Eveniment-Social

Scenarii surpriză pentru începerea noului an școlar la Iași! Conducerea de la Inspectoratul Școlar Județean a avut o întâlnire de lucru cu toți directorii pentru a decide cum se vor relua cursurile (EXCLUSIV)

Publicat: 19 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scenarii surpriză pentru începerea noului an școlar la Iași Conducerea de la Inspectoratul Școlar Județean a avut o întâlnire de lucru cu toți directorii pentru a decide cum se vor relua cursurile EXCLUSIV
Inspectoratul Școlar Județean

Ieri, 18 august 2020, conducerea de la Inspectoratul Școlar Județean Iași a derulat o întâlnire, on-line, cu directori de școli, licee și colegii. Tema principală a fost pregătirea noului an școlar. La acest moment sunt trei scenarii legate de modul în care ar putea începe cursurile, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, fie orele vor începe normal, fie mixt (on-line și fizic) sau exclusiv on-line

Pregătiri intense și scenarii pentru începerea anului școlar 2020-2021! Conducerea de la Inspectoratul Școlar Județean Iași a derulat o întâlnire, on-line, cu directori de școli, licee și colegii. Aceasta a avut loc prin videoconferință ieri, 18 august, și a durat câteva ore bune. La acest moment, toți inspectorii școlari generali din România așteaptă apariția normelor sanitare care trebuie respectate pentru a se reîncepe școala. Orele ar putea avea doar 30 de minute. La Iași există o variantă ca doar elevii și licenii din anii terminali să vină fizic la ore, până la trecerea pandemiei de COVID-19.

Regula purtării măștii atât de către elevi, cât și de profesori în incinta școlii este foarte probabil să fie obligatorie la reluarea noului an școlar 2020-2021

Deja, Ministerul Sănătății a finalizat și a transmis Ministerului Educației regulile care trebuie respectate în noul an școlar. Acestea ar urma să fie date publicității, până cel târziu mâine, 20 august. Astfel, regula purtării măștii atât de către elevi, cât și de profesori în incinta școlii este foarte probabil să fie obligatorie. Regula se va aplica atât în timpul orelor, cât și în pauze. Excepție fac copiii de la grădiniță. O altă regulă importantă, și care este foarte probabilă, se referă la departajarea băncilor prin instalarea panourilor de plastic transparent. De asemenea, se are în vedere și păstrarea unei distanțe de un metru între fiecare elev. Totuși, există o șansă ca să se renunțe la aceasta, lucru care ar schimba total scenariile legate de debutul noului an școlar.

Variantă posibilă pentru reluarea cursurilor! Să vină la cursuri fizic doar elevii de clasa a 8 și liceenii de clasa a 12-a

De arătat că, conform surselor reporterilor Cotidianului BZI, o variantă propusă de unii dintre directorii de licee și colegii din județul Iași, asta pentru reluarea cursurilor, ar face ca la cursuri, fizic, să revină doar elevii de clasa a 8-a și liceenii de clasa a 12-a.

„Este una dintre variante. Adică să aducem la școală doar copiii de clasa a 8-a și de a 12-a. Fiecare clasă ar urma să fie despărțită în două, orele să se facă în paralel cu doi profesori la fiecare clasă și disciplină. Asta pentru respectarea distanțării fizice. Am putea face ore și după-amiaza. Totuși, din păcate, nu avem suficient spațiu pentru acest lucru. Asta dacă am decide și ținerea cursurilor cu toți elevii și liceenii, cu distanțare și toate regulile sanitare. Apoi, o problemă este și lipsa cadrelor didactice calificate care să poată acoperi toate orele”, arată un manager de important colegiu educațional din Iași.

De asemenea, faptul că nu există suficientă infrastructură modernă, în eventualitatea derulării cursurilor exclusiv on-line, este o altă gravă stare de fapt pentru sistemul de învățământ preuniversitar, în special pentru cel din mediul rural. În acest context, conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași anunță că, până la finalul acestei săptămâni, va oferi lămuriri cu privire la felul în care vor putea fi reluate orele din noul an școlar care va începe în luna septembrie.

Adauga un comentariu