Titlurile zilei

Scenă de neuitat la ISU Iași! Domnișoara după care se uitau toți pompierii la depunerea jurământului a fost cerută de soție, chiar în fața lor. Cel care a tras lozul câștigător a plecat cu ea de mână din unitate – FOTO

Publicat: 09 mai 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Scenă de neuitat la ISU Iași Domnișoara după care se uitau toți pompierii la depunerea jurământului a fost cerută de soție chiar în fața lor. Cel care a tras lozul câștigător a plecat cu ea de mână din unitate  FOTO
Vineri, 6 mai 2022, a avut loc festivitatea de depunere a jurământului militar în cadrul ISUJ Iași

Un tânăr pompier s-a gândit să-i facă o surpriză iubitei sale, chiar în ziua în care a depus jurământul. Acesta a cerut-o de soție, în uniformă, în fața viitorilor colegi

Pentru toți angajații din Ministerul Afacerilor Interne, depunerea jurământului militar este un eveniment cu o valoare emoțională puternică. Este momentul în care, în mod oficial, aceștia își asumă îndatorirea față de țară, indiferent de greutățile pe care ar putea să le întâmpine în parcursul lor profesional.

Felicitați de conducerea unității

„Jurământul militar este un act unic, de tărie și bărbăție, reprezentând legătura definitivă dintre cetățean și stat, dintre cel care trăiește clipa prezentă și cei ce și-au jertfit viața, în veac, pentru libertate și independență, dintre tânărul, încă șovăitor, sosit în structurile profesioniste pentru situații de urgență, și ai săi, de acasă. Realizarea legământului de credință față de popor va rămâne un gest de referință pentru dumneavoastră, cei care ați ales onoranta carieră militară. Intrând în rândurile noastre, nu ați ales doar profesia, ci vă asumați misiunea de a pune împlinirea datoriei față de Țară mai presus de propria viață!”, le-a transmis noilor colegi colonelul Sergiu Marian.

Conducerea unității militare de pompieri le-a mulțumit familiilor și apropiaților care i-au susținut pe tineri în alegerea făcută, deloc ușoară din perspectiva provocărilor profesionale, și i-a asigurat că sunt pe mâini bune. De asemenea, conducerea unității a felicitat tinerii pentru alegerea făcută și le-a urat mult succes în activitatea profesională.

„Este un moment cu o încărcătură emoțională puternică, ce vă deschide ochii și sufletul pentru ceea ce va urma: un drum plin de provocări, anevoios pe alocuri, dar plin de satisfacții, un drum al perfecționării profesionale și acumulării de cunoștințe. Veți fi în slujba țării, iar de modul în care veți acționa în misiunile încredințate va depinde siguranța semenilor și a comunităților pe care le veți apăra. Nu uitați nicio clipă că vă asumați o misiune dificilă, care cere sacrificii și implicare maximă!”, a completat colonelul Sergiu Marian.

Scenă de neuitat la ISU Iași: ce a făcut un tânăr pompier!

Pe de altă parte, soldatul Lucian Florin Doroftei a dorit ca, odată cu jurământul militar, care dă startul unei cariere pe cât de periculoasă, pe atât de frumoasă, să depună un al doilea jurământ, cel al iubirii și al încrederii față de persoana iubită. Acesta a cerut-o în căsătorie pe Bianca Georgiana, aleasa inimii lui. Tinerii au fost felicitați de către toți cei prezenți la eveniment, iar proaspăta logodnică a primit un buchet de flori din partea colegilor tânărului.

După ce Bianca Georgiana a acceptat cu lacrimi în ochi cererea în căsătorie, toți cei prezenți i-au aplaudat pe cei doi. Întregul colectiv al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean (ISUJ) Iași a ținut să le transmită un gând bun celor doi. Momentul depunerii jurământului este unul foarte important pentru fiecare militar în parte. Dar, acum, o surpriză emoționantă a completat festivitatea de depunere a jurământului.

Comentarii
Adauga un comentariu