Eveniment-Social

Activitatea scolara revine la normal in judetul Iasi

Publicat: 13 feb. 2012
1

Dupa o saptamana in care activitatea didactica a fost suspendata, ieri s-au reluat cursurile. „Am finalizat videoconferinta pe care am avut-o cu ministrul Educatiei, Catalin Baba, si va pot spune ca la nivelul intregului judet activitatea didactica se va derula normal. Avem o singura exceptie, la o gradinita din municipiul Iasi, unde sunt probleme la instalatia de incalzire”, a declarat, ieri seara, Liliana Romaniuc, inspector general al  Inspectoratului Scolar Judetean Iasi (ISJ).

Totusi, din cauza vremii nefavorabile, in 15 unitati de invatamant preuniversitar, majoritatea din mediul rural, durata orelor de curs a fost redusa, la fel si durata pauzelor. Este vorba de scolile din: Tomesti, Harlau – „Petru Rares”, Siretel, Popesti, Dobrovat si Strunga.

Daca vremea se va deteriora, reprezentantii ISJ arata ca decizia de suspendare a orelor apartine consiliilor de administratie (CA) si directorilor de scoli si licee. „Orice modificare a programului sau decizia de suspendare a cursurilor pentru saptamana 13 – 17 februarie poate fi stabilita de consiliile de administratie din unitati, in cazul in care conditiile meteorologice o impun sau daca nu pot fi asigurate conditiile optime pentru desfasurarea procesului instructiv-educativ, din motive obiective. De asemenea, in zilele urmatoare, acolo unde este cazul, consiliile de administratie din unitatile de invatamant preuniversitar vor stabili programul de recuperare a orelor de curs din saptamana 6 – 11 februarie. Echipa Inspectoratului Scolar Judetean Iasi este in contact permanent cu directorii unitatilor scolare, preocupata fiind de conditiile in care se desfasoara procesul instructiv-educativ, dar si pentru a inregistra orice modificare survenita in programul unitatilor de invatamant”, precizeaza si Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ.

Comentarii
 • D-na inspector , vedeti cum e afara? Nametii cat casa…Aveti copii ? Pe ai mei cum ii voi duce la scoala? aveti vreo solutie? nu am masina de teren..

 • Da chiar,d-na inspector general!Cum plec eu la scoala in dimineata asta,avand de parcurs un drum de vreo 3 km ,pe jos,drumul e infundat si…….mai frumos:ninge ca in povesti!Poate aveti vreo solutie!Trebuiau anuntati de ieri copiii!Nu va uitati la prognoza meteo???????????????????

 • daca ne spune d-na mare inspector cum sa „inoate ” copii in zapada ii ducem la scoala.
  nu ma asteptam sa se deschida scolile pe o vreme asa de rea.
  cat despre recuperari mai bine lasati.
  si asa legea educatiei este o mare porcarie iar copii nostri au ajuns cobai.
  mai bine ar plecat in treaba ei d-na inspector .
  RUSINE CA NU ATI INCHIS SCOLILE.
  poate d-na inspector crede ca noi avem bani de medicamente,doctori,etc.
  RUSINE ISJ IASI

 • Vai de capu vostrum, astia de la inspectorat, unde ma duc frate asa la scoala? Zapada aproape ca e cat mine, trebuie sa inot eu prin zapada si sa-mi rup picioarele ca sa ce? Vai vai, ROMANIA !

 • Am pus Gabriela 2 doar candindu ma la cronologie. Esti o mare ne…ta Gbriela.Te rog sa ti lasi tu copii la poarta unei scoli in care zapada e mai mare decat ei.Apoi sa vorbesti la fel de liber despre copii in ,,eprubeta,, si ,,handicapuri,,

 • pentru gabriela
  daca ai avea copii ai gandi normal nu ca o v… ce esti.
  ca nu da mata bani pe medicamente daca racesc copiii.
  nu ai minte deloc.
  poate tu esti crescuta in eprubeta v.co.

Adauga un comentariu