pentru susținerea sportului ieșean de performanță.

Adauga un comentariu