Sanatate

Scapă de hemoroizi în 5 zile: Soluție simplă, la îndemâna oricui

Publicat: 14 sept. 2021
persoană care suferă de hemoroizi
Pentru tratarea hemoroizilor, proctologul vă poate recomanda o serie de creme, unguente și tampoane fără prescripție medicală

Hemoroizii reprezintă niște dilatații venoase patologice la nivelul canalului anal. Persoanele care se confruntă cu această problemă apelează la diverse tratamente medicamentoase, dar există și remedii naturiste care te scăpa de hemorozi în 5 zile.

Boala hemoroidală reprezintă dilatația uneia sau mai multor vene hemoroidale aparținând plexului hemoroidal intern, extern sau ambelor.

Hemoroizii sunt o afecțiune des întâlnită, potrivit studiilor una din trei persoane suferind de această problemă. Hemoroizii apar odată cu înaintarea în vârstă, de obicei între 40 și 65 de ani. Bărbații sunt mai des afectați decât femeile. De asemenea, există o incidență crescută în sarcină.

persoană care suferă de hemoroizi

Care sunt cauzele care duc la apariția hemoroizilor

Cauzele care pot duce la apariția hemoroizilor sunt multiple și de obicei este vorba despre un cumul.

Una dintre cele mai des întâlnite cauze ale apariției hemoroizilor este acumularea de presiune în zona bazinului care afectează circulația sângelui și provoacă inflamarea vaselor de sânge. Acumularea de presiune poate fi determinată de obezitate, sedentarism sau stat pe scaun pentru perioade îndelungate.

grafică hemoroizi

O altă cauză a apariției hemoroizilor o reprezintă factorii alimentari, precum consumul exagerat de condimente sau alimente picante.

Și constipatia cronică poate fi o cauză a apariției bolii hemoroidale, deoarece, din cauza defecării îngreunate se acumulează presiune in zona anusului formând un obstacol în calea de întoarcere sanguină, care duce la inflamarea vaselor de sânge.

La apariția bolii hemoroidale poate contribui și consumul redus de lichide, care provoacă un tranzit intestinal lent.

Alte cauze ale apariției hemoroizilor sunt dieta săracă în fibre și abuzul de alcool.

persoană care suferă de hemoroizi

Scapă de hemoroizi în 5 zile: Remedii naturale

Pentru tratarea hemoroizilor, proctologul vă poate recomanda o serie de creme, unguente și tampoane fără prescripție medicală care conțin hidrocortizon sau hamamelis pentru a ameliora durerea, umflarea și mâncărimea cauzate de hemoroizi.

Cremele și supozitoarele care conțin hidrocortizon pot slăbi și subția pielea, deci nu ar trebui folosite mai mult de o săptămână. Dacă oricare dintre aceste creme provoacă erupții cutanate sau piele uscată în jurul zonei, consultați medicul dumneavoastră.

Tocmai de aceea, multă lume alege să apeleze tratamente naturale pentru a scăpa de această problemă.

Un bun remediu pentru hemoroizii externi o reprezintă baie de șezut cu pulbere de castane India. Aceasta va îmbunătăți circulația și va ameliora durerea și disconfortul cauzate de hemoroizi.

grafică hemoroizi

Pentru asta aveți nevoie de 5 linguri de pulbere brună de castane India pe care să dizolvați în 2 litri de apă clocotită. După ce temperatura apei devine suportabilă, puneți-o într-un lighean mai mare și așezați-vă acolo timp de 20 de minute. Acest tratament se repetă timp de 5 zile.

Un alt remediu natural împotriva hemoroizilor este pe bază de chiparos. Uleiul esențial de chiparos are proprietăți calmante, care vă ajută la controlul durerii și a retragerea hemoroizilor.

Pentru asta, aveți nevoie de 8 picături de ulei esențial de chiparos ce trebuie diluate în 1,5 litri de apă clocotită. Când temperatura apei este suportabilă, se cufundă șezutul timp de cel putin 20 de minute. Și acest tratament trebuie repetat timp de 5 zile.

O altă soluție oferită de un medic rus este tratarea hemoroizilor cu bicarbonat de sodiu.

Adauga un comentariu