Titlurile zilei

Scandalos. Deputatul Marius Bodea a blocat voit construirea celui mai mare spital din Moldova. Ancheta a ajuns la DNA – DOCUMENT ULUITOR

Publicat: 07 dec. 2019

Construcția celei mai mari unități medicale din zona Moldovei a ajuns să primească o piedică tocmai de la un personaj care acum se dă de ceasul morții că e cel mai mare apărător al proiectelor regiunii. Actualul deputat Marius Bodea a vrut în mod voit să blocheze realizarea Spitalului Regional de Urgență. Bodea a făcut presiuni la Autoritatea Aeronautică Civilă pentru a nu se da aviz la construcția unității medicale. Acesta s-a ales cu plângere penală în acest caz. Autoritatea Aeronautică a emis ulterior avizul respectiv fără nicio problemă

Detalii de-a dreptul scandaloase au ieșit la iveală cu privire la cel mai important proiect medical din întreaga regiune a Moldovei din ultimele decenii. Construirea Spitalului Regional de Urgență din zona Moara de Vânt a fost pusă în pericol de un singur personaj, disperat și nemulțumit că a pierdut alegerile locale pentru primărie.

Actualul deputat PNL Marius Bodea a încercat să blocheze la Autoritatea Aeronautică Civilă din România (AACR) obținerea avizului pentru construirea Spitalului Regional de Urgență din Moara de Vânt. În 2016, când încă era director la Aeroportul Iași, Bodea a trimis o adresă către AACR prin care cerea expres ca spitalul să nu fie avizat.

„Dincolo de considerațiile punctuale pe care ni le-am permis să vi le transmitem, apreciem că un asemenea obiectiv nu va putea primi aviz din partea Autorității Aeronautice Civile Române decât sub condiția restricționării drastice a operării zborurilor pe principala direcție de aterizare din prezent, ceea ce ar prejudicia atât dezvoltarea (în prezent exemplară!) a activității aeroportului, cât și noile oportunități de mobilitate, moderne și civilizate, oferite comunității din regiune prin intermediul Aeroportului Internațional Iași”, se arată în adresa emisă de Bodea către Autoritatea Aeronautică Civilă din România.

Adresa a fost întocmită de Daniel Tofan, unul din oamenii de bază a actualului deputat, implicat în numeroase scandaluri la aerogară.

Autoritatea a emis avizul

Bineînțeles că AACR nu a ținut cont de minciunile lui Bodea și a emis avizul pentru construcția unității medicale atât de necesară pentru toată regiunea Moldovei. Documentul a fost deja înaintat Ministerului Sănătății. Amplasamentul Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași este situat în zona II de servitute aeronautică civilă. Avizul este valabil un an de la data emiterii. Însă Bodea a făcut tot posibilul pentru a bloca acest proiect. Construirea unității medicale nu va afecta în niciun fel zborurile de pe Aeroportul Internațional Iași. Însă Bodea, prin oamenii săi din Consiliul Local, a încercat ca proiectul să nu treacă de plenul Consiliului Local. Pentru că nu a reușit să oprească asta, a ajuns să emită adrese către forurile centrale în speranța că va pune frână proiectului de sute de milioane de euro.

Cazul a ajuns la DNA

Conducerea Primăriei Iași nu a stat cu mâinile-n sân și a arătat că a făcut plângere penală împotriva lui Bodea pentru acest lucru.

„Viitorul ex-deputat Bodea a solicitat, la data respectivă, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație de la Aeroportul Iași, când era așa-zis director, Autorității Aeronautice Civile să nu avizeze proiectul Spitalului Regional de Urgență. Am făcut plângere penală la DNA Iași pentru această ingerință impardonabilă împotriva intereselor legitime ale unui oraș de a avea un spital, făcută de un director de la o societate făcută de stat.

Aeroportul este în subordinea Consiliului Județean Iași, unde și municipiul Iași contribuie la buget. O mizerie care s-a întâmplat pe vremea când era director. El și cu câțiva «cățeluși», pe care-i mai poartă prin Consiliul Local, au votat împotriva Spitalului Regional de Urgență. Ei cred că depun și acatiste ca ieșenii să rămână în frig. Toate cu un scop. El vrea să ajungă primar. Îi doresc succes, dar nu în municipiul Iași. NU are cum să ajungă aici primar. Nu-l califică nimic pentru această funcție”, a arătat primarul Mihai Chirica.

Comentarii
  • Asta nu e nimic pe lângă ce a mai făcut. S a împotrivit construirii unei baze a reptilienilor la Iași deși la congresul statelor aliate cu planeta x s adecis acest lucru

  • sa i se ia cetatenia romina ca un asemenea om nu merita sa manince piinea acestei tari . un nemernic printre altii multi , chiar ff multi in aceasta tara .

  • ce facem cand PSD promite un spital dar nu-l face in 4 ani? Dam vina pe Bodea. S-a reunit mafia PSD din Iasi POPA-CHIRICA-BZI-PSD si au inceput campania impotriva lui Bodea.L-au sunat pe nimeni de la aeroport Bulgariu si au ordonat sa scoata in fata un document din 2016!!! Popa a avut 4 ani la dispozitie sa faca un spital dar n-a facut nimic si incearca sa o dreaga cu un document din 2016!!! Tineti minte cand Popa chema fanfara la Luceafaru ca sa nu auda Dragnea huiduielile? Noi tinem minte. GUNOAIELOR

Adauga un comentariu