Actualitate

Schimb de terenuri pentru reabilitarea unei străzi din zona Cicoarei! Cât încasează Primăria din toată tranzacția

Publicat: 31 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Schimb de terenuri pentru reabilitarea unei străzi din zona Cicoarei Cât încasează Primăria din toată tranzacția

Municipalitatea ieșeană va da la schimb un teren de jumătate de milion de euro pentru două cu o valoare de peste 200 de mii de euro. Schimbul prevede reabilitarea străzii Sofia Nădejde și construirea unui pod în zonă

Municipalitatea ieșeană va demara un schimb de terenuri cu unele persoane fizice. Executivul primăriei vrea să demareze un proiect de reabilitare a stradelei Sofia Nădejde. Pentru a face acest lucru, municipalitatea trebuie să facă acel schimb de terenuri. Proiectul va fi dezbătut în plenul ședinței de Consiliu Local de astăzi, 31 ianuarie. Este vorba despre un schimb în echivalență valorică între două terenuri situate pe strada Cicoarei și unul aflat pe stradela Sofia Nădejde.

„Pentru municipalitatea ieșeană, acest schimb ar fi benefic în ideea modernizării stradelei Sofia Nădejde, cu scopul de a fluidiza traficul din strada Cicoarei, în contextul construirii podului din acea zonă. După cum se știe, podul finalizat în decembrie anul trecut are patru benzi de circulație, lucru care impune supralărgirea stradelei Sofia Nădejde la o lățime corespunzătoare”, au menționat reprezentanții municipalității ieșene.

Municiplitatea are un teren în zona Cicoarei în suprafață de 8.500 mp. Acesta a fost evaluat la 552 mii euro (2,6 milioane lei). Schimbul va fi făcut cu Ștefania și Mihai Moraru. Un teren din stradela Sofia Nădejde în suprafață de 863 mp a fost evaluat la 62.999 de euro (301 mii euro). Un alt teren din strada Cicoarei de 2.177 mp a fost evaluat la 158 de mii de euro (759 mii lei).

Proiect de peste trei milioane de lei

În ședința Consiliului Local din 20 decembrie 2019 a fost aprobată achiziția serviciilor de proiectare și execuție pentru modernizarea stradelei Sofia Nădejde. Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 3.3 milioane lei, cu TVA. Durata de realizare a proiectului este estimată la 12 luni. Strada, care are o lungime de 318 metri, va suferi următoarele îmbunătățiri: realizarea structurii rutiere, modernizarea sistemului de colectare și evacuare a apelor de suprafață, modernizarea trotuarelor, amenajarea intersecțiilor cu străzile laterale, executarea canalelor tehnice pentru releele de telecomunicații și realizarea și montarea de marcaje rutiere.

Adauga un comentariu