National

Şcolile de Poliție au anulat examenele în 2020. Mii de polițiști vor ieși la pensie

Publicat: 16 aug. 2020
Şcolile de Poliție au anulat examenele în 2020. Mii de polițiști vor ieși la pensie

Ministerul Afacerilor Interne a decis anularea examenelor de admitere în școlile de poliție, în condițiile în care, până la sfârșitul acestui an, peste 5.000 de polițiști se vor pensiona.

Şcolile de Poliție au anulat examenele în 2020

Deficitul major de polițiști, care se reflectă în siguranța scăzută de pe străzi, se va accentua și mai mult.

Ministerul Afacerilor Interne a anulat examenele pentru admiterea în școlile de poliție din pricina pandemiei pe fondul unui număr din ce în ce mai mare de polițiști care vor ieși la pensie.

5.000 de polițiști se vor pensiona până la sfârșitul anului

Aproximativ 5.000 de persoane vor ieși la pensie până la finalul acestui an, spun sindicatele din poliție. Din acest motiv, ne putem aștepta la un număr din ce în ce mai mare de infracțiuni în stradă din cauza faptului că polițiști sunt din ce în ce mai puțini.

Sindicatele atrag atenția Ministerului de Afaceri Interne să continue cu examinările, cursurile ar trebui să fie organizate pe o perioadă de 6 luni în mod intensiv astfel încât acest număr de polițiști să nu fie pierdut.

Zeci de polițiști din Timiș au fost testați pozitiv cu SARS-CoV-2

Un număr de 22 de polițiști de la Inspectoratul Județean de Poliție Timiș au fost confirmați cu noul coronavirus, iar 13 sunt puși în izolare. Dintre cei confirmați, 16 sunt de la Serviciul Rutier.
Potrivit Poliției Timiș, la nivelul inspectoratului au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, până sâmbătă, un număr de 22 de polițiști, iar 13 se află în izolare la domiciliu.

Dintre aceștia, 16 polițiști testați pozitiv și 4 polițiști aflați în izolare sunt din cadrul Serviciului Rutier.

„Precizăm că Serviciul Rutier își desfășoară activitatea fără sincope. Pe lângă polițiștii rutieri din Timișoara, pot desfășura activități pe linie rutieră și polițiștii de ordine publică, cu aviz de poliție rutieră”, au transmis reprezentanții Poliției Timiș.

De altfel, Serviciul Rutier are un efectiv de 48 de polițiști. Spațiile unde își desfășurau activitatea polițiștii diagnosticați au fost igienizate, conform sursei citate.

Două focare de coronavirus au fost depistare la centrele sociale ale DGASPC din Prahova

Două noi focare de COVID-19 au fost identificate în două centre sociale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Prahova, unde zeci de persoane, angajaţi ai centrelor şi persoane internate, inclusiv copii, au fost identificate ca purtători ai virusului SARS-COV-2 în urma testărilor.

„Conform DSP Prahova, au fost identificate două focare în cadrul a două centre medico-sociale, de pe raza judeţului. La unul dintre ele, au fost confirmate şapte persoane (trei beneficiari dintr-un total de 15 şi patru angajaţi dintr-un total de 19). Măsurile dispuse în acest caz: izolarea beneficiarilor în centru de îngrijire şi a personalului infectat, fi la domiciliu, fie la spital, după caz, carantinarea contacţilor direcţi, retestarea, pe parcursul săptămânii viitoare, atât a beneficiarilor, cât şi a angajaţilor, dezinfecţia unităţii. La cel de-al doilea centru, 15 beneficiari dintre cei 48 internaţi au avut teste pozitive. Aceştia au fost izolaţi în unităţi spitaliceşti, a fost realizată dezinfecţia spaţiului, iar săptămâna viitoare vor fi retestaţi toţi beneficiarii şi angajaţii de aici”, informează Prefectura Prahova într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă după amiază.

Ce a declarat președintele CJ Prahova

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a declarat că este vorba despre două centre aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, respectiv un centru de la Urlaţi, dar şi un centru de la Vălenii de Munte, unde este vorba despre copii care au fost infectaţi, aceştia fiind asimptomatici.

În centrele DGASPC Prahova se fac periodic testări atât ale personalului, cât şi ale celor internaţi, pentru identificarea celor infectaţi cu SARS-COV-2. Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 25 de pacienţi, dintre care 16 sunt ventilaţi. Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 263 de paturi sunt ocupate, precizează Prefectura Prahova.

Adauga un comentariu