Elevi ce activează la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași le-au trimis emoționante scrisori virtuale colegilor din Republica Moldova. Aceștia au redactat scrisori către copiii de peste Prut din clasa a VI-a, trimițându-le multe încurajări acum, când efectele pandemiei au început să se răsfrângă și mai mult asupra lor. Activitatea este coordonată de profesorii Floricica Morariu și Costina Macovei
Elevii din clasele a V-a de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași au realizat scrisori virtuale pe care le-au trimis copiilor din Republica Moldova de la Instituția Publică Gimnaziul „Ion Creangă”. Activitatea „În dar de Sfântul Nicolae!” s-a derulat în cadrul proiectului transnațional „Ursuleții de pluș RO-MD”. Pentru că în Republica Moldova Sfântul Nicolae sosește mai târziu, elevii de la liceul „Moisil” au redactat scrisori către colegii lor de peste Prut din clasa a VI-a. Au transmis multe încurajări acum, când efectele pandemiei au început să se răsfrângă și mai mult asupra lor.
Mesaj pentru a-i ajuta pe elevii din clasa a VI-a de la Instituția Publică Gimnaziul „Ion Creangă” să treacă peste această perioadă dificilă
Activitatea este coordonată de profesorii Floricica Morariu și Costina Macovei. Redăm mai jos câteva fragmente din mesajele pregătite de elevii clasei a V-a de la liceul ieșean.
„Dragă Anghelina, sper că vei primi cu interes această scrisoare, mai ales că am înțeles că suntem colegi de suferință, amândoi fiind în scenariul roșu. Nu știu ce crezi tu despre școala on-line, dar eu sunt dezamăgit deoarece nu pot interacționa direct cu noii mei colegi și nu pot să-i cunosc așa cum e firesc. Aveam multe vise legate de activitățile pe care le voi desfășura împreună cu ei, dar se pare că noi suntem predestinați să fim generația fără amintiri. Îți trimit și o temă de vacanță: să faci oameni de zăpadă, să zâmbești, deoarece «Cu un zâmbet poți săruta un suflet!», așa cum spunea scriitorul Octavian Paler…”, cu drag, Cosmin.
Chiar dacă sunt izolați, elevii se încurajează în continuare să-și facă prieteni, să spere și să învețe
Exemplar pentru acești copiii este că, chiar dacă sunt izolați, se încurajează în continuare să-și facă prieteni, să spere și să învețe.
„Dragă Anastasia, știm prin ce treci și sperăm ca tu să ai parte de surprize mai plăcute în zilele care urmează. Să știi că această pandemie se va sfârși cu noi victorioși. După părerea noastră, activitățile din afara școlii sunt mai importante decât par, cu ajutorul lor ne putem distrage mai ușor mintea de la tot stresul sau chiar tristețea acestei situații în care calculatoarele sunt cele mai utile. Chiar dacă suntem izolați, în continuare ne putem face prieteni, putem ține legătura cu ei. Această perioadă va trece cu siguranță, trebuie doar să ne păstrăm optimismul și speranța că totul va fi bine. Îți urăm sărbători fericite!”, cu drag, Mara și Iustin.
Mesajele elevilor sunt frumoase și încurajatoare pentru cititorul de orice vârstă
Organizatorii sunt entuziasmați de forța și atitudinea pozitivă, constructivă pe care o arată școlarii.
„Dragă Alina, ca și tine, stau departe de colegii mei… M-am gândit să îți fac această scrisoare ca să te încurajez să nu te dai bătută nici în cele mai grele momente. Mereu să fii pozitivă, să găsești frumosul chiar și în cele mai nesemnificative lucruri. Acum, ca să nu te mai gândești la Coronavirus, îți voi trimite câteva poze din orașul nostru, Iași, cu obiectivele turistice, în cazul în care decizi să vii să ne vizitezi după ce trece această perioadă”, transmite Alex.
Alții arată că:
„Dragă Renado, am aflat că acum sunteți în carantină. E un lucru tare neplăcut, deoarece mie îmi plăcea să vă văd pe camere și să facem convorbiri video pentru că am văzut că voi sunteți deschiși, sunteți buni, sunteți inteligenți, sunteți plăcuți. Sper să vă reveniți, să mergeți toți la școală pentru că este un sentiment plăcut să stai cu ceilalți colegi. Poți face ce vrei ca apoi să nu devii morocănos sau negativ. Îmi doresc din tot sufletul să fii fericit!”, cu drag, Robert.