Local

Scandalagiul din CL, Răzvan Timofciuc, denigrează arhitecții de renume din cadrul Comisiei Tehnice

Publicat: 04 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandalagiul din CL Răzvan Timofciuc denigrează arhitecții de renume din cadrul Comisiei Tehnice
Răzvan Timofciuc, consilier USR, denigrează arhitecții cu renume ai Iașului

Pentru consilierii locali ai USR-PLUS pare că nu s-a terminat nici acum campania electorală. De când au ajuns în Consiliul Local, useriștii Răzvan Timofciuc (fost  consilier în PNL) și Iulian Nicolau nu fac altceva decât sa făcă show și să denigreze oamenii cu experiență din Primărie! Un astfel de atac a fost concertat la adresa arhitecților din Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism!

Răzvan Timofciuc se crede mare specialist în arhitectură și încearcă să îi denigreze pe arhitecții cu renume cum ar fi prof. dr. arh. Mihai Drișcu, Conf. dr. arh. Mircea Grigorovschi, Conf. dr. arh. Dragoș Ciolacu, S.L. dr. arh. Mihai Codreanu, Arh. Ana Maria Zup sau specialist arheolog Istoric dr. Sorin Iftimi. Ultima tema de scandal a USR-PLUS a fost ca membrii Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local nu au fost invitați la ședința Comisiei Tehnice. Membrii Comisiei Tehnice au explicat însă că acest lucru nu poate fi posibil încă din moment ce nu a fost votat noul regulament.

Oricum argumentele prezentate de scandalagiul de serviciu Răzvan Timofciuc sunt absolut hilare, din moment ce ei îi acuză de exemplu pe arhitecții din Comisia Tehnică de faptul că au permis construirea de blocuri între case (desi avizul comisiei este consultativ). În cazul în care Timofciuc nu știe legea, lucrurile stau tocmai invers în multe locuri din Iași.

Ce spun specialistii din cadrul Comisiei Tehnice?

De fapt, cei care și-au construit case, desi PUZ-ul zonei permite edificarea unor blocuri cu cateva etaje au o problemă, nu cei care sunt proprietari, respectă legea și prevederile urbanistice din zonă.

„Prin urmare, având în vedere faptul că la data respectivă nu exista suport legal pentru prezența unor consilieri locali la lucrările comisiei CTATU și pentru a nu pune în pericol legalitatea actelor emise de către aceasta, făcându-le atacabile pe o chestiune procedurală, nu a fost posibilă invitarea domnilor consilieri la lucrările sedinței CTATU. Invitațiile vor fi transmise după aprobarea prin Hotarâre a Consiliului Local a noului regulament și a componenței noii comisii.

Prin urmare, ne menținem punctul de vedere enunțat anterior, potrivit căruia, în situația în care aceste atacuri nejustificate se vor mai repeta la adresa Comisiei CTATU, asociațiile profesionale din domeniul amenajării teritoriului, urbanismului, construcțiilor și instituțiile de învățământ superior care propun, în conformitate cu prevederile legale, componența comisiei CTATU își vor retrage sprijinul acordat instituției arhitectului șef și nu vor mai participa la ședintele comisiei CTATU, responsabilitatea blocării activității serviciului de urbanism fiind imputabilă celor care proliferează acest tip de comportament inadecvat, iresponsabil și calomnios în raport cu Comisia CTATU.
Ne precizăm încă o dată disponibilitatea spre un dialog constructiv privind activitatea și propunerile Comisiei CTATU, în integritatea ei, cu orice entitate interesată, în limita legii și a reglementărilor în vigoare, dar, mai ales, pentru o informare corectă și imparțială a opiniei publice.

Comisia CTATU lansează cu această ocazie o dublă invitație către Comisia CATU, pentru o cât se poate de urgentă nouă ședință comună care să stingă falsele conflicte care au facut obiectul subiectelor de presă, dar și o invitație la colaborare bazată pe respect reciproc”,

se arată într-un comunicat semnat de toți membrii titulari ai Comisiei CTATU, adică: prof. dr. arh. Mihai Drișcu, Conf. dr. arh. Mircea Grigorovschi, Conf. dr. arh. Dragoș Ciolacu, S.L. dr. arh. Mihai Codreanu, Arh. Ana Maria Zup si specialist arheolog Istoric dr. Sorin Iftimi.

Adauga un comentariu