Actualitate

Scrisoarea premierului desemnat. Ce le cere Nicolae Ciucă liderilor PSD și USR – DOCUMENT

Publicat: 26 oct. 2021
premierul Nicolae Ionel Ciucă într-o conferință de presă la Guvernul României
Bugetul pentru anul 2022 ar trebuie să fie finalizat până cel târziu 24 decembrie, spune premierul Nicolae Ciucă

PNL propune un armistițiu politic partidelor parlamentare. Premierul interimar Nicolae Ciucă a trimis marți oferta liderilor politici din Parlament. Scrisoarea nu conține altceva decât solicitarea de a se vota Guvernul Ciucă, pentru depășirea crizei, fără ceva la schimb.

Nicolae Ciucă vrea un armistițiu

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a făcut un nou pas în încercarea de deblocare a negocierilor cu partidele pentru susţinerea Guvernului Ciucă.

„Astăzi, premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document care este de fapt un armistiţiu prin care toate aceste partide politice vor susţine acest guvern minoritar pe o perioadă determinată pe care o vom discuta şi vor susţine şi în Parlamentul României prin proiecte, nu vor sabota activitatea acestui guvern până trecem de această iarnă. Bineînţeles că între timp avem timp să discutăm, dar e nevoie să deblocăm această criză politică.

Venim cu acest document pe care îl semnăm toţi liderii politici, suntem de acord să deblocăm această criză. Dacă nici acum nu înţelegem importanţa situaţiei prin care trece România şi celelalte partide nu înţeleg să facă un pas spre a debloca criza, cred că ne îndreptăm cu paşi repezi spre o situaţie pe care nu o mai putem gestiona, iar responsabilitatea va fi a acestor partide, USR şi PSD”, a declarat, marţi, preşedintele PNL, Florin Cîţu.

Comentarii
Adauga un comentariu