Actualitate

Scene inumane la un centru de plasament din România! Un copil care a fost lovit de mașină este lăsat să agonizeze, în timp ce angajaţii voiau să muşamalizeze situaţia: Spunem că a căzut – FOTO, VIDEO

Publicat: 31 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scene inumane la un centru de plasament din România Un copil care a fost lovit de mașină este lăsat să agonizeze în timp ce angajaţii voiau să muşamalizeze situaţia Spunem că a căzut - FOTO VIDEO
Un copil a fost lăsat să agonizeze de angajații unui centru de copii după ce a fost lovit de o mașină

Umanitatea pare să le lipsească angajaţilor dintr-un centru de plasament din România unde un copil care a fost lovit de maşină este lăsat să agonizeze. Copilul fusese lovit de o maşină iar angajaţii se uitau la el gândindu-se mai întâi cum să mușamalizeze toată situația.

Incidentul a avut loc sub egida celor de la DGASPC Prahova în luna iulie 2020 dar filmuleţul a fost publicat abia acum.

Un copil de la centrul de copii este lăsat să agonizeze după ce a fost lovit de o mașină

Incidentul a avut loc în urmă cu aproximativ un an iar pe filmarea făcută publică abia acum se poate observa faptul că băiatul, care este lovit de o maşină, este lăsat să agonizeze de mai mulţi angajaţi. Aceştia par să fie mai preocupaţi să mușamalizeze cazul decât să îi acorde primul ajutor. Inumani, angajaţii se răstesc la micuț în timp ce acesta se rostogolea de durere şi urlă după ajutor.

Netulburaţi de strigătele băiatului care zace cu piciorul rupt pe iarbă, îngrijitorii de la centrul de plasament din Plopeni pun la cale muşamalizarea întregului incident. Nicio clipă nu îşi îndreaptă atenţia către copilul rănit. Ba chiar sunt furioşi pe el pentru că a îndrăznit să-şi rupă piciorul.

Îngrijitor: Sună la Salvare repede!
Îngrijitoare: Păi ori sunăm ori nu sunăm
Îngrijitor: Sună la Salvare repede că e pălit rău
Îngrijitoare: E?
Îngrijitor Da.
Dar nu sună. Pentru că îşi dau seama că au o problemă: copilul e în grija lor. Ei sunt responsabili de accident. În ţipetele disperate ale băiatului, se gândesc cum să scape cu basma curată.

Îngrijitor: Ce zic la Salvare?
Îngrijitoare: Ce să zicem, mă?
Îngrijitor: Nu ştiu hai să zicem că a căzut, că a făcut altceva
Îngrijitoare: Că a căzut de unde? În halul ăsta să îşi rupă tibia?
Îngrijitor: Că a căzut din copac
Îngrijitoare: Hai să ne gândim la ceva

Cum s-a produs incidentul de la centrul de copii din localitatea Plopeni, Prahova

Conform unor surse ale jurnaliştilor de la observatornews, incidentul care s-a produs în urmă cu un an a fost filmat, cel mai probabil, tot de un copil din centru. De altfel, accidentul s-a produs după ce unul dintre angajaţii centrului din Plopeni ar fi lăsat maşina parcată în curte cu cheile în contact. Unul dintre adolescenţi a urcat la volan şi a pornit maşina. Din neştiinţă, adolescentul a lovit un alt băiat care se afla pe aleea cu pricina.

După ce au văzut accidentul, prima grijă a angajaţilor a fost de a masamuliza întreaga situaţie, nicidecum primul ajutor așa cum este firesc şi uman.

Angajaţii centrului de copii l-au dus pe minor la spital spunând că a căzut de pe o bicicletă

În cele din urmă, angajaţii centrului de copii l-au preluat pe minor şi l-au dus la spital. Aici, conform reprezentanţilor DGASPC Prahova, angajaţii au minţit spunând că adolescentul a căzut de pe o bicicletă

„A căzut de pe o bicicletă şi şi-a rupt piciorul. Acestea au fost primele informaţii. Ulterior s-au aflat informaţii noi”, a declarat Corina Nicola, de la DGASPC Prahova.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi urmează să se decidă dacă protagoniştii vor fi trimiși în judecată, sau nu:

„Polițiștii au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă”, a declarat Maria Magdalena Rădulescu, de la IPJ Prahova. Centrul de plasament din Plopeni a fost desfiinţat între timp.

Sunt tot mai multe probleme in jurul DGASPC-urilor

In ultima perioadă, presa a scos la iveală faptul că in interiorul DGASPC-urilor sunt tot mai multe probleme. Sute de copii aflați in centrele de plasament din România sunt supuși relelor tratamente. Acuze sunt si din partea autoritatilor dar si din partea parintilor care, uneori, sunt decăzuti din drepturi.

De exemplu, o mamă din Iași a rămas fără cei patru copii, după ce a fost acuzată că nu îi îngrijește corespunzător. Ana-Maria Ispir acuză autoritățile că i-au luat în mod abuziv micuții. Reprezentanții DGASPC Iași au o altă variantă și spun că, de fapt, părinții sunt cunoscuți ca fiind consumatori de băuturi alcoolice

Pe de altă parte, reporterii „BZI” au prezentat cazul unui tată din localitatea ieșeană Scânteia care spune că a rămas fără fata de 6 ani, după ce vecinii l-au acuzat că ar fi abuzat-o pe minoră.

Adauga un comentariu