Prima pagină » Culinar » Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre. Un preparat rafinat cu un gust excepțional

Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre. Un preparat rafinat cu un gust excepțional

25 ian. 2024, 10:00,
în Culinar

Vă prezentăm  un preparat impresionant care este gata în aproximativ douăzeci de minute și are un gust divin! Scoicile Saint Jacques trase în unt vor fi așezate deasupra unui piure de mazăre aromatizat cu usturoi, ceapă verde, puțină smântână și coajă de lămâie pentru o explozie intensă de gusturi și arome.

Rețetă de scoici cu piure de mazăre

Pentru două porții vei avea nevoie de 8 scoici Saint Jacques mari, uscate, 450 g de mazăre congelată, 1 cană de apă, 2/3 cană de smântână lichidă, 2 cepe verzi, tocate mărunt, 1 cățel mare de usturoi, zdrobit, 2 linguri de unt nesărat, ulei de măsline pentru a prăji scoicile, coaja de la o lămâie.

Adaugă untul într-o tigaie la foc mediu, adaugă usturoiul și ceapa verde și gătește-le până devin moi. Adaugă mazărea și 1 cană de apă și gătește până când sosul scade. Pune deoparte 1½ cană din mazărea gătită. Pune restul amestecului de mazăre într-un procesor de alimente, adaugă smântână lichidă, puțină coajă de lămâie și sare și piper după gust. Pulsează până obții o consistență cremoasă plăcută. Poți adăuga mai multă smântână dacă este nevoie. Pune piureul într-o cratiță mică și menține-l cald.

Pentru a găti scoicile, încinge bine tigaia (nu folosi o tigaie antiaderentă). Condimentează scoicile cu sare și piper și asigură-te că sunt complet uscate. Când tigaia este bine încinsă, picură puțin ulei de măsline pe fund. Așază scoicile în tigaie și nu le atinge până când se formează o crustă aurie. După aceea, intaorce-le și gătește-le pentru încă 1 minut, iar apoi scoate-le. Pentru a servi, întinde piureul de mazăre pe o farfurie, adaugă scoicile și presară în jur câteva boabe din mazărea rezervată. Ornează cu puțină coajă de lămâie deasupra sau, dacă ai noroc să găsești sare sfărâmată cu lămâie, poți folosi din aceea în schimb.

Ce trebuie să știi despre aceste scoici

Scoicile Saint-Jacques se dezvoltă în nisipul de pe fundul mării și sunt colectate manual de către scafandri sau cu ajutorul unei ambarcațiuni speciale numite draga. Cele culese cu draga sunt mai accesibile din punct de vedere financiar, dar adesea conțin nisip sau mâl în interior.

Scoicile constau din două cochilii care înconjoară o carne albă. De multe ori, în jurul acestei musculaturi se găsesc icre de o culoare roșiatică. Carnea nu necesită un tratament termic intens, doar câteva secunde în plus le conferă o textură „cauciucată”. Se apreciază prepararea lor simplă, fără adaosuri puternice de ingrediente sau condimente, pentru a păstra gustul rafinat al cărnii.
Deschiderea cochiliilor acestor scoici poate fi realizată folosind același sistem ca la scoicile obișnuite sau, atunci când acestea sunt crude și proaspete, se poate utiliza un cuțit.

La prepararea Saint Jacques, scoica este deschisă cu ajutorul unui cuțit cu lamă plată și dură. Pentru a extrage carnea din cochilie, aceasta se deschide cu grijă și se taie, iar apoi se transferă într-un bol. Este important să se elimine „sacul negru”. Partea portocalie cunoscută sub numele de „coral” este comestibilă, dar nu este pe placul tuturor, așa că poate fi înlăturată împreună cu mușchiul cu care este conectată. Scoicile curățate trebuie spălate cu atenție în apă rece și bine uscate înainte de gătire. Jumătățile de cochilii pot fi refolosite. Acestea rezistă la cuptor și pot fi umplute pentru a crea diverse aperitive.

Saint Jacques pot fi consumate crude, cu piure de mazăre, în sushi sau simple cu puțină lămâie și un praf de sare. Totuși, ele sunt delicioase și prăjite în tigaie, la grătar sau fierte la aburi. Se pot condimenta cu usturoi, ardei iute, zeamă de lămâie sau lime pentru a adăuga diverse arome.

Bugetul.ro
Găselnița Digi RCS RDS pentru abonații din România. Toți cei care au un abonament la compania de telecomunicații se pot bucura de filme și în aplicația Digi TV
redactia.ro
Imagini de la operațiunea secretă făcută de Mossad în Iran. Cum au reușit agenții israelieni să-i atace pe iranieni chiar de pe teritoriul lor
Bugetul.ro
Gospodarii care își ridică un solar în grădină pot primi amenzi chiar şi de 100.000 de lei, dacă nu sunt atenţi la o serie de norme banale
a1.ro
Ce se întâmplă cu ajutorul de înmormântare. Anunțul făcut de Dragoş Anastasiu, consilier al președintelui Nicușor Dan
Playtech.ro
Cum poţi răcori apartamentul cu nişte sticle de plastic? Trucul te salvează în zilele caniculare
observatornews.ro
Zidarii, înlocuiţi de roboţi în România. Lucrează fără oprire şi "cer" 30 de euro pe metrul pătrat
Playsport.ro
Ultimele cuvinte ale cosmonautului care a căzut din spațiu. Rusul Vladimir Komarov știa că...
Evz.ro
Metroul, un mare pericol. Bucureștenii, sub amenințare zi de zi
realitatea.net
Reguli mai DURE pentru călătoria cu avionul în spațiul UE. Orice solicitant va avea nevoie de autorizație de călătorie
SportpeSurse
Adio, Digi Sport! Cutremur pe piața media de sport din România
Playtech.ro
Cum poţi răcori apartamentul cu nişte sticle de plastic? Trucul te salvează în zilele caniculare
Dailybusiness.ro
Câți bani a câștigat Cristela în 2024. Cu ce afaceri se ocupă soția lui Călin Georgescu
RomaniaTV
Telenovela Duduianu continuă. Ciprian Pian a făcut pușcărie din cauza fostei concubine. El, din răzbunare, a închis-o într-un portbagaj
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Blocaj total la negocierile pentru Guvern. Ilie Bolojan a refuzat categoric să fie prim-ministru
redactia.ro
De ce nu mai vrea Ilie Bolojan să fie premier. Nicușor Dan a dat răspunsul
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`