National

Schimbare radicală făcută de UEFA pentru sezonul viitorul din Champions League și Europa League. Când vor juca echipele din Liga I

Publicat: 22 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Schimbare radicală făcută de UEFA pentru sezonul viitorul din Champions League și Europa League. Când vor juca echipele din Liga I
UEFA a anunțat când și cum se vor juca meciurile din preliminariile cupelor europene, Champions League și Europa League, în sezonul 2020-2021

UEFA a anunțat când și cum se vor juca meciurile din preliminariile cupelor europene, Champions League și Europa League, în sezonul 2020-2021, în contextul pandemiei de coronavirus

Pandemia de coronavirus a dat peste cap și fotbalul, UEFA anunțând deja când și cum se vor juca meciurile din preliminariile cupelor europene, Champions League și Europa League, în sezonul 2020-2021, în acest context.
Sezonul din cupele europene a fost întrerupt mai bine de trei luni și va fi reluat în luna august. Meciurile care au mai rămas au fost programate începând cu 7 august – pentru Champions League și 5 august – Europa League. De asemenea, UEFA a stabilit și cum se vor juca tururile preliminare pentru noul sezon al Europa League și Champions League.

Cum și când se vor juca tururile preliminare din Europa League și Champions League, pentru sezonul 2020-2021

Finalul de sezon al cupelor europene se suprapune cu startul noului sezon. În contextul pandemiei de coronavirus, pentru a minimaliza riscurile, UEFA a decis ca meciurile din preliminariile cupelor europene să se joace într-o singură manșă, nu tur-retur, cum a fost până acum. Echipa care va juca pe teren propriu va fi stabilită prin tragere la sorți. Măsura va fi aplicată atât pentru Champions League, cât și pentru Europa League. Excepție va fi play-off-ul Ligii Campionilor, care se va juca în două tururi, ca și până acum.

Programul Champions League pentru sezonul 2020-2021: 8-11 august – runda preliminară

18-19 august – turul 1 al Ligii Campionilor
25-26 august – turul 2
15-16 septembrie – turul 3
22-23 septembrie – 29-30 septembrie – turul și returul play-off-ului Ligii Campionilor
Faza grupelor în Champions League: 20-21 și 27-28 octombrie, 3-4 și 24-25 noiembrie, 1-2 și 8-9 decembrie.

Programul Europa League pentru sezonul 2020-2021

20 august: runda preliminară
27 august: turul 1
17 septembrie: turul 2
24 septembrie: turul 3
1 octombrie: play-off-ul Europa League
Faza grupelor în Europa League: 22 și 29 octombrie, 5 și 26 noiembrie, 3 și 10 decembrie

Când joacă echipele din Liga I în Champions League și Europa League

În prezent, România ocupă abia locul 28 în clasamentul coeficienților. Ceea ce înseamnă că vom trimite o echipă în preliminariile Champions League și trei în preliminariile Europa League.

Campioana: Liga Campionilor, turul 1 – 18-19 august
Locurile 2, 3 și câștigătoarea Cupei Românie: 27 august

Lisabona va găzdui finala acestei ediții a Champions League, pe 23 august

Lisabona va găzdui finala acestei ediții a Champions League, pe 23 august, a anunțat, săptămâna trecută UEFA. Începând cu faza sferturilor de finală, competiția se va disputa sub forma unui miniturneu, într-o singură manșă, în capitala Portugaliei, nu la Istanbul, așa cum era plănuit inițial, s-a stabilit, miercuri, în cadrul Comitetului Executiv al UEFA.
Meciurile vor fi găzduite de Estadio da Luz și Estadio Jose Alvalade, în perioada 12-23 august, în timp ce partidele rămase de jucat din optimile de finală vor avea loc pe 7 și 8 august.
„Sunt încântat că ne putem relua aproape toate competițiile. Am încredere că nu va trebui să îndurăm lipsa fanilor pentru prea mult timp și că li se va permite să revină pe stadioane mai în curând”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin

Atletico Madrid, PSG, Atalanta, Leipzig, deja calificate în sferturile UEFA Champions League

Din Liga Campionilor mai sunt de jucat patru meciuri din optimile de finală, sferturile de finală, semifinalele și finala.
Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, Atalanta și RB Leipzig și-au asigurat deja prezența în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Celelalte patru sfertfinaliste se vor decide dintre Real Madrid și Manchester City, în tur 1-2, Chelsea și Bayern Munchen, în tur 0-3, Olympique Lyon și Juventus Torino, în tur 1-0, Napoli și Barcelona, în tur 1-1.

Programul este următorul:

7-8 august: optimi, manșa a doua (gazdele urmează a fi confirmate ulterior);
12-15 august: sferturi (Lisabona);
18-19 august: semifinale (Lisabona);
23 august: finala (Lisabona)

Adauga un comentariu