Eveniment-Social

Scandal și bătaie de joc în orașul Hârlău! Primarul condamnă și lasă zeci și zeci de preșcolari, elevi și liceeni în condiții mizere de educație – FOTO, EXCLUSIV

Publicat: 29 iul. 2022
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Scandal și bătaie de joc în orașul Hârlău Primarul condamnă și lasă zeci și zeci de preșcolari elevi și liceeni în condiții mizere de educație  FOTO EXCLUSIV
De ani buni, primarul PSD din localitatea Hârlău, Gheorghiță Radu Curcă își bate joc și tratează cu dispreț zeci și zeci de preșcolari, elevi și liceeni. Cu toate că s-au investit milioane bune de lei noi într-o nouă grădiniță, aceasta nu funcționează de ani buni pe fondul lucrărilor proaste și a lipsei autorizațiilor necesare pentru a putea fi deschisă

Situație revoltătoare în orașul Hârlău! De ani buni, primarul PSD din localitate, Gheorghiță Radu Curcă, își bate joc și tratează cu dispreț zeci și zeci de preșcolari, elevi și liceeni. Cu toate că s-au investit milioane bune de lei într-o grădiniță, aceasta nu funcționează de mai mulți ani, pe fondul lucrărilor proaste și a lipsei autorizațiilor necesare pentru a putea fi deschisă. Pe deasupra, edilul a obligat Colegiul Național „Ștefan cel Mare” să predea Judecătoriei Hârlău spațiul în care funcționează o veche unitate de învățământ preșcolar. Asta, deoarece imobilul în care funcționează intră în reabilitare. Totul a provocat nemulțumirea contribuabililor, părinților și cadrelor didactice

Primarul PSD din orașul Iași, Gheorghiță Radu Curcă, își bate joc și tratează cu dispreț sute de preșcolari, elevi și liceeni. Cu toate că s-au investit milioane bune de lei într-o nouă grădiniță în care lucrările au demarat încă din 2007 și au fost preluate de primărie în 2017, aceasta nu funcționează de ani buni pe fondul lucrărilor proaste și a lipsei autorizațiilor necesare pentru a putea fi deschisă. Mai mult, edilul a obligat Colegiul Național „Ștefan cel Mare” să predea Judecătoriei Hârlău spațiul în care funcționează o veche unitate de învățământ preșcolar, aceasta aflându-se la parterul internatului liceului. Asta, deoarece imobilul în care funcționează intră în reabilitare. Totul a provocat nemulțumirea contribuabililor, părinților și cadrelor didactice.

Scandal și bătaie de joc în orașul Hârlău! Primarul condamnă zeci și zeci de preșcolari, elevi și liceeni la condiții mizere

Pe acest plan și cu o nonșalanță uluitoare, edilul pesedist Gheorghiță Radu Curcă neagă totul și afirmă că face tot ceea ce poate pentru a rezolva problemele și afirmă că toate acuzațiile sunt nefondate.

„Nu este nimic adevărat…! Noi facem tot ceea ce putem pentru a rezolva problemele. Nu este nimeni rău intenționat și nu știu ce informații aveți. Am căutat, la pas, prin tot orașul ca să găsim un spațiu provizoriu pentru Judecătorie. Nu e definitiv faptul că se vor muta în vechea grădiniță. Apoi, chiar zilele acestea facem toate demersurile legale pentru a da în funcțiune noua grădiniță…! Nu e nimic adevărat și facem tot ceea ce se poate”, a transmis primarul Gheorghiță Radu Curcă de la Hârlău.

Oficialii Judecătoriei precizează că au nevoie de un nou spațiu, deoarece imobilul în care funcționează intră în renovare

Pe de altă parte, oficialii Judecătoriei precizează că au nevoie de un nou spațiu, având în vedere că urmează să înceapă renovarea noului sediu.

„Imobilul în care funcţionează Judecătoria Hârlău urmează să intre în reparaţii capitale şi, pe acea perioadă, ne vom muta în sediul de grădiniţă, care este mai puţin corespunzător, din toate punctele de vedere, pentru desfăşurarea activităţii instanţei. Dar aceasta e singura alternativă pe care o avem în oraşul Hârlău. Dacă ar fi existat vreun alt imobil, l-am fi identificat. Asta a putut pune autoritatea locală la dispoziţia Ministerului Justiţiei. Există o obligaţie legală a autorităţilor locale să pună la dispoziţie sedii pentru instanţe, cu caracter temporar”, a declarat ieri magistratul Daniel Chiriac, preşedintele Judecătoriei Hârlău.

Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Hârlău este nevoit să-și înghesuie elevii în laboratoare ce n-ar trebui să funcționeze ca săli de clasă, unele grupe având și 30 de liceeni

În tot acest context, în prezent, la parterul internatului se află o grădiniță care ar trebui să se mute într-o nouă construcție. În anii din urmă, când internatul a fost pus în conservare, fiindcă nu-și mai avea obiect de activitate, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Hârlău a solicitat primăriei să intervină pentru reabilitarea spațiilor din interior, tot cu destinație școlară, dar nu a primit niciodată un răspuns favorabil. Acum, Colegiul este nevoit să-și înghesuie elevii în laboratoare care n-ar trebui să funcționeze ca săli de clasa, ci doar ca laboratoare, unele clase având 30 de liceeni care învață în clase subdimensionate.

În loc să fie reabilitate aceste spații pentru folosul Colegiului în care zeci de generații de copii au învățat și au creat acest titlu de onoare al școlii, internatul, pentru minimum doi ani, ar putea ajunge sediu pentru Judecătorie. Aici se pune întrebarea dacă nu este incompatibilă vecinătatea unei instituții de învățământ cu o instituție în care vin oameni ce au probleme cu legea! Primăria orașului Hârlău ar trebui să ia în calcul acest aspect, precum și faptul că școala are nevoie de spațiu. În cazul în care preconizata reformă în Educația din România urmează să fie validă din toamnă, afterschool-ul și masa caldă din școală unde ar trebui să funcționeze?

Așadar, scandal și bătaie de joc în orașul Hârlău, unde primarul condamnă și lasă zeci și zeci de preșcolari, elevi și liceeni în condiții mizere de educație.

Comentarii
  • Judecătoria ar putea funcționa provizoriu, în imobilul- Casa de cultură din Hârlău, unde, oricum nu se face nici un fel de cultură și sunt plătiți din bani publici câțiva p-acolo care freacă menta.

  • Păi la Casa de cultură Hârlău, nu este destul spațiu, pentru Judecatorie?
    Poziția este supercentrală și nu ar fi afectat procesul de învățământ al elevilor de la Colegiul Ștefan cel Mare.
    Că despre activități culturale la Casa de cultură Hârlău nu putem vorbi, acolo-i doar un loc de păpat bănuți degeaba de la bugetul statului.

  • Bună ideea hârlăuanului!
    Radule fii open-minded și pune-le la dispoziție juzilor, Casa de cultură Hârlău și ai rezolvat problema.
    Oricum acolo TOȚI chiar PE BUNE, iau banii statului degeaba.
    Femei și bărbați care pentru o bucată de pâine amară se trezesc cu noaptea-n cap și fac naveta zeci de kilometri, că na, Hârlăul n-are economie, industrie, iar ditai dârlăii stau degeaba la Casa de cultură și-și încasează salarii bugetare fără să facă nimic, nimicuța zile, luni, ani!
    De când a fost dat în folosință noul sediu al Casei de cultură Hârlău, ce activități culturale s-au desfășurat la Hârlău???
    Ce impact asupra locuitorilor orașului Hârlău și nu numai, a avut activitatea acestei Case de cultură?
    Vă spun eu și 99,99% dintre hârlăuani: ZERO!

  • Exercițiu de imaginație, dar este de râsul plânsului!
    Îți trimiți copilul la școală ca să învețe și să se formeze ca OM, pentru ca mai târziu să devină un „bun stâlp” al societății.
    Vis-a-vis, la nici 50 de metri, cei care „au călcat pe bec” și „au treabă” cu infracțiunile prevăzute în Codul Penal date spre soluționare în competența judecătoriei, vin de bună voie, sau, mai rău, aduși sub escortă, la termenele dispuse de instanță…
    Grotesc și sinistru tabloul…nu-i așa???

  • Ăsta-i upercutul dat de primar domnului Neicu, care se știe că pune suflet pentru bunul mers al activității Colegiului Ștefan cel Mare Hârlău, deoarece domnului Neicu îi face opoziție în Consiliul Local Hârlău.
    Eu ca hârlăuan așa percep. Și foarte mulți văd acest subiect ca și mine.
    Să vadă și hârlăuanii ce primar și-au votat!

  • E multa bataie de joc in Harlau. Langa primarie este un trotuar cu cratere si gropi, nu ai cum sa mergi pe acolo si cainii vagabonzi sunt hraniti in fata primariei. Trec pe acolo zilnic, la serviciu si trebuie sa ocolesti altfel cazi in gropile alea sau calci in ….. de caini, asta daca scapi nemuscat.

Adauga un comentariu