Actualitate

Scandalos! O cladire celebra a Iasului, dintr-o zona de mare interes, a ajuns in mainile unui afacerist dubios! In urma, au ramas datorii uriase – FOTO

Publicat: 09 ian. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ O cunoscuta cladire dintr-o zona de interes a Iasului a ajuns in conditii suspecte in mainile unui personaj controversat care controleaza mai multe afaceri locale @ Tamaz Frigocarne, care s-a aflat multi ani in proprietatea lui Danut Prisecariu, a fost preluata de Motel Bucium SRL, firma detinuta la randul ei de Vasile Puscasu @ Tranzactia a fost facuta in conditii cat se poate de suspecte, printr-o serie de artificii financiare, fiind implicate la mijloc numeroase creante vechi sau firme fantoma folosite in trecut in grupul de firme controlat de Danut Prisecariu @ In aceasta perioada, fostii parteneri de afaceri ai lui Danut Prisecariu, care au avut legatura cu Tamaz, incearca sa-si recupereze datoriile de la Motel Bucium SRL, noul proprietar al depozitului din strada Socola

O tranzactie suspecta a fost facuta intre doi afaceristi controversati din Iasi. Tamaz Frigocarne, din strada Socola, acolo unde s-au aflat cele mai mari depozite frigorifice din oras, a ajuns in mainile lui Vasile Puscasu, controversatul om de afaceri care controleaza societatea Unistil si Motel Bucium SRL.

Aflata vreme de multi ani in proprietatea lui Danut Prisecariu, prin intermediul firmei BSR Estate, depozitul din strada Socola a fost initial inchiriat pentru plata datoriilor care se ridicau la aproape 2 milioane de euro, insa apoi a fost instrainat in conditii suspecte.

Practic, Tamaz Frigocarne a ajuns in proprietatea Motel Bucium SRL, prin intermediul lichidatorilor judiciari si pe baza unor creante intre societatile controlate de Vasile Puscasu si Danut Prisecariu.

Citeste si: Este oficial! Poluarea de la Motel Bucium a fost descoperita in laboratoarele de la Mediu. Vasile Puscasu este bun de plata

In urma cu circa 3 ani, societatea care a preluat o buna parte din cele doua abatoare pe care le-a avut la un moment dat Iasul, cel de pe strada Socola, nr. 16 si cel de pe strada Aurel Vlaicu, a intrat in insolventa cu datorii care depasesc 2 milioane euro. Societatea se numeste BSR Estate si este una din companiile imobiliare controlate de Danut Prisecariu, care detine de altfel mai multe societati comerciale care au intrat in insolventa in ultimii ani.

Reamintim ca, cele doua abatoare ale Iasului au fost administrate de Tamaz Frigocarne si Frigocarne SA, societati comerciale controlate, de asemenea, de Danut Prisecariu. Dupa preluarea celor doua abatoare de catre firmele lui Prisecariu, acestea au functionat o scurta perioada de timp, dupa care au falimentat.

La un moment dat, activele abatoarelor au ajuns la o alta firma controlata de Prisecariu, si anume Moldova Universal, care la randul sau le-a vandut in anul 2007 catre BSR Estate. BSR Estate a intrat in insolventa in luna septembrie 2014, iar dupa o lunga perioada in care s-au facut diverse jonglerii financiare, Tamaz Frigocarne a ajuns in mainile lui Vasile Puscasu prin intermediul societatii care administreaza motelul din Bucium.

Citeste si: El este groparul transportului public din Iasi! Afaceristul Vasile Puscasu a pus sechestru pe conturile RATP. Vrea inca un milion de euro de la ieseni

Depozitul a fost scos din increngatura de firme a lui Danut Prisecariu

Acum, fostii parteneri de afaceri ai lui Danut Prisecariu, care au pierdut bani prin intermediul Tamaz Frigocarne, incearca sa recupereze banii de la noul proprietar care a uitat sa plateasca datoriile ramase in urma. Drept urmare, au fost facute numeroase demersuri in instanta. Unul dintre acestea este omul de afaceri Simon Iancu, care a devenit creditor al Motel Bucium SRL imediat dupa ce firma lui Puscasu a preluat depozitul.

"Domnul Puscasu a cumparat Tamaz Frigocarne de la domnul Danut Prisecariu si erau o serie de creante pe care le aveam acolo, ca multi altii din Iasi. Domnul Prisecariu a facut afaceri incrucisate si sunt foarte multi in aceasta situatie, avand in vedere faptul ca mai toate firmele dumnealui se afla in insolventa. Avocatul meu a depus forme pentru executare creanta, ca sa «stimuleze» achitarea pentru ca o tot taraganeaza", a explicat omul de afaceri Simon Iancu.

Citeste si: Teapa anului, data de controversatul Vasile Puscasu: rablele vandute la pret de masini noi, puse pe chituci. Nimeni nu se foloseste de ele

In anul 2004, SC Tamaz Frigocarne SA Iasi a vandut catre SC Inter Uno SRL Iasi, controlata de omul de afaceri Simion Iancu, doua cladiri de la abatorul de pe Aurel Vlaicu, un grajd de 1.042 metri patrati, o baza de achizitii de 106 metri patrati cu 43.593.403 lei. In aceeasi zi, Iancu Simion cumpara si terenul aferent celor doua cladiri in suprafata de 3.509 metri patrati, platind 167.070.374 lei vechi.

Pe primul loc in tabelul creditorilor BSR Estate, fostul proprietar al Tamaz Frigocarne figureaza cu o institutie de creditare denumita Credit Solutions Romania care are de recuperat 7,2 milioane lei. Directia de Finante are de recuperat taxe si impozite neachitate in valoare de 3,5 milioane lei, iar municipalitatea are de incasat taxe si impozite locale in valoare de 103.457 lei.

Vasile Puscasu a avut telefonul inchis pe toata perioada zilei de ieri si nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru a comenta aceasta situatie.

Adauga un comentariu