International

Scandalurile ce au zguduit monarhia britanică: Divorţul lui Charles de Diana, scandalul prinţului Andrew şi ruptura prinţului Harry şi Meghan de familie

Publicat: 19 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandalurile ce au zguduit monarhia britanică Divorţul lui Charles de Diana scandalul prinţului Andrew şi ruptura prinţului Harry şi Meghan de familie
Opinia publică a privit-o cu simpatie pe prințesa inimilor, vina destrămării căsniciei fiind aruncată asupra Casei Regale

Relaţia dintre poporul britanic şi monarhie a fost zguduită de mai multe scandaluri pe parcursul anilor. Dintre acestea, amintim de divorţul dintre Charles şi Diana, din care a reieşit lipsa de empatie a Reginei în primele zile după moartea Dianei. Au urmat apoi legăturile controversate ale prinţului Andrew cu milionarul pedofil Jeffrey Epstein, urmând mai apoi fuga din Anglia a Prinţului Harry şi a soţiei sale Meghan Markle, toate acestea punându-şi amprenta asupra modului în care britanicii s-au raportat la viitorul regalităţii.

Cu toate acestea, astăzi, după moartea Reginei Elisabeta a II-a, peste 60% dintre britanici consideră că ţara ar trebui să rămână o monarhie. Însa au fost momente când acest procent a avut valori mult mai mici.

Primul scandal ce a contribuit la zguduirea monarhiei britanice

Monarhia britanică s-a clătinat în momentul izbucnirii scandalului privind relaţia extraconjugală a lui Charles. Actualul rege şi legătura, începută în 1970, cu Camilla, actuala regină consoartă, dar pe atunci fiind soția unui ofițer de marină, a fost un prim factor al declinului.

Britanicii, cu toate că nu le displăcea Camilla, nu au privit cu ochi buni legătura din cauza faptului că actuala regină consoartă era căsătorită și avea doi copii. Astfel, lipsa de simpatie pentru ea s-a transformat în ură când s-a aflat că legătura ei cu prințul Charles nu a încetat după căsătoria moștenitorului de atunci cu Diana Spencer.

Aşadar, ura pentru Camilla s-a transferat spre Casa Regală după ce publicul, care aprecia naturalețea prințesei Diana, a aflat că, dincolo de porțile închise ale palatelor regale, Lady Diana nu avea deloc parte de respectul cuvenit unei viitoare regine.

Iar când în 1992 presa a publicat transcrierea unei convorbiri telefonice dintre Diana şi un presupus iubit, opinia publică a privit-o cu simpatie pe prințesa inimilor, vina destrămării căsniciei fiind aruncată asupra Casei Regale.

„Cred că felul în care a murit, practic urmărită de presă care a hăituit-o în timpul vieţii, este ceea ce i-a atins pe oameni, care au înţeles că ea a fost tratată rău de familia regală.”, a spus Mark Stephens, avocat media.

Reiterăm cum Casa Regală are o mulțime de reguli, mai ales atunci când vine vorba despre vestimentație. Așadar, membrii Familiei Regale au tot felul de coduri stricte, în special la evenimente importante cum este înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Monarhia britanică a fost supusă mai multor şocuri mediatice

Aşadar, divorțul dintre Charles și Diana, reacția târzie a Reginei la moartea fostei prințese, au erodat din greu încrederea în capacitatea casei regale de a ghida și reprezenta națiunea.

A urmat apoi dezastrul produsde de relațiile apropiate dintre prințul Andrew și miliardarul american acuzat de pedofilie, Jeffrey Epstein, lucru pe care prinţul l-a negat mereu.

„Vă pot spune în mod absolut şi categoric că aceste lucruri nu s-au întâmplat niciodată.”, a susținut Prințul Andrew.

Ultimul pilon al acestor scandaluri a fost clădit de renunţarea prințului Harry și al lui Meghan Markle, la statutul de membri ai Casei Regale și plecarea în SUA. Cu toate că era nepotul preferat la Reginei Elisabeta a II-a, cuplul a anunţat că renunţă la statutul de membri ai Casei regale şi se mută în Statele Unite.

Singura dată când au vorbit despre motivele ce i-au determinat să ia această decizie radicală, a fost într-un interviu acordat celebrei Oprah Winfrey. Atunci, Harry a dezvăluit că familia sa a încetat să îl mai susţină financiar încă din primul trimestru al anului 2020, că Prinţul Charles nu îi mai răspundea la telefon şi că au fost deranjaţi de faptul că Familia Regală nu a reacţionat la atacurile rasiste ale presei tabloide la adresa lui Meghan Markle.

În ciuda tuturor acestor scandaluri ce au zguduit monarhia britanică, aceasta pare să dăinuie chiar și după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Adauga un comentariu