International

Schimbările propuse de președintele sud-coreean, după tragedia de Halloween: „Îmi pare rău şi cer scuze familiilor îndoliate”

Publicat: 07 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Schimbările propuse de președintele sud-coreean după tragedia de Halloween Îmi pare rău şi cer scuze familiilor îndoliate
Tragedia de Halloween, din 28 octombrie de la Seul s-a soldat cu 156 de morţi

Tragedia de Halloween din Itaewon, Coreea de Sud, l-a marcat pe preşedintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol, ce  a declarat luni, 7 noiembrie, că are “inima zdrobită”. Șeful de stat sud-coreean a promis totodată că îi va trage la răspundere pe toţi oficialii găsiţi vinovaţi de reacţia neglijentă.

În plus, președintele Yoon Suk-yeol a promis o reformă a poliţiei şi a sistemelor de management al siguranţei.

Președintele Yoon a prezentat scuze în timpul unei întâlniri cu privire la revizuirea regulilor de siguranţă

Tragedia de Halloween din Coreea de Sud s-a soldat cu 156 de morți

Tragedia de Halloween, din 28 octombrie de la Seul s-a soldat cu 156 de morţi, majoritatea tineri, și 197 derăniți. Busculada a avut loc după ce oamenii au umplut aleile înguste din cartierul Itaewon pentru a petrece pentru prima dată după trei ani fără restricţii legate de Covid-19.

Președintele Yoon a prezentat scuze în timpul unei întâlniri cu privire la revizuirea regulilor de siguranţă, în contextul în care ţara continuă să plângă victimele tragediei de la Seul.

„Nu îndrăznesc să mă compar cu părinţii care şi-au pierdut fiii şi fiicele, dar, în calitate de preşedinte care ar trebui să protejeze vieţile şi siguranţa oamenilor, am inima zdrobită. Îmi pare rău şi cer scuze familiilor îndoliate care suferă o tragedie de nedescris şi oamenilor care împărtăşesc durerea şi tristeţea”, a spus preşedintele.

De altfel, și Poliţia a fost criticată pentru reacţia sa la producerea tragediei, având în vedere că au fost mobilizaţi în ziua respectivă doar 137 de poliţişti în zonă, deşi se estima că se vor strânge pentru a sărbători Halloween-ul 100.000 de oameni.

Săptămâna trecută,  s-a descoperit transcrierea mai multor apeluri de urgenţă efectuate din orele premergătoare tragediei a arătat că oamenii au avertizat cu privire la o eventuală busculadă şi au cerut să se intervină.

Poliţia a fost criticată pentru reacţia sa la producerea tragediei, având în vedere că au fost mobilizaţi în ziua respectivă doar 137 de poliţişti în zonă

Halloween de groază în Seul

În baza aceluiași șir de idei, reiterăm cum potrivit ultimelor informații oferite, se pare că sute mii de oameni se îmbulzeau pe o stradă îngustă, cunoscută ca fiind locul celor mai de amploare petreceri, pentru a ajunge în punctul unde se afla o vedetă. Astfel, bilanțul arată un număr de 151 de morţi, 19 dintre ei cetăţeni străini, şi 82 de răniţi, mulţi dintre ei în stare foarte gravă și aproape 3.000 de dispăruți.

Mulți tineri, spun martorii tragediei, au fost prinși și câte o oră sub greutatea corpurilor celor care treceau peste ei, erau prinși ca într-o menghină și nu mai puteau respire.

”Am văzut persoane mergând în partea stângă şi persoane care mergeau în direcţia opusă. Cei din mijloc nu s-au mai putut mişca, nu aveau nici o modalitate de a comunica… nu puteau respira!”, spune un martor al scenelor de groază petrecute în districtul Itaewon, în apropierea Hamilton Hotel.

Îmbulzeala de pe străzile districtului Itaewon, din Seul a făcut ca zona să arate ca un cimitir. Astfel medicii, asistentele și oamenii legii chemați la fața locului neputând face față situației.

De la primul apel către autorități, pe străzile orașului au ieșit 800 de poliţişti şi reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă, cu 140 de vehicule, iar în spitale a fost chemat tot personalul disponibil al orașului.

” Incidentul s-a produs în jurul orei 22.22 pe data de 29 Octombrie 2022. Locaţia incidentului a fost zona Itaewon din districtul Yongsan. Incidentul s-a produs în momentul în care un număr mare de persoane participau la un festival de Halloween, rezultând multe decese ale participanţilor”, a spus Choi Seong-beom, departamentul de pompieri.

Așadar, după tragedia de Halloween din Seul, prețedintele sud-coreean a propus o serie de schimbări în sistem.

Adauga un comentariu