Titlurile zilei

Scandal uriaș într-un cimitir din Iași. Poliția a păzit intrarea ca unul dintre slujitorii Domnului să nu fie linșat!  Exclusiv – Galerie Foto – Video

Publicat: 20 iul. 2022
_____ Vizualizări 32 Comentarii
Scandal uriaș într-un cimitir din Iași. Poliția a păzit intrarea ca unul dintre slujitorii Domnului să nu fie linșat  Exclusiv  Galerie Foto  Video
Preotul caterisit Ștefan Bercaru a iscat un scandal uriaș în cimitirul din Bohotic, Răducăneni, județul Iași. Acesta a oficiat prima înmormântare de când este caterisit, deși paroh în sat este preotul Iulian Andrei

Preotul caterisit, Ștefan Bercaru, a iscat un scandal uriaș în cimitirul din Bohotin, Răducăneni, județul Iași. Acesta a oficiat prima înmormântare de când este caterisit, deși paroh în sat este preotul Iulian Andrei. Ștefan Bercaru se bucură de susținerea unor enoriași care sunt de părere că fostul slujitor al Domnului a făcut foarte multe pentru comunitate și nu merita să fie înlocuit

Familia lui Petru Rotariu a decis ca acesta să fie înmormântat de preotul caterisit, Ștefan Bercaru, deoarece aceștia doi erau prieteni. Răposatul ar fi lăsat cu limbă de moarte să fie înmormântat de fostul preot din sat, deși reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei sunt de părere că o astfel de înmormântare nu are nicio importanță în fața lui Dumnezeu.

Preotul Ștefan Bercaru a iscat un scandal uriaș într-un cimitir din Iași

Preotul Ștefan Bercaru a fost caterisit în urmă cu 12 ani, însă nici acum nu poate accepta situația. Acesta și-a construit propria biserică în sat, la care slujește în mod regulat, iar marți, 19 iulie 2022, a săvârșit prima slujbă de înmormântare, stârnind, astfel, revolta preotului Iulian Andrei.

O parte dintre enoriașii din Bohotin sunt de partea fostului preot și consideră că preotul Iulian Andrei este cel care îi provoacă și îi amenință pe oameni să nu meargă la slujbele săvârșite de Ștefan Bercaru. Oamenii susțin că preotul Iulian Andrei a încuiat clopotnița în ziua înmormântării, iar în data de 18 iulie 2022 a trimis mai mulți consăteni pentru a acoperi groapa, tocmai pentru a compromite înmormântarea.

„A venit să facă circ, îl provoacă. Ce răutate aveți în dumneavoastră, părinte, de ce sunteți așa de răutăcios? Sunt copiii satului toți, trebuie înmormântați cum se cuvine. Cum mai slujiți pentru ploaie, părinte? Este rușinos să îngropăm un mort cu Poliția, gândiți-vă la bătaia lui Dumnezeu, părinte! Nu preotul este stăpânul bisericii, localnicii, suntem toți creștini. Ne bate Dumnezeu cu mânia lui, nici popii nu se mai suportă între ei, e rușine. De asta nu mai plouă, ne bate Dumnezeu cu foc și pară. Nu încap doi popi în sat”, strigau localnicii.

La finalul înmormântării, preotul Iulian Andrei a venit în trombă și chiar era să lovească câteva persoane cu mașina, în a sa încercare de a încuia clopotnița. Preotul susține că în sat mai există doar câteva familii care îl susțin pe Ștefan Bercaru, iar din când în când se iscă astfel de situații.

La polul opus, fostul preot pare că se bucură de foarte multă susținere din partea enoriașilor din Bohotin.

„Așa arăta cimitirul când eram eu paroh, era iarba cât mormintele? Este foarte normal să fiu hulit, până și Hristos a fost hulit. Atâta timp cât fac parte dintr-o asociație religioasă, recunoscută de către departamentul cultelor, aprobată de Guvernul României, și am statut de preot, am dreptul să oficiez înmormântări. Credeți că veneam de nebun aici, cred că e mai scumpă libertatea decât orice vedeți dumneavoastră aici”, a declarat Ștefan Bercaru.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei desființează varianta preotului caterisit

Părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, susține că tot ceea ce face Ștefan Bercaru este teatru, fostul preot încercând să-i manipuleze pe enoriașii din Bohotin. Deși preotului i s-a propus să rămână în biserică, în ciuda faptului că a pierdut calitatea de preot, acesta se încăpățânează să slujească.

 „Primăria nu poate da acte la mână cuiva ca acela să slujească ca preot, nu are această calitate, legal. Dânsul, într-adevăr, este caterisit, nu mai are dreptul să slujească ca preot, nu este preot în cadrul unui cult recunoscut în România, nici în cadrul unei asociații religioase. El nu face parte din niciun cult, ci din cadrul unei asociații religioase. În cadrul unui ONG nu ai calitatea de preot, ceea ce face el nu este în calitatea de preot, nu este valabil, este o uzurpare și vom acționa în consecință. El a pierdut calitatea de preot și nu a reușit să o redobândească. Acest fost preot păcălește oamenii, folosindu-se de o calitate pe care nu o mai are. Fostul preot nu a acceptat să rămână în biserică, sunt preoți care au acceptat să rămână drept cântăreți la strană. El s-a încăpățânat să slujească, trebuie să înțeleagă că nu poți fi preot până la moarte. Părintele Iulian Andrei îi protejează pe credincioși de minciunile fostului preot. Ceea ce face părintele Bercaru este teatru, nu este slujbă. Noi am avut toată înțelegerea, dar dânsul nu acceptă că a pierdut calitatea de preot, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Prof. dr. Ion Țuțuianu, președintele Asociației Religioase „Credința Străbună”, susține că Ștefan Bercaru avea tot dreptul să oficieze slujba de înmormântare.

„Bercaru are dreptul să oficieze slujbe și înmormântări. Asociația este ca și un cult, înscrisă la culte, are aprobare, tot ceea ce trebuie. Activitatea religioasă, în România, se desfășoară și sub formă de asociații religioase și sub formă de cult” a declarat prof. dr. Ion Țuțuianu, președintele Asociației Religioase „Credința Străbună”, din care face parte și Ștefan Bercaru.

Ștefan Bercaru a iscat un scandal uriaș într-un cimitir din Iași. Deși este caterisit de 12 ani, acesta nu vrea nici în ruptul capului să slujească și chiar și-a construit propria biserică, dar care încă nu este sfințită.

Comentarii
  • Felicitări enoriasilor care nu au fost intimidati şi nu au răpuns provocărilor aduse de dascălul betiv Florin Surpanu şi preotul Iulian Andrei !!!!!

  • Biserica ortodoxă în toată splendoarea ei…plina de bunatate, intelegere, empatie si iubire pentru aproape. Doamne ajută.

  • In loc sa se certe preotii trebuie introdus CREMATORIUL ca in tarile civilizate. URNA poate fi luata de catre familie sau poate fi depozitata la CREMATORIU unde sunt candele si jerbe de flori. Acest procedeu este ECOLOGIC si mai putin costisitor. Dacii faceau un pat cu flori il puneau pe apa si ii dadea foc. Preotii au inventat inmormantarile si pomenele casa castige tot timpul de la Nastere pana la Deces si dupa.

  • Niste jigodii ahtiate dupa bani. N-au nici o treaba cu cele sfinte, doar cu cele pamantesti, averi, bani, copii care fac accidente cu victime mortale si scapa fara puscarie, enoriasi executati silit si scosi in strada din casele parohiale unde stateau cu chirie de ani de zile. Mitropoliti cu Mercedes si voi vreti sa ingopati mortul in liniste. La popa nici nu intri in biserica daca nu scoti banii.
    La noi nici nu mai vine cu ajunurile pentru ca de fiecare data venea dimineata si era copilul singur acasa , care evident nu avea bani, deci , nu mai vine . Ar trebui selectati mai bine din seminar cei cu har.

  • Problemele Moldovei… Vor ajunge cei din vest pe Marte, noi tot cu pochii. Si auziti-o pe oligofrena aia, enoriasa tipica din Moldova, la 2:58, convinsa ca doar divinitatea poate da ploaie. Banii care li s-au luat si lor pentru infrastructura… sunt pentru alte mofturi.
    „Șî mai vrieț șî ploai!!” Vai de steaua noastra, dezgustator si prost neam… 😫

  • „o astfel de înmormântare nu are nicio importanță în fața lui Dumnezeu” … daca nici asta nu e apogeul prostiei …

  • Are si Bercaru pacatele lui,dar ce fare BOR si Mitropolia Moldovei si Bucovinei este bataie de joc.
    Numai circ si panarama,dar va spun un lucru pe preotul Bercaru nu il puneti in genunchi.

  • Nu trebuie amestecate lucrurile, nici sa ne credem noi oamenii „buricul pământului” Divinitatea are treaba și rolul ei

  • Are dreptate femeia cu coliva si trebuia sai frece o coliva direct in mecla satanei cu patrafir !, ca urmasul lui Hristos si slujitorul celor in nevoi sigur nu este !, cimitirul cu clopotnita cu tot ESTE A COMUNITATII !, nu a popilor de nici un fel !, nu ei taie si spinzura si pun lacat , nicaieri !, ei sunt platiti sa SLUJEASCA ! , in rest ma abtin de la caracteriza mizeriile lor de actiuni si caractere

  • Cred ca situația a fost si este gestionata prost de către preotul Iulian.
    Ar fi loc sub soare pentru fiecare, dar lăcomia……
    Sa?nu uitam ca preotul Bercaru, cu bunele și relele lui, este cel care ne a botezat, cununat și îngropat morții.
    Asa nebun cum îl fac unii, a muncit cu sudoare pentru aceasta parohie și trebuie respectat. A fost si este un bun gospodar si om cu Duțulescu, cum rar găsești.
    Părintele Iulian, dacă era omul lui Dumnezeu, trebuia sa I întindă o bucata de pâine (în zilele când preotul Bercaru nu avea ce manca) si sa nu aibă un asa comportament.
    Bercaru a fost, este și va muri preot. Asta ca ii da unul haru, ca îl da înapoi și poimâine la fel, e gargară.
    Dumnezeu le va judeca pe toate. Noi oamenii suntem rai.

  • Acuzațiile împotriva preotului Bercaru, în mare parte, n au fundament.
    Cred ca a și fost lucrat pe la spate iar unele acuze sunt exagerate.
    Lui i s au tras în primul rand din cauza felului puțin agresiv su ca s a cam.bagat în politică.
    În rest e și multă gargară

  • Mafia din B.O.R., de ce nu infiltrează poliția ofițeri acoperiți să-i aresteze pe mafioții cu funcții înalte, care vând parohiile cu șpăgi exorbitante, nu-ți dă parohie fără șpagă de 100.000 de € să-i desconspire public, să arate lumii ce biserică avem. Corupție de la Daniel până la ultimul popă.

  • Vasile!!!! ai citit Biblia si Istoria Religiilor scrisa de Mircea Eliade? Daca nu te rog sa le citesti cu mare Atentie dupa care sigur nu vei mai spune ca, Incinerarea este un obicei Barbar. Mult succes la studiu.

  • Ce popa psihopat si bulangiu habotnic !, el pune lacat ca la dulapul lu masa din curtea lui taicasu !, date ma satana nenorocita si lacoma de averi si interese la dracu, ca lui ai apartii !, clopotnita , cimitirul ,scoala, primaria , etc sunt ale comunitatii boule !, handicapatule !, te-ai purtat ca un ciocoi schizofrenic !, era necesar sa apari si tu acolo pus pe scandal la o inmormintare a unui crestin ?

  • Doamne,iartă ,,păcătoșii” de la Raducanoaia,indiferent de ce straie poarta!
    Indreapta-le gresalele ,de voie sau fără voie!
    Mai stropiți pe-acolo sediile instituțiilor cu niste agheasma ! Doamne-ajută,bani de-o sută!!!!

  • Anonimule,
    – De ce „este ECOLOGIC” procedeul incinerării și fumul(!) rezultat prin ardere?
    – Știi cât costă transportul pană la crematoriu și cât trebuie plătit acolo pentru incinerare?
    – Popii dacilor trăiau cu aer?

  • Astea sunt file dracesti ! , doar satana si slujitorii lui sunt capabili sa urle ca maimuta la o inmormintare si sa faca scandal pentru niste lucruri vremelnice si care nu sunt ale lui si nu le ia cu el in iad

  • Comunitatea nu accepta ca a fost” pedepsit „… probabil cei care îl susțin pe Bercaru nu au avut fete violate de acest monstru.

Adauga un comentariu